LLM (Master of Laws)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

140234_LLMTripCropped.jpg

STL's LL.M. Programma

LL.M. studenten verwerven een grondige kennis van en inzicht in de Chinese en westerse wet- en wetgevingstradities en de praktische vaardigheden die nodig zijn voor crosscultureel succes. LL.M. afgestudeerden van PKU STL zullen doorgaan naar gerenommeerde carrières in de private sector, de publieke sector, openbaar belang juridisch werk, en juridische academia over de hele wereld.

140232_STLPics-BuildingInterior.JPG

Peking Universiteit

De Universiteit van Peking ("PKU") is een van de meest vooraanstaande onderzoeksuniversiteiten ter wereld. De Times of Higher Education heeft PKU uitgeroepen tot de nummer 1 universiteit in China, de nummer 1 universiteit in alle BRIC-landen, de nummer 2 universiteit in heel Azië, en de 27e meest academisch gerenommeerde universiteit ter wereld.

Studenten, faculteit en loopbaan

Leidende studenten van over de hele wereld strijden om toelating tot STL. De multinationale faculteit van de rechtsschool omvat wereldberoemde wetenschappers en beoefenaars uit China, de VS, de EU en elders. STL afgestudeerden zijn zeer gewild voor posities bij toonaangevende multinationale advocatenkantoren en bedrijven, toonaangevende Chinese advocatenkantoren en bedrijven, grote SOE's en toonaangevende internationale NGO's.

140233_STLPics-ClasswithProfessorJinZining.jpg

Cutting-Edge Curriculum

De leerplannen van STL leggen de nadruk op wetgevende vaardigheden en kennis voor de 21ste eeuw: (i) transnationale wet en praktijk, (ii) interculturele competentie, en (iii) de professionele verantwoordelijkheden van advocaten in deze contexten. Geen enkele betere rechtswetenschappelijke taak rust de afgestudeerden uit voor het juridische werk in de particuliere sector, de openbare sector of het publiek belang in verband met China, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of landen van het Britse Gemenebest.

Wereldwijde leiders

STL-afgestudeerden zullen op unieke wijze zijn uitgerust voor leiderschap in de onderling verbonden wereld van vandaag, met een grondige kennis van en inzicht in de Chinese en Westerse wet en juridische tradities en met de praktische vaardigheden die nodig zijn voor crosscultureel en grensoverschrijdend succes.

Shenzhen-A Dynamic City

140235_PKUSZ-Techtrip.jpg

STL is gevestigd in de zuidelijke stad Shenzhen. Shenzhen, een van de snelstgroeiende en economisch meest succesvolle steden ter wereld, kent een gestage stijging sinds het in 1979 werd opgericht als de eerste speciale economische zone van China. Tegenwoordig wordt Shenzhen de Silicon Valley van China genoemd, en dat is het ook het epicentrum van de snelle technologische groei van China. De stad is een toevluchtsoord voor biotechnologie, logistiek, telecommunicatie en elektrische auto- en nieuwe energie-industrieën, en toonaangevende wereldwijde bedrijven zoals Huawei en Tencent zijn hier gevestigd. Op het wereldtoneel heeft Shenzhen ook zijn sporen verdiend; in 2008 kreeg het de naam UNESCO City of Design en in 2011 was het gastheer van de 26e Summer Universiade. Er zijn ook genoeg andere dingen om van te houden in de stad, van het organiseren van een jaarlijks internationaal marathon- en jazzfestival tot de thuisbasis van de epische RoboMaster robotica-wedstrijden, er is voor elk wat wils.

Gelegen net over de grens met het vasteland van Hong Kong, maakt het deel uit van een uniek gebied waar 's werelds grote rechtsstelsels samensmelten en het grensoverschrijdend gedrag beïnvloeden. Uitgebreide openbaarvervoersmogelijkheden verbinden de twee steden en men kan Hong Kong bezoeken met de bus, metro, hogesnelheidstrein en veerboot. Met een gecombineerd BBP van meer dan $ 650 miljard is de regio Shenzhen-Hong Kong een van de grootste stedelijke gebieden ter wereld.

