Lees de Officiële Beschrijving

Overzicht

Als u er klaar voor bent om uw juridische carrière in een bepaalde richting te nemen, is de LLM een uitstekende volgende stap.

Deze cursus is bedoeld om je kennis van de wet uit te breiden en je geavanceerde juridische onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen. U kunt uw LLM breed houden, of u kunt zich specialiseren in een van de vier gebieden:

 • Gelijkheidswet
 • Europese wet
 • Mensenrechten
 • Wet en maatschappij

Dieper graven

Je leert van onze academische specialisten en praktiserende juridische professionals terwijl je een meer diepgaande blik werpt op hoe en waarom de wet wordt gevormd en hoe deze wordt toegepast.

Je zult ook onderzoeken hoe het zich verhoudt tot beleids- en beleidsvormingsprocessen op nationaal, Europees en internationaal niveau.

Terwijl je je juridische kennis uitbreidt, ontwikkel je ook geavanceerde kritische, analytische en evaluatieve vaardigheden.

Onderzoek met impact

Het onderzoeksproject stelt u in staat om u te concentreren op een rechtsgebied dat u interesseert. Je werkt samen met gespecialiseerde onderzoekers die de juridische omgeving vormgeven, van discriminatierecht tot medische ethiek.

Dit is de perfecte omgeving als u ambities hebt om een ​​expert te worden in een bepaald rechtsgebied of een carrière in juridisch onderzoek nastreeft.

Kenmerken en voordelen van de cursus

 • Gespecialiseerde routes - selecteer een van de specialistische LLM-opties om meer inzicht te krijgen in een rechtsgebied waar u gepassioneerd over bent.
 • Onderzoeksfocus - leer van ons team van onderzoeksspecialisten. Ze hebben sterke banden met het maatschappelijk middenveld, denktanks, Europese instituten en beleidsmakers en hebben onderzoek opgeleverd dat een verschil maakt.
 • Dynamisch juridisch centrum - Manchester heeft een bloeiende juridische sector. Je studeert omringd door nationale en internationale bedrijven die zijn gespecialiseerd in diverse gebieden van de juridische praktijk.
 • Breng de theorie in de praktijk - gebruik onze connecties om pro bono-werk uit te voeren met onze partnerorganisaties. Het is een uitstekende kans om te nemen wat je leert en het toe te passen op echte gevallen.
 • Uitstekende leeromgeving - toegang tot de uitstekende faciliteiten van onze Manchester Law School, waaronder een onechte rechtszaal, juridische bibliotheken, loopbaancoach en IT-zones.
 • Vergroot je kennis - hoor gastcolleges van juristen en beoefenaars uit het Noord-Westen en daarbuiten.
 • Maak verbindingen - gebruik onze uitgebreide links naar advocatenkantoren en advocaten om relaties te helpen ontwikkelen die uw carrière kunnen bevorderen.

LLM-programma

Onze Master of Laws (LLM) biedt u de mogelijkheid om uw bestaande kennis van de wet uit te breiden en geavanceerde juridische onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen. Je zult een intensief jaar (of twee jaar als je in deeltijd studeert) doorbrengen om je expertise in vakgebieden naar keuze te vergroten. Tegen het einde kom je uit met een internationaal erkende postgraduate kwalificatie die je kan helpen op te vallen in een competitieve banenmarkt.

De LLM richt zich op hoe de wet zich verhoudt tot individuen, de maatschappij en de mondiale arena. Met de steun van onze academische specialisten en praktiserende juridische professionals, zult u een diepgaande blik werpen op hoe en waarom de wet wordt gevormd en hoe deze wordt toegepast.

Je zult ook onderzoeken hoe het zich verhoudt tot beleids- en beleidsvormingsprocessen op nationaal, Europees en internationaal niveau. Je kijkt bijvoorbeeld naar de wet met betrekking tot ras, handicap en religie, discriminatie, bedrijfsregels, migratie, gezondheidszorg en zelfs de gevolgen van Brexit. En terwijl u uw juridische kennis uitbreidt, ontwikkelt u ook geavanceerde kritische, analytische en evaluatieve vaardigheden die waardevol kunnen zijn in verschillende rollen.

