LLB Law (graduate program)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Deze tweejarige cursus is voor jou als je al een undergraduate-diploma hebt in een niet-juridisch vak.
De cursus biedt u de mogelijkheid om meer te weten te komen over de wet, zowel in de traditionele betekenis van 'denken als een advocaat' en in de bredere zin van het recht als een sociale instelling. Dit is een kwalificerend licentiaatdiploma * waarmee u rechtstreeks door kunt gaan naar de beroepsfase van de juridische opleiding als u zich wilt kwalificeren als advocaat of advocaat in Engeland en Wales. Het wordt ook erkend in een aantal andere rechtsgebieden.
Je behandelt de zeven grondslagen van juridische kennis en ontwikkelt je juridische onderzoeksvaardigheden. Een breed scala aan optionele modules stelt u ook in staat uw interesses op gespecialiseerde juridische gebieden, zoals vennootschaps- of arbeidsrecht, mensenrechten, milieurecht en familierecht, te volgen. Je zou ook onderwerpen in strafrecht en criminologie kunnen onderzoeken, zoals politiewerk of jeugdcriminaliteit.
* De regulerende instantie voor advocaten stelt wijzigingen voor in het systeem vanaf 2020.

accreditatie

Al onze LLB-cursussen zijn momenteel geaccrediteerd door de Solicitors Regulation Authority (SRA) en de Bar Council *
* De regulerende instantie voor advocaten stelt wijzigingen in het systeem voor vanaf 2020. Ga voor meer informatie naar www.sra.org.uk

vrijstellingen

Dit programma leidt tot een kwalificerende licentiaatsdiploma *, waarmee u de maximale vrijstelling van de academische opleidingsfase van zowel de Orde van advocaten als de Law Society of England and Wales kunt verkrijgen. Hiermee kun je direct doorgaan naar de beroepsfase van de training.
* De regulerende instantie voor advocaten stelt wijzigingen voor in het systeem vanaf 2020.

Cursusinhoud

In je eerste jaar volg je een reeks verplichte modules die je kennis van belangrijke juridische aspecten, zoals contract- en strafrecht, ontwikkelen. De Foundations of Law-module is een intensieve, vooraf geladen module die is ontworpen om je voor te bereiden op de eisen van het rechtenstudie op undergraduate-niveau, en inhoudelijke inhoud en praktische vaardigheden zoals groepswerk en spreekvaardigheid omvat.

Je zult in het volgende jaar verplichte modules blijven volgen, je kennis uitbreiden en je concentreren op onderwerpen als EU-wetgeving en gelijkheid en trusts. Tegelijkertijd kies je uit optionele modules die je de kans geven om je te concentreren op onderwerpen die passen bij je eigen interesses en carrièreplannen. Dit zou kunnen betekenen dat u ervoor kiest om zich te concentreren op familierecht, mensenrechten, vennootschapsrecht of de rechtsstelsels van verschillende Europese landen.

Om de kennis en vaardigheden die je tijdens de cursus hebt opgedaan aan te tonen, heb je ook de mogelijkheid om een ​​proefschrift te voltooien - een onafhankelijk onderzoek naar een juridisch onderwerp naar keuze.

Cursus structuur

Dit zijn typische modules / componenten die worden bestudeerd en kunnen van tijd tot tijd veranderen.

modules

Jaar 1

Verplichte modules

 • Contractenrecht
 • Stichtingen van de wet
 • Staats- en bestuursrecht
 • Strafrechtelijke wet

Jaar 2

Verplichte modules

 • Europese Unie
 • Aandelen en Trusts
 • Land wet
 • Torts

Optionele modules

Je studeert 40 studiepunten uit een lijst met optionele modules, waaronder:

 • Internationale mensenrechtenwetgeving
 • Internationaal recht
 • Cyberlaw: wet en de regulering van de informatiemaatschappij
 • Handicaps
 • bewijsmateriaal
 • Gender en de wet
 • Concepten van recht
 • penologie
 • Misdaad, recht en sociale verandering: misdaad en strafrechtspleging in historisch perspectief
 • Proefschrift
 • Handelsrecht: commerciële en consumentenverkopen
 • Massa-wreedheden en strafrechtspleging

Je academische horizon verbreden

Bij Leeds willen we dat je profiteert van de diepte en breedte van de expertise van de universiteit, om je voor te bereiden op succes in een steeds veranderende en uitdagende wereld. Deze cursus biedt je de mogelijkheid om je kennis te verbreden door ontdekkingsmodules te bestuderen.

Leren en onderwijzen

Een van de belangrijkste doelen van deze cursus is om u te leren om "te denken als een advocaat", maar we helpen u ook om de overdraagbare vaardigheden te ontwikkelen waarmee u de wet in verschillende situaties kunt gebruiken en toepassen.

Je leert via traditionele methoden zoals lezingen, tutorials en seminars, ondersteund door materialen en oefeningen die online worden aangeboden via de Virtual Learning Environment (ELO). In uw eerste jaar bereidt de module Foundations of Law u voor op de rechtenstudie en kunt u praktische vaardigheden opdoen, zoals groepswerk en spreekbeurten.

Dit is echter een veeleisende cursus die is gericht op zelfgemotiveerde en onafhankelijke studenten, en je zult het grootste deel van je tijd in onafhankelijke studies besteden aan onderzoek en voorbereidend lezen. We hebben uitstekende bibliotheekbronnen met meer dan 50.000 volumes in de Juridische Bibliotheek die wordt bewaard in de Edward Boyle Library, naast uitgebreide elektronische toegang tot juridische materialen en tijdschriften.

Beoordeling

Om u te helpen bij het ontwikkelen van de verschillende vaardigheden die u in uw toekomstige carrière nodig zult hebben, beoordelen we modules met behulp van een reeks verschillende methoden. Deze omvatten gezien en ongezien examens, cursussen, groepswerk en mondelinge participatie, bijvoorbeeld in discussiegroepen.

Toelatingseisen

A-niveau: 2,1 graden

Andere cursusspecifieke tests:

Een bachelordiploma met een 2: 1 (hons) in een niet-juridisch vak.

Internationale

We accepteren een reeks internationale gelijkwaardige kwalificaties.

International Foundation Year

Internationale studenten die niet voldoen aan de academische vereisten voor niet-gegradueerdenstudie kunnen het University of Leeds International Foundation Year bestuderen. Dit geeft je de mogelijkheid om op de campus te studeren, les te krijgen van academici van de University of Leeds en vooruitgang te boeken op een breed scala van Leeds undergraduate cursussen.

Engelse taalvereisten

IELTS 6.5 overall, met niet minder dan 6.0 in elk onderdeel.

Verbeter je Engels

Als je een internationale student bent en je voldoet niet aan de Engelse taalvereisten voor dit programma, dan kun je misschien onze niet-gegradueerde Engelse pre-sessionele cursus volgen om