LLM gezondheid recht en ethiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze cursus richt zich op de groeiende interesse in de interface van de geneeskunde, recht en ethiek. Met de toenemende druk op de toewijzing van middelen binnen de National Health Service en de huidige debatten over de capaciteit van een individu te stemmen of te weigeren medische behandeling, is er een groeiende behoefte aan gekwalificeerde juristen met een goed begrip van de gezondheid van de wet.

Over de LLM Health Law and Ethics

Deze cursus onderzoekt de algemene beginselen, zoals toestemming voor behandeling en medische ethiek, samen met de meer specialistische gebieden van Health Law waaronder de wetgeving met betrekking tot:

 • orgaantransplantaties
 • voortplanting en de wet
 • geestelijke gezondheid wet
 • medicijnen en apotheek wet
 • werkgelegenheid en gezondheid.

U krijgt een inzicht in de impact van de Human Rights Act 1998 op de gezondheidszorg en de wet, en het verkennen van het verband tussen slechte gezondheid en armoede en de implicaties hiervan.

Waarom LLM Health Law and Ethics kiezen?

 • Gain een diepgaand begrip van de Health Law and Ethics in een Europese context.
 • Leren van deskundige docenten waaronder Dr Austen Garwood-Gowers, de auteur van de toonaangevende werk in orgaantransplantatie en medisch gebruik van het menselijk lichaam in het algemeen.
 • Mogelijkheid om uw studie van het Health Law and Ethics aanvullen met maximaal twee modules van andere LLM vakgebieden.
 • Full-time en part-time studie routes.
 • Woon een International Summer School en Recht verkennen in een Europese context.
 • Beurzen beschikbaar.
 • Individuele modules kunnen worden bestudeerd voor Continuing Professional Development (CPD) awards.

Modules

Je studeert zes onderwezen modules, gevolgd door een proefschrift. Kiezen van:

 • De juridische structuur van het Health Law: rechterlijke toetsing, Vertrouwelijkheid en wanpraktijken
 • IP, Volksgezondheid en Medische Innovatie
 • Mentale capaciteit en Mental Health Law
 • De werkgever en de Health Law
 • Wet en het begin en einde van het leven
 • Medisch gebruik van het menselijk lichaam

Of selecteer maximaal twee modules uit een ander gebied, met uitzondering van olie, gas en mijnbouw wet. U zult uw proefschrift beginnen na het voltooien van deze modules.

Aanslag

In elk geval modules worden beoordeeld door middel van een stuk van het werk natuurlijk. Dit gebeurt meestal in de vorm van een probleem- of essay-stijl vraag, maar is afhankelijk van de module. U kunt indienen en ontvangen van feedback op evaluaties in de loop van elke module.

Het proefschrift is 18.000 tot 20.000 woorden en is onderzocht en onafhankelijk onder leiding van een deskundige academische geschreven.

Hoe kan ik studeren?

Het academisch jaar voor de LLM cursus is verdeeld in drie delen: twee tien weken termen (Term Eén loopt van het begin van het academiejaar tot de kerstvakantie, Term Twee tussen Kerstmis en Pasen) en de zomerperiode.

Full-time studenten - die de cursus meer dan één academisch jaar - studeren drie modules in elke term en vul het proefschrift over de zomer.

Part-time studenten - die de cursus voltooien over twee academische jaren - bestuderen drie modules over Algemene een en twee in elk jaar (zes in totaal), begin van de werkzaamheden op het onderzoeken van hun proefschrift in de eerste zomerperiode en het invullen van het tijdens de tweede.

Op de full-time en part-time modi modules worden gegeven gedurende de week. Afhankelijk van je rooster je kan worden verwacht bij te wonen op meer dan één dag. Modules kunnen uitzondering worden verplaatst te wijten aan natuurlijk behoeften.

Seminars worden geleid door wetenschappers, maar meestal moet u uit te voeren uitgebreide begeleide voorbereidende werkzaamheden en zal vaak om korte presentaties of andere bijdragen.

Toelatingseisen

Juristen

Je hebt een goede graad in de rechten (minimaal 2,2), of een graad in een andere discipline, plus ofwel de CPE (Common Professional Examination) of GDL (Graduate Diploma in de Rechten) conversie kwalificatie nodig.

Niet-wet afgestudeerden

Aanvragers uit andere disciplines zullen worden verwelkomd in de juiste omstandigheden, vooral als ze hebben ervaring in het gebied, zelfs als ze niet als advocaat.

Eisen Engels taal

Internationale studenten moeten aantonen dat ze over voldoende kennis van het gesproken en geschreven Engels voor aanvang van de cursus. We vereisen doorgaans een van de volgende:

 • IELTS 6,5 met een minimum van 5,5 in elke vaardigheid.
 • Een gelijkwaardige Engels taal kwalificatie.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to pr ... Lees meer

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to prepare students for their future careers and we have a proven track record in graduate employability. The School's credentials speak for themselves... Lees Minder
Nottingham , Nijmegen + 1 Meer Minder