De LLM is een flexibele cursus, waardoor u de keuze hebt tussen een algemene of een gespecialiseerde route. Kies voor de algemene LLM en u neemt twee kerneenheden - Onderzoeksmethoden en proefschrift - en kiest drie anderen uit een bredere basis van optie-eenheden op basis van uw interesses. Als u de specialistische route volgt, richt u zich op een van de vier gebieden: Gelijkheidswet, Europees recht, Mensenrechten of Recht en Samenleving. Als u de laatste route kiest, kunt u nog steeds een optie-eenheid toevoegen aan een bredere, gevarieerder lijst.

Op deze manier kunt u uw meesters afstemmen op uw specifieke professionele interesses of academische doelen - of u een dieper inzicht wilt in onderwerpen die u al hebt bestudeerd of om nieuwe gebieden helemaal nastreven.

Tijdens uw onderzoeksproject werkt u samen met gespecialiseerde onderzoekers die de juridische omgeving vormgeven, van discriminatiewetgeving tot medische ethiek. Het is een ideale basis als u op zoek bent naar juridisch onderzoek of de academische wereld. De voltooiing van de LLM laat ook zien dat je de intellectuele drive en toewijding hebt om te slagen in het door jou gekozen rechtsgebied. Kortom, het is een kwalificatie die kansen biedt voor verschillende disciplines, een reeks sectoren en over de hele wereld.

Als u de specialist-LLM kiest, kunt u nog een andere optie uit een meer gevarieerde lijst toevoegen.

Kerneenheden

 • Onderzoeksmethoden
 • Proefschrift

Optie eenheden

Plus drie optie-eenheden uit een lijst, waaronder:

 • Gelijkheid en mensenrechten
 • Europese migratie- en asielwetgeving
 • Mensenrechten en gezondheidszorg
 • Wet, terrorisme en mensenrechten
 • Internationale mensenrechtenwetgeving

Optie-eenheden zijn afhankelijk van beschikbaarheid en middelen.

Beoordelingswegingen en contacturen

10 studiepunten staat voor 100 uren studie, wat een combinatie is van hoorcolleges, seminars en praktische sessies, en onafhankelijke studie. Een Masters-kwalificatie bestaat doorgaans uit 180 studiepunten, een PGDip 120 studiepunten, een PGCert 60 studiepunten en een MFA 300 studiepunten. De exacte samenstelling van uw studietijd en beoordelingen voor de cursus zal variëren afhankelijk van uw keuzemogelijkheden en leerstijl.

Toelatingseisen

Je hebt een Brits erecertificaat (of internationaal equivalent) van ten minste 2: 2 in een wet of een relevante op sociale wetenschappen gebaseerde discipline. Als alternatief, heb je een Graduate Diploma in Law (GDL), een relevant postdoctoraal diploma of een professionele kwalificatie erkend als het equivalent van ten minste een lagere tweede klasse graad. Andere kwalificaties of werkervaring kunnen aanvaardbaar zijn als u passende kennis en vaardigheden vertoont op basis van de graad van verdienste. Internationale studenten verwijzen naar MMU .ac.uk / international

Carriere vooruitzichten

Deze cursus kan uw carrièrevooruitzichten in de juridische sector een echte boost geven. Deze postdoctorale kwalificatie is internationaal erkend en interdisciplinair. Het kan tot kansen over de hele wereld leiden. U kunt uw vaardigheden gebruiken op gebieden zoals openbaar bestuur, de overheidssector of de vrijwillige of gemeenschapssectoren.

De onderzoeksonderdelen van deze cursus kunnen je ook voorbereiden op een promotieonderzoek. Begin je carrière in de academische wereld en richt je op wetgevingsgebieden die je interesseren om verandering tot stand te brengen.

Wat je achtergrond of ervaring ook is, bij het voltooien van deze cursus zul je werkgevers laten zien dat je de intellectuele drive en toewijding hebt om te slagen in het door jou gekozen rechtsgebied.

Deze geavanceerde en gespecialiseerde juridische opleiding betekent dat u goed geplaatst bent om te werken in een multinationale omgeving, maar ook in regionale of nationale bedrijven of interne juridische teams.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 2 andere vakken van Manchester Metropolitan University »

Laatst bijgewerkt op November 2, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
1 - 2 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
9,250 GBP
Britse en EU-studenten: voltijd: £ 9.250 per jaar. Part-time: £ 1,542 per jaar. Niet-EU- en Channel Island-studenten: voltijdtarief: £ 15.500 per jaar. Deeltijdsvergoeding: £ 2,584 per jaar.
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019