LLB

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

COVID-19 Informatie en bronnen

De LLB, een kwalificerende graad in de rechten in zowel Engeland als Wales, is een uitdagende studie op basis van het gewoonterecht. Afgestudeerde studenten schrijven zich in bij zowel de University of London als de AAU voor een tweejarige intensieve studie.

Studenten die al een bachelordiploma hebben behaald, kunnen ervoor kiezen om zich in te schrijven als afgestudeerde student. Met deze route kunnen LLB-studies worden afgerond in twee jaar in plaats van drie, waarbij negen lessen worden gevolgd in plaats van twaalf. Geïnteresseerde aanvragers moeten eerst contact opnemen met hun gewenste jurisdictie om er zeker van te zijn dat een kwalificatie van twee jaar wet voldoet aan de lokale vereisten.

“Ik studeer Brits recht onderwezen door professoren die mijn naam kennen en echt om me geven, met studenten uit Montenegro, Tunesië, Zuid-Afrika, enzovoort. Ik werk aan een juridische stage bij een AAU-alumnus die me ongelooflijke ervaring en unieke kansen heeft gegeven. Dit alles tegen de magische achtergrond van de stad met honderd torens. Wat kan ik nog meer vragen? "
Hanna Ripper, rechtenstudent, musicus, student van het jaar 2016

Afgestudeerde studenten beginnen hun studie met de vier standaard eerstejaars LLB-cursussen. Het tweede studiejaar bestaat uit vijf LLB-cursussen en wordt gedeeld met zowel tweede- als derdejaars studenten, afhankelijk van de geselecteerde cursussen. Afgestudeerde instapstudenten worden aangemoedigd om deel te nemen aan lokale cursussen zoals Legal Research and Writing of Moot Court, die zullen helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden die van een afgestudeerde rechten worden verwacht.

Docenten bij AAU volgen de cursusinhoud die is opgesteld door de Universiteit van Londen en geven les om ervoor te zorgen dat studenten de kennis en vaardigheden hebben die nodig zijn om een kwalificerende graad in de rechten te behalen. De University of London ontwikkelt de cursussen, selecteert de materialen, stelt de examens en cijfers vast volgens hun interne normen, dus de toegekende graad is qua integriteit gelijk aan de instellingen van de University of London Law Consortium, instellingen zoals LSE, UCL en King's College. Alle LLB-cursussen duren het hele jaar en examens worden in mei en juni gehouden bij de British Council.

LLB-cursussen die bij AAU zijn voltooid, worden niet formeel beoordeeld, maar worden gebruikt om studenten te helpen bij het ontwikkelen van hun schrijfvaardigheid en kennis van het onderwerp. Deelname en regelmatige aanwezigheid zijn essentieel; de intieme aard van onze klaslokalen en de kleine klassen zorgen ervoor dat elke student persoonlijke aandacht krijgt tijdens elke sessie. De integratie van de virtuele leeromgeving (VLE) van de University of London en het cursusmateriaal met de proefexamens, essays en uitgebreide geïndividualiseerde feedback van AAU helpen studenten zich voor te bereiden op hun examens en tegelijkertijd vaardigheden te ontwikkelen die inherent zijn aan de studie van rechten.

Je diploma en daarna

Cursussen aan de Anglo-American University worden gegeven door hooggekwalificeerde instructeurs met een master- en doctoraat in de rechten, voornamelijk uit common law-rechtsgebieden. Omdat veel instructeurs bovendien adjunct-instructeurs zijn, hebben ze ook uitgebreide professionele juridische ervaring. De cursussen worden geleid door instructeurs met intensief gefaciliteerde discussies met studenten. Bovendien hebben studenten gedurende de cursus schriftelijke opdrachten en proefexamens, waarin ze gedetailleerde feedback krijgen van hun instructeurs.

“Het meest opwindende dat me op de rechtenstudie overkwam, was de Moot Court. Hoewel het meer een studiecasus was, voelde het echt aan en vereiste het enorm veel voorbereiding, onderzoek en toewijding. Ik heb nachten en dagen besteed aan het zoeken naar geschikte jurisprudentie en wetgeving om voorbereid te blijven. Dankzij deze praktische ervaring heb ik geleerd dat het altijd beter is om de zaak af te wikkelen voordat ik voor de rechter sta "
Iskender Mederov, rechtenstudent, Kirgizië

Examens worden vervolgens afgenomen en beoordeeld door de Universiteit van Londen en studenten nemen deel aan de examens bij de British Council in Praag. Als zodanig wordt het einddiploma voor de LLB uitgereikt door de University of London.

Zowel AAU als UOL zijn in staat om informatie en bevestiging van studie met betrekking tot het programma te verstrekken aan potentiële werkgevers, postdoctorale programma-aanvragen en aanvragen voor de balie en professionele juridische examinatoren.

