LLM Advanced Studies in Global and European Labour Law

Algemeen

10 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Met de globalisering van de economie is ook het arbeidsrecht een wereldwijd onderwerp geworden. Kwesties als maatschappelijk verantwoord ondernemen en fatsoenlijk werk worden normen waaraan alle bedrijven en staten moeten voldoen. Er bestaan verschillende regels en mechanismen om arbeidsrechten te bevorderen en te waarborgen, waaronder de verdragen van de IAO, richtlijnen van de Europese Unie, mensenrechtenverdragen en de leidende beginselen van de OESO en de VN .

Dit programma is uniek in de wereld, omdat je al deze regels en mechanismen zult bestuderen en vergelijken vanuit een voornamelijk juridisch perspectief met oog voor het verschil tussen de wet in de boeken en de wet in de praktijk, evenals met een gevoel voor de verschillende economische, sociale, politieke en culturele contexten.

Wat houdt dit masterprogramma in?

Met de globalisering van de economie is ook het arbeidsrecht een wereldwijd onderwerp geworden. Kwesties als maatschappelijk verantwoord ondernemen en fatsoenlijk werk worden normen waaraan alle bedrijven en staten moeten voldoen. Er bestaan verschillende regels en mechanismen om arbeidsrechten te bevorderen en te waarborgen, waaronder de verdragen van de IAO, richtlijnen van de Europese Unie, mensenrechtenverdragen en de leidende beginselen van de OESO en de VN. Dit programma is uniek in de wereld, omdat je al deze regels en mechanismen zult bestuderen en vergelijken vanuit een voornamelijk juridisch perspectief met oog voor het verschil tussen de wet in de boeken en de wet in de praktijk, evenals met een gevoel voor de verschillende economische, sociale, politieke en culturele contexten.

Redenen om wereldwijd en Europees arbeidsrecht te studeren aan Leiden University ?

Als student van het Global and European Labour Law-programma profiteert u van:

 • Uniek in de wereld: het programma is het enige in de wereld dat zowel wereldwijd als Europees arbeidsrecht combineert, met een vergelijkend element met een juridische graad (LL.M.).
 • Internationale omgeving: naast de wereldwijde en Europese focus van het curriculum, maakt de unieke combinatie van studenten en docenten die alle continenten vertegenwoordigen, ons programma tot een echt wereldwijde ervaring.
 • Deskundige instructeurs: de academische medewerkers zijn gerenommeerde juridische experts in mondiaal en Europees arbeidsrecht. Je zult ook communiceren met prominente gastdocenten van internationale organisaties, waaronder de IAO, de EU, de VN en de OESO, evenals van vakbonden, werkgevers (organisaties) en NGO's.

Is wereldwijd en Europees arbeidsrecht het juiste programma voor u?

Is Decent Work over de hele wereld een onderwerp voor u? Ben je geïnteresseerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen en internationale en Europese arbeidsrechten? Hoe zit het met de handhaving van die rechten? Bezorgd over kinderarbeid, gedwongen arbeid, gelijke behandeling en de rechten van vakbonden? Bezorgd over de toekomst van werk in het tijdperk van digitalisering? Dan is dit het programma voor jou.

Om goed bij dit programma te passen, moet een van de volgende zaken van toepassing zijn:

 • je bent een juridische professional
 • je hebt een volledige graad in de rechten (biedt toegang tot de juridische praktijk) of
 • je hebt een diploma op een gelijkwaardig niveau in een andere discipline, met voldoende achtergrondinformatie of een goed begrip van de wet
 • je hebt basiskennis van arbeidsrecht of Europees recht

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor Wereldwijd en Europees Arbeidsrecht aan Leiden University , moet je voldoen aan de volgende toelatingsvoorwaarden.

Academische vereisten
 • een volledige graad in de rechten hebben die toegang biedt tot de juridische praktijk in het land waar het werd behaald of een gelijkwaardige graad van een erkende universiteit / rechtsschool; of een diploma op een gelijkwaardig niveau in een andere discipline met een voldoende juridische achtergrond;
 • bewijs hebben van uitstekende academische prestaties, geïllustreerd door middel van een academisch transcript;
 • een voldoende academische achtergrond hebben op het gebied van arbeidsrecht of Europees recht.
Taalvereisten
 • bewezen Engelse taalvaardigheid, aangetoond door middel van een TOEFL-test (algemene score van 100 op internet gebaseerd), of IELTS-test (algemene score van 7,0), of Cambridge English Proficiency-certificaat (CPE), aangetoond door een geschikte test, soms aangevuld met een telefonisch interview.
 • naast de bovengenoemde algemene Engelse testscores, zijn minimum bandscores van IELTS 6.0 (TOEFL 20) vereist voor alle subsecties.

Deze vereiste is niet van toepassing als u:

 • voltooide je opleiding in Canada (behalve Quebec), VS, VK, Ierland, Nieuw-Zeeland of Australië, of
 • een internationaal baccalaureaat.
Presessionele cursus Engels

Aanvragers kunnen toegang krijgen tot een pre-zittingencursus Engels van een maand voorafgaand aan de toelating als zij de volgende Engelse taaltestscore hebben - dit altijd naar goeddunken van het toelatingscommissie van het programma:

 • Een algemene Engelse score van IELTS 6.5 (TOEFL 90) - zonder bandscores lager dan IELTS 5.5 (TOEFL 17)
 • Een voldoende algemene Engelse score, maar een of meer bandscore van IELTS 5.5 (TOEFL 17)
Programma-specifieke vereisten
 • Het voldoen aan de toelatingsvoorwaarden betekent niet noodzakelijkerwijs een toelatingsaanbieding. Studenten worden geselecteerd op basis van algehele verdienste.
 • Als een niet-EU / EER-student kun je alleen kiezen voor de full-time face-to-face (of blended learning-optie die beschikbaar is voor studenten Lucht- en Ruimterecht), maar niet voor de part-time face-to-face-optie.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national an ... Lees meer

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national and international challenges facing modern society. Together with academics and fellow students from all over the world, you will actively address these challenges. We keep an open mind, do not shy away from difficult discussions and allow one another the space to disagree. We expect the same active, open-minded and critical attitude from you. We challenge you to look beyond your own boundaries. Leiden University welcomes anyone who wants to achieve their full potential. Our modest community size in the historical cities of Leiden and The Hague creates a highly personal and committed atmosphere. Together, we map out a learning path that suits you and your ambitions. You will also be encouraged to conduct research in cooperation with eminent and enthusiastic scholars. The knowledge and skills you develop here will benefit you for the rest of your life, regardless of the career path you choose! Lees Minder
Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Den Haag , Den Haag , Den Haag , Den Haag + 9 Meer Minder