Programmastructuur

Net als de LL.M. programma's aangeboden door de beste Amerikaanse rechtsscholen, PKL STL's LL.M. programma voor buitenlandse studenten zal bestaan ​​uit een jaar tot twee jaar full-time studie. Het curriculum zal worden ontworpen om vaardigheden en kennis voor de 21e eeuw te benadrukken: (i) transnationale wetgeving en praktijk; (ii) interculturele competentie; en (3) de professionele verantwoordelijkheden van advocaten in deze contexten. Gespecialiseerde aanbiedingen in de Chinese juridische geschiedenis en recht zullen studenten in staat stellen een diep inzicht te verwerven in de culturele tradities en moderne ontwikkelingen van China vandaag.

LL.M. afgestudeerden zullen uit het programma komen als advocaten die op unieke wijze zijn toegerust voor leiderschap in de onderling verbonden wereld van vandaag, met een grondige kennis van en inzicht in Chinese en westerse wet- en wetgevingstradities en met de praktische vaardigheden die nodig zijn voor crosscultureel succes. Het curriculum is de meest diverse en uitgebreide Engelstalige cursussen in China met meer dan 60 Engelstalige cursussen die een breed scala aan onderwerpen behandelen, van internationale en vergelijkende wetgeving tot Amerikaanse wetgeving en Chinese wetgeving; cursussen omvatten complexe transnationale zakelijke transacties en geschillenbeslechting, en evenals de Chinese wetgeving, rechtssysteem en juridische geschiedenis. LL.M. afgestudeerden van PKU STL zullen doorgaan naar gerenommeerde carrières in de private sector, de publieke sector, openbaar belang juridisch werk, en juridische academia over de hele wereld.

De LL.M verdienen diploma, kandidaten moeten:

 • gedurende ten minste drie volledige academische kwartalen in residentie zijn geweest;
 • minimaal 36 credits verdienen (ongeveer 12 cursussen);
 • een proefschrift of substantieel onderzoekspaper afleggen onder facultair toezicht op een onderwerp naar keuze, slagen voor de verdediging van het proefschrift en;

Hoe aan te vragen

Aanvragers dienen gewoonlijk een eerste graad in de rechten (bijv. JD, JM of LL.B.) te hebben of anderszins een licentie te hebben om de wet in hun eigen rechtsgebied uit te oefenen. We accepteren ook aanvragen van studenten die momenteel zijn ingeschreven voor het eerste-studieprogramma en die credits willen verdienen voor STL's LL.M. graad tegelijkertijd. Amerikaanse rechtenstudenten komen bijvoorbeeld in aanmerking voor het overdragen van een bepaald aantal studiepunten die in het buitenland zijn behaald in de richting van hun JD-graden; credits verdiend in STL's LL.M. programma dienovereenkomstig in aanmerking komen om gelijktijdig toe te passen op zowel de USJD als de LL.M. van STL.

Kandidaten van wie de eerste taal geen Engels is of geen postsecundair onderwijs heeft genoten en die volledig in het Engels zijn gedoceerd, moeten het bewijs leveren van de Engelse taalbeheersing. Het programma vereist een minimum score van 92 in TOEFL IBT of 6,5 in IELTS met 7.0 in IELTS schrijven.

Aanvraagprocedures

 1. Vul het online aanvraagformulier in en upload ander vereist aanmeldingsmateriaal op de Peking University Application Portal op studyatpku.com/member/login .do door te verwijzen naar de Instructie voor online aanmelding, die stapsgewijze toepassingsinstructies biedt met schermafbeeldingen om verwarring te voorkomen. Let ook op de gevraagde formaten en bestandsgroottes voordat u het toepassingsmateriaal uploadt.
 2. Stuur een e-mail naar STL naar llm@stl.pku.edu.cn en naar coleagar@stl.pku.edu.cn om aan te geven dat u uw aanvraag online hebt ingediend.
 3. Stuur via een traceerbare leveringsmethode die u een ontvangstbevestiging geeft, papieren exemplaren van de originele documentatie inclusief verzegelde brieven.

Application Checklist

Aanvragers moeten de onderstaande materialen indienen. Aanvragen worden alleen beoordeeld nadat alle materialen zijn ontvangen. Alle documenten moeten in het Engels zijn geschreven. Als de documenten niet in het Engels zijn opgesteld, moeten ze vergezeld zijn van een notariële Engelse vertaling.

 1. Peking University School of Transnational Law .
 2. Persoonlijke verklaring: dien een persoonlijke verklaring in waarin de redenen worden uitgelegd waarom u een LL.M. graad en hoe de graad je zal helpen om je plannen en doelen te bereiken. (700 tot 1000 woorden)
 3. Academische dossiers: officiële transcripties van alle niet-gegradueerde en graduate instellingen en officiële diploma's (originele of notariële documenten met Engelse vertalingen als de documenten niet in het Engels zijn).
 4. CV of Curriculum Vitae.
 5. Letters of Recommendation: Ten minste twee ondertekende aanbevelingsbrieven van professoren, werkgevers of anderen die bekend zijn met uw academische en professionele kwalificaties. (Original)
 6. Bewijs van Engelse competentie: één fotokopie van resultaten van TOEFL- of IELTS-onderzoek (tenzij u een moedertaalspreker bent of een diploma hebt van een postsecundaire instelling die volledig in de Engelse taal wordt afgenomen).
 7. Kopie paspoort of identiteitskaart.

Let op: alle applicatiematerialen moeten vóór 31 maart worden ontvangen.

Aanvraagkosten

Voor aanvragen die vóór 1 maart zijn ontvangen, hoeven geen kosten te worden betaald. Alle andere aanvragen vereisen een vergoeding van 800 RMB waarvan naar het oordeel van de rechtsschool kan worden afgezien voor financiële noodzaak.

Aanvragers moeten het aanvraagpakket verzenden naar:

PKU STL LLM Admissions, Room 410, Peking University School of Transnational Law , University Town, Nanshan District Shenzhen 518055, China

Deadline voor toepassing

Let op: alle applicatiematerialen moeten vóór 31 maart worden ontvangen.

Admission Decisions

De toelatingscommissie neemt beslissingen op basis van het materiaal van de aanvragers en kan doorlopend beslissingen nemen over vroege toelating. Alle aanbiedingen voor toelating tot het STL LLM-programma moeten vervolgens worden bevestigd door de Universiteit van Peking en de officiële toelatingsbrief wordt meestal in juni verzonden.

Accommodaties en services

De meeste internationale studenten kiezen ervoor om op onze prachtige campus te wonen en te genieten van de gemeenschaps-, eet- en sportmogelijkheden evenals de nabijheid van het rechtsschoolgebouw. Een- en tweepersoonskamers zijn beschikbaar op de campus. Studenten kunnen er ook voor kiezen om buiten de campus te wonen.

Collegegeld en kosten

Het collegegeld voor de STL LL.M. programma kost 176.000 CNY bij een verblijf van één of twee jaar. De accommodatiekosten bedragen 12.000 CNY voor een eenpersoonskamer met een eigen badkamer voor een jaar. STL zet zich in om het programma toegankelijk te maken voor gekwalificeerde kandidaten en er is een beperkt aantal internationale fellowships beschikbaar. Aanvragers worden ook aangemoedigd om beurzen te overwegen waarvoor ze in aanmerking komen.

Beurzen

STL is vastbesloten om het programma toegankelijk te maken voor gekwalificeerde kandidaten en er zijn een beperkt aantal internationale beurzen en gedeeltelijke collegegeldbeurzen en andere financiële onderscheidingen beschikbaar voor succesvolle aanvragers. Aanvragers worden ook aangemoedigd om studiebeurzen te overwegen waarvoor zij gekwalificeerd zijn.

Beurzen van de Chinese regering

Beurzen van de Chinese overheid zijn ook beschikbaar voor internationale studenten.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

About STL Peking University School of Transnational Law (“STL”) is unique in China and unique in the world, offering an American-style J.D. degree completely in English, alongside a Chinese J.M. degre ... Lees meer

About STL Peking University School of Transnational Law (“STL”) is unique in China and unique in the world, offering an American-style J.D. degree completely in English, alongside a Chinese J.M. degree. Both curriculums are rich in courses emphasizing transnational law and practice, Chinese law and legal traditions, and other cutting-edge courses designed to equip STL graduates of all nationalities for leadership in the 21st century. Lees Minder