LLM Advanced Studies in International Children's Rights

Algemeen

10 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

De Master of Laws: Advanced Studies in International Children's Rights is een uniek programma dat een geavanceerde master (LL.M) aanbiedt die zich toelegt op de rechten en belangen van kinderen vanuit een juridisch perspectief. Vandaag - meer dan 25 jaar na de goedkeuring van het Verdrag van de Verenigde Naties inzake de rechten van het kind - groeit de rol van internationale, regionale en binnenlandse systemen in kwesties van kinderbescherming, participatie en empowerment steeds verder en vereist diepgaande specialisatie.

Meerlagig en interdisciplinair

Internationale kinderrechten (recht) is een uniek rechtsgebied omdat het meerlagig is (met betrekking tot internationale, regionale en nationale wettelijke spectrums) en interdisciplinair (doorkruist verschillende rechtsgebieden, zowel nationaal als internationaal).

Kinderrechten kruisen elkaar op het gebied van burgerlijk, strafrechtelijk en administratief recht, evenals internationaal publiekrecht, internationaal humanitair recht, internationaal strafrecht en internationaal arbeidsrecht. Een speciaal kenmerk betreft de wisselwerking tussen kinderrechten en internationaal privaatrecht, in het bijzonder met de instrumenten ontwikkeld door de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht.

Activiteiten

Naast ons academisch personeel, dat bestaat uit gerenommeerde internationale juridische experts op het gebied van kinderrechten, biedt het programma studenten de mogelijkheid om hete onderwerpen over kinderen te ontmoeten en te bespreken met gastcolleges en vertegenwoordigers van NGO's en internationale organisaties, zoals de Haagse Conferentie over internationaal privaatrecht en de Internationale Arbeidsorganisatie , evenals met prominente beoefenaars die werkzaam zijn op het gebied van kinderrechten.

Het programma omvat ook een reis naar Genève om deel te nemen aan een sessie van het VN-comité voor de rechten van het kind en om internationale organisaties te ontmoeten die op internationaal niveau actief zijn op het gebied van kinderrechten.

Voor wie?

  • afgestudeerden in de rechten in het bezit van een volledige graad in de rechten (die toegang biedt tot juridische praktijken) of juridische professionals.
  • afgestudeerden die een diploma op een gelijkwaardig niveau hebben behaald in een andere discipline met een voldoende achtergrond of kennis van het recht en / of voldoende professionele ervaring in het veld.

Toelating en toepassing

Wil je je aanmelden voor deze masteropleiding aan Leiden University ? Ontdek hoe u zich kunt aanmelden voor uw programma door de stapsgewijze handleiding in de sectie aanmelding en toelating te volgen :

https://www.universiteitleiden.nl/en/education/study-programmes/master/international-childrens-rights/admission-and-application

Laatst bijgewerkt op September 2019

Over de school

Leiden University - de feiten7 faculteiten verspreid over Leiden en Den Haag14 Engelstalige bacheloropleidingen200 Engelstalige masterprogramma's444 jaar traditie en innovatieTop 100 op onderzoek geri... Lees meer

Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Den Haag , Den Haag , Den Haag , Den Haag + 9 Meer Minder