Programmastructuur

Bachelor of Laws (LLB) is een voltijds 3-jarig studieprogramma dat wordt gevolgd op locatie aan de Anglo-American University in Praag.

Aan de Anglo-American University studenten in totaal 12 jaar durende LLB-cursussen als onderdeel van het University of London LLB-programma. Elke cursus loopt van september tot en met mei. Er zijn 32 lesweken per studiejaar. Elke klas komt eenmaal per week samen op de AAU-campus gedurende 2 uur en 45 minuten. Daarom volgen studenten voor elke klas 88 uur klassikale instructie per cursus per academiejaar. Dit omvat niet het altijd voorbereiden van lezingen en opdrachten die studenten buiten de lesuren moeten doen.

Eerste jaar
 • Strafrechtelijke wet
 • Publiekrecht
 • Contractenrecht
 • Juridische systemen en methoden
Tweede jaar
 • Onrechtmatige daad, EU-wetgeving
 • Eigendomsrecht
 • Keuzevak (zoals internationale bescherming van mensenrechten of handelsrecht)
Derde jaar
 • Jurisprudentie
 • Equity en trusts,
 • 2 keuzevakken (zoals intellectueel eigendomsrecht, vennootschapsrecht of proefschrift)

AAU biedt ook op vaardigheden gebaseerde ondersteuningscursussen voor rechtenstudenten, zoals Fundamentals of Legal Research Writing and Analysis, Legal English, Legal Research and Writing, Moot Court, Legal Skills Development en Cross-Cultural Negotiations and Dispute Resolution.

lady justice, legal, law

Kredietwaarde van modules

Verdere informatie over de kredietsystemen die worden gebruikt door de Universiteit van Londen en universiteiten in het VK en Europa wordt verstrekt door het Quality Assurance Agency en het European Credit Transfer and Accumulation System.

Voor de LLB is aan elke module een kredietwaarde van 30 toegekend op FHEQ-niveau 4, 5 of 6.

 • Standard Entry LLB vereist voltooiing van in totaal 360 credits, wat overeenkomt met 180 ECTS-credits.
 • Graduate Entry LLB vereist voltooiing van in totaal 270 studiepunten, wat overeenkomt met 135 ECTS-studiepunten.

Een VK-studiepunt komt overeen met een denkbeeldige tien uur studie.

Exameninformatie van de Universiteit van Londen

De UofL beheert alle officiële examens voor het LLB-programma.

Neem contact met ons op voor meer informatie over examens en rooster.

Admissions

De John H.Carey II School of Law biedt twee bacheloropleidingen: het Certificate of Higher Education in Common Law en Bachelor of Laws (LLB) en de Master of Laws (LLM) vanaf herfst 2020.

Bepaal welk programma het beste bij u past

De eerste stap is om te beslissen over het programma dat je zou willen studeren.

Bereid de vereiste documenten voor en verzamel ze

Zodra u het programma van uw keuze heeft gekozen, is het tijd om de documenten voor te bereiden. U kunt ze direct uploaden via de AAU Application Portal zodra u uw aanvraag start.

 • CV / Resume
 • Persoonlijke verklaring
 • Middelbare school diploma
 • High School Transcript
 • Examenresultaten in het Engels
 • Kopie van paspoort / ID
 • Pasfoto formaat
 • Twee aanbevelingsbrieven
Van toepassing zijn

Om u aan te melden, dient u zich te registreren en een online aanvraag in te dienen via de AAU Application Portal. Er is een niet-restitueerbare vergoeding van CZK 2.000 die online via de portal kan worden ingediend.

De informatie kan worden opgeslagen en u kunt op elk moment terugkeren naar uw sollicitatie waar u eerder vertrok. U kunt alle vereiste documenten ook rechtstreeks via de portal indienen.

Bereid je voor op een interview

Nadat uw aanvraag is beoordeeld door de toelatingsadviseur, vindt er een gesprek plaats met de programmavoorzitter. Het interview kan online of persoonlijk worden afgenomen.

Wacht op de definitieve beslissing

Het Admissions Office zal u een week na de datum van uw sollicitatiegesprek via e-mail op de hoogte stellen van het resultaat van uw aanvraag.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Founded in Prague in 1990, Anglo-American University (AAU)*, is the oldest private institution of higher education in the Czech Republic. We pride ourselves on providing a personalized and distinctive ... Lees meer

Founded in Prague in 1990, Anglo-American University (AAU)*, is the oldest private institution of higher education in the Czech Republic. We pride ourselves on providing a personalized and distinctive university education in the English language. Utilizing the best from American and British academic traditions, AAU educates future leaders and global citizens in a multicultural setting of students and faculty from over 60 different countries. Lees Minder