LLM energie en klimaat wet

Algemeen

Beschrijving van opleiding

LLM Energie en Klimaat Law


Wat deed de liberalisering te doen voor de energiesector? En deed het de relatie tussen de staat en de energie-industrie veranderen? Mocht energiebedrijven zijn bezorgd over klimaatverandering?


Vandaag de dag is de energiesector te veranderen als gevolg van de liberalisering van de markt en de klimaatverandering zorgen. De EU biedt een voorbeeld van dit scenario maar vergelijkbaar ontwikkelingen ook in andere delen van de wereld. Deze gespecialiseerde programma zal de belangrijkste principes van de liberalisering van de energiemarkt en hoe het klimaat wetgeving van invloed op de energiesector, waarbij de EU vaak gebruikt als een praktijkvoorbeeld te presenteren.


Toelatingseisen - Nederlandse studenten

  • kennis minimum: Basic kennis op het gebied van Europees recht plus elementaire kennis van het internationaal publiekrecht.
  • vooropleiding: LL.B. of gelijkwaardig.
  • rang gemiddelde: GPA van 2,75 / 4, 3,5 / 5, 7/10 of 70/100.
  • Motivatiebrief; twee academische referenties; curriculum vitae.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Lees meer

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Lees Minder
Groningen , Leeuwarden + 1 Meer Minder