LLB in Law (graduate programma)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Deze tweejarige cursus is voor jou als je al een undergraduate-diploma hebt in een niet-juridisch vak. De cursus biedt u de mogelijkheid om meer te weten te komen over de wet, zowel in de traditionele betekenis van 'denken als een advocaat' en in de bredere zin van het recht als een sociale instelling.

Dit is een kwalificerende graad in de rechten * waarmee u rechtstreeks door kunt gaan naar de beroepsfase van het juridisch onderwijs als u zich wilt kwalificeren als advocaat of advocaat in Engeland en Wales. Het wordt ook erkend in een aantal andere rechtsgebieden.

Je behandelt de zeven grondslagen van juridische kennis en ontwikkelt je juridische onderzoeksvaardigheden. Een breed scala aan optionele modules stelt u ook in staat uw interesses op gespecialiseerde juridische gebieden, zoals vennootschaps- of arbeidsrecht, mensenrechten, milieurecht en familierecht, te volgen. Je zou ook onderwerpen in strafrecht en criminologie kunnen onderzoeken, zoals politiewerk of jeugdcriminaliteit.

accreditatie

Al onze LLB-cursussen zijn momenteel geaccrediteerd door de Solicitors Regulation Authority (SRA) en de Bar Council *

vrijstellingen

Dit programma leidt tot een kwalificerende graad in de rechten *, waarmee u een maximale vrijstelling kunt krijgen van de academische opleidingsfase van zowel de Bar Council als de Law Society of England and Wales. Hiermee kunt u direct doorgaan naar de beroepsfase van de training.

* De Solicitors Regulation Authority stelt wijzigingen in het systeem voor vanaf 2021.

Cursusinhoud

In je eerste jaar volg je een reeks verplichte modules die je kennis van belangrijke aspecten van het recht, zoals contractenrecht en strafrecht, ontwikkelen. De Foundations of Law-module is een intensieve, vooraf geladen module die is ontworpen om je voor te bereiden op de eisen van het studeren van rechten op het bachelorniveau, en bevat inhoudelijke inhoud, evenals praktische vaardigheden zoals groepswerk en mooting.

Je zult in het volgende jaar verplichte modules blijven volgen, je kennis uitbreiden en je concentreren op onderwerpen als EU-wetgeving en gelijkheid en trusts. Tegelijkertijd kies je uit optionele modules die je de kans geven om je te concentreren op onderwerpen die passen bij je eigen interesses en carrièreplannen. Dit zou kunnen betekenen dat u ervoor kiest om zich te concentreren op familierecht, mensenrechten, vennootschapsrecht of de rechtsstelsels van verschillende Europese landen.

Om de kennis en vaardigheden die je tijdens de cursus hebt opgedaan aan te tonen, heb je ook de mogelijkheid om een ​​proefschrift te voltooien - een onafhankelijk onderzoek naar een juridisch onderwerp naar keuze.

Cursus structuur

De onderstaande lijst vertegenwoordigt typische modules / componenten die zijn bestudeerd en kunnen van tijd tot tijd veranderen.

modules

Jaar 1

Verplichte modules

 • Contractenrecht
 • Stichtingen van de wet
 • Staats- en bestuursrecht
 • Strafrechtelijke wet
Jaar 2

Verplichte modules

 • Europese Unie
 • De wet van vertrouwen
 • Land wet
 • Torts

Optionele modules (selectie van typische opties hieronder)

Je kiest 40 credits uit onderstaande lijst:

 • Bedrijfsrecht
 • Internationale mensenrechtenwetgeving
 • Werknemers wet
 • Familie wet
 • Wetgeving onderzoeken
 • Cyberlaw: regulering van de informatiemaatschappij
 • bewijsmateriaal
 • Gender en de wet
 • Intellectuele eigendom: commerciële en marketingactiva
 • Handelsrecht: commerciële en consumentenverkopen
 • Massa-wreedheden en strafrechtspleging

126003_54e3dd4b4f52ac14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722c72d5954ac15e_1280.jpgjessica45 / Pixabay

Je academische horizon verbreden

Bij Leeds willen we dat je profiteert van de diepgang en breedte van de expertise van de universiteit, om je voor te bereiden op succes in een steeds veranderende en uitdagende wereld. In deze cursus verbreed je je kennis door middel van kern- en / of optionele modules.

Leren en onderwijzen

Een van de belangrijkste doelen van deze cursus is om u te leren om "te denken als een advocaat", maar we helpen u ook om de overdraagbare vaardigheden te ontwikkelen waarmee u de wet in verschillende situaties kunt gebruiken en toepassen.

Je leert via traditionele methoden zoals lezingen, tutorials en seminars, ondersteund door materialen en oefeningen die online worden aangeboden via de Virtual Learning Environment (ELO). In uw eerste jaar bereidt de module Foundations of Law u voor op de rechtenstudie en kunt u praktische vaardigheden opdoen, zoals groepswerk en spreekbeurten.

Dit is een veeleisende cursus gericht op zelfgemotiveerde en onafhankelijke leerlingen, dus je zult het grootste deel van je tijd in de onafhankelijke studie doorbrengen met onderzoek en voorbereidend lezen. We hebben uitstekende bibliotheekbronnen met meer dan 50.000 volumes in de Juridische Bibliotheek, naast uitgebreide elektronische toegang tot juridisch materiaal en tijdschriften.

Beoordeling

Om u te helpen bij het ontwikkelen van een verscheidenheid aan vaardigheden die u in uw toekomstige carrière nodig zult hebben, beoordelen we modules met behulp van een reeks verschillende methoden. Deze omvatten gezien en ongezien examens, cursussen, groepswerk en mondelinge participatie bijvoorbeeld in discussiegroepen.

Toelatingseisen

A-niveau: een bachelordiploma met een 2: 1 (Hons) in een niet-juridisch onderwerp.

Engelse taalvereisten

IELTS 6.5 overall, met niet minder dan 6.0 in elk onderdeel.

Carrièremogelijkheden

De LLB Law (graduate programma) biedt studenten de basis om verder te gaan en zich te kwalificeren als een advocaat in Engeland en Wales en overdraagbare vaardigheden te verwerven die in een aantal rechtsgebieden worden erkend. Internationale afgestudeerden die in hun eigen land willen oefenen, moeten wellicht een verdere landspecifieke opleiding volgen.

Als student in de rechtenfaculteit bieden we je tal van mogelijkheden om je carrièrevooruitzichten te verbeteren; van het ontwikkelen van vaardigheden bij praten en onderhandelen, horen van potentiële werkgevers tijdens gespecialiseerde gesprekken of carrièrebeurzen of deelnemen aan loopbaanbegeleiding. De ondersteuning die je op de School of Law krijgt, zal je helpen je carrière een nieuwe impuls te geven, of het nu in de wet is of op een ander gebied.

Carrières ondersteunen

We moedigen je aan je vanaf de eerste dag op je carrière voor te bereiden. Dat is een van de redenen waarom afgestudeerden van Leeds zo gewild zijn bij werkgevers.

Leeds for Life is onze unieke benadering om u te helpen het meeste uit de universiteit te halen door uw academische en persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen.

Het Carrièrecentrum en het personeel in uw faculteit bieden een scala aan hulp en advies om u te helpen bij het plannen van uw carrière en het nemen van weloverwogen beslissingen onderweg, zelfs nadat u bent afgestudeerd.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses.

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses. Lees Minder