LLM in verzekeringsrecht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ben je geïnteresseerd in de verzekeringsbranche en hoe het werkt in Zuid-Afrika? Wilt u weten hoe verzekeringsproducten functioneren in de financiële dienstverlening? Wilt u deskundige kennis opdoen over gespecialiseerde aangelegenheden met betrekking tot verzekeringsgeschillen?

Verzekering is een wrok en veel Zuid-Afrikanen verwerven dit specifieke financiële product alleen als onderdeel van krediettransacties. Andere soorten verzekeringsproducten worden vaak gebruikt door verstandige consumenten als onderdeel van een spaarstrategie. Hoe het ook zij, er zijn verschillende verzekeringsproducten beschikbaar en deze producten worden dagelijks op de markt gebracht en verkocht. Bovendien is het ondenkbaar dat een advocaat die handelsrecht uitoefent, geen gegronde kennis van verzekeringsrecht heeft. Verzekeringen zoals we die kennen, hebben een interessante ontwikkeling doorgemaakt in Zuid-Afrika en veel rechtsstelsels hebben het verzekeringscontract beïnvloed zoals we het kennen. Recente ontwikkelingen zoals de invoering van de Financial Advisory and Intermediary Services Act 37 van 2002 en de introductie van het zogenaamde "Twin Peaks" -systeem voor financiële regulering creëerden een vrij complex wettelijk kader voor verzekeringen en dit heeft geleid tot spanningen in de sector . De uitdaging is daarom kennis te vergaren van het wettelijk kader, de uitdagingen voor Zuid-Afrikaanse consumenten te identificeren, de regels voor de bescherming van polishouders en andere maatregelen ter bescherming van de consument in overweging te nemen en het systeem te evalueren door het te vergelijken met andere juridische systemen. Verzekering is een krachtig hulpmiddel waarmee consumenten zichzelf kunnen beschermen tegen gevaren, maar de vraag blijft of huidige producten kennis nemen van het unieke karakter van de Zuid-Afrikaanse markt.

De lesstijl in dit programma is interactief. De klassen zijn klein en het programma richt zich uitsluitend op een groep studenten die baat hebben bij nauw contact met hun professor. De module wordt gedurende zes maanden gepresenteerd.

De cursus zal bestaan uit de volgende brede onderwerpen, namelijk:

  • De rol van verzekeringen in de Zuid-Afrikaanse context
  • De manier waarop verzekeringscontracten tot stand komen
  • Het verschil tussen langlopende en kortlopende verzekeringen en de gedetailleerde beginselen die voor elk daarvan gelden, en
  • Selecteer Zuid-Afrikaanse verzekeringspraktijken in vergelijking met andere rechtsgebieden

DOCENT

De cursus wordt gegeven door professor Daleen Millard. Ze is auteur van een aantal prominente titels van verzekeringsrecht, waaronder Juta's Insurance Law Bulletin (driemaandelijkse publicatie), Modern verzekeringsrecht in Zuid-Afrika (Juta, 2010) en co-auteur van The FAIS Act Explained (2016) LexisNexis, Durban .

TOELATINGSEISEN

Over het algemeen geldt dat studenten als minimale toelatingseis gemiddeld 65% moeten hebben behaald voor de rechtenvakken in hun LLB-diploma.

BEURZEN

Er zijn beurzen beschikbaar. Studenten die hun diploma binnen twee jaar afronden, komen in aanmerking voor terugbetaling van hun collegegeld (exclusief het inschrijvingsgeld en de ICT-heffing en onder bepaalde voorwaarden).

CARRIÈREMOGELIJKHEDEN

Een LLM-module in het verzekeringsrecht als onderdeel van een graad in het handelsrecht stelt afgestudeerden in staat om hun expertise te gebruiken in bankzaken, handelsrechtelijke geschillen en compliance. Verzekering is een integraal onderdeel van het handelsrecht en kennis van dit levendige veld is onmisbaar. De cursus biedt een uitstekende theoretische basis en combineert theorie en praktische vaardigheden om studenten uit te rusten om uit te blinken in hun carrière. De docent is lid van AIDA (Association Internationale de Droit Assurances) en heeft als zodanig toegang tot de nieuwste kennis en ontwikkelingen in het verzekeringsrecht.

Neem voor meer informatie en vragen over toelatingseisen en de sollicitatieprocedure en de inhoud van de cursussen contact op met de faculteit:

Mevrouw P Magongoa: Auckland Park Kingsway Campus
Tel: 011 559 3843, e-mail: phaladim@uj.ac.za, Web: www.uj.ac.za/law

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder