LLM Handels- en vennootschapsrecht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ben je klaar om de juridische aspecten van zakendoen in een internationale setting te bestuderen? Dit programma richt zich op ontwikkelingen en praktische problemen vanuit een rechtsvergelijkend perspectief en besteedt aandacht aan de verschillen in aanpak en resultaat tussen civiele en common law-rechtsgebieden. Door de unieke combinatie van twee rechtsgebieden, zowel internationaal ondernemingsrecht als handelsrecht, geeft de master Handels- en vennootschapsrecht een uitgebreid overzicht van het vennootschapsrecht. Het programma is gevestigd in de grootste havenstad van Europa en stelt u in staat deel te nemen aan bedrijfsbezoeken om te zien hoe de zaken in de praktijk werken.

Welke aspecten omvat het programma?

Bedrijfsrecht

De twee belangrijkste pijlers van het studieprogramma zijn 1. Vennootschapsrecht en 2. Handelsrecht. De pijler vennootschapsrecht richt zich op de belangrijkste onderwerpen van corporate governance. Kwesties zoals het functioneren van de raad van bestuur, aandeelhoudersrechten en grensoverschrijdend stemmen en sommige aspecten van het Europese arbeidsrecht zullen uitgebreid worden besproken. Er wordt ook aandacht besteed aan de EG-richtlijnen betreffende de vrijheid van vestiging, nationale en grensoverschrijdende fusies, overnamebiedingen, vertegenwoordigingen, supranationale ondernemingen en de Societas Europaea.

Handelsrecht

De pijler handelsrecht bestaat uit cursussen waarin de risico's van internationale handel worden beschreven, hoe deze risico's kunnen worden toegewezen (bijvoorbeeld door middel van eigendomsdocumenten) en hoe ze kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd. De focus ligt op de individuele contracten waarop de samenwerking tussen de veelheid van bedrijven die betrokken zijn bij een internationale verkoop van goederen transacties is gebaseerd, evenals de juridische basis van deze transacties. Dergelijke contracten omvatten verzekeringscontracten, financiering en betaling, transport, opslag en logistiek. De wettelijke grondslagen waarop deze contractuele samenwerking berust, omvatten eigendomsrechten, beveiligingsrechten op goederen, regels inzake aansprakelijkheid, intellectuele eigendomsrechten en, vanwege het internationale karakter van de transacties, richtlijnen over welk recht van toepassing is en welk gerecht kan worden aangesproken.

Praktische vaardigheden

De Master Commercial Law onderscheidt zich van andere LL.M. programma's in het ondernemingsrecht door de nadruk te leggen op privaatrechtelijke relaties, de balans tussen handelsrecht, vennootschapsrecht en cursussen procesrecht. Gevestigd in de haven van Rotterdam, leidt dit programma juridische professionals op die goed thuis zijn in zowel het handels- als het vennootschapsrecht. Vanwege de positie in het centrum van een groot handelscentrum kan het programma u veel mogelijkheden bieden om handel in de praktijk te verkennen door de theorie die wordt onderwezen te combineren met bezoeken ter plaatse en workshops.

Waarom kiezen voor dit programma?

  • De LL.M. programma Handels- en vennootschapsrecht biedt u een unieke combinatie van specialistische cursussen op het gebied van een vennootschaps- en handelsrecht, en met algemene cursussen in Europees privaatrecht en vergelijkend privaatrecht.
  • Je wordt opgeleid door uitstekend onderwijzend personeel. Ze hebben zowel een solide (internationale) academische achtergrond als een schat aan ervaring uit de commerciële en juridische praktijk.
  • Je studeert in een van de toonaangevende handelscentra en grootste havens van Europa, wat betekent dat je vaak 'ter plaatse' gaat om te zien hoe dingen in de praktijk werken.
  • Onze afgestudeerden hebben een goed perspectief op het werk!

Waarom Erasmus School of Law?

Erasmus School of Law biedt u onderwijs van hoge kwaliteit in een internationale leeromgeving. Onze Law School hanteert een interdisciplinaire benadering die juridisch, economisch, sociaal en politiek denken combineert.

Daarnaast is Erasmus School of Law gevestigd in Rotterdam. Met de grootste haven van Europa is Rotterdam een van de belangrijkste drijfveren van de Nederlandse economie. Als gevolg hiervan is Rotterdam tegenwoordig een levendige kosmopolitische en multiculturele stad met meer dan 160 nationaliteiten en een groot aantal multinationale en lokale ondernemingen, zoals Unilever en Shell.

Meer informatie?

Klik hier als je meer wilt weten over dit programma!

5431

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Erasmus School of Law is one of the schools of Erasmus University Rotterdam: a world-class university ranked 71th in the Times Higher Education World Universities Ranking. Our LLM programmes combine a ... Lees meer

Erasmus School of Law is one of the schools of Erasmus University Rotterdam: a world-class university ranked 71th in the Times Higher Education World Universities Ranking. Our LLM programmes combine academic thinking with practical training. Lees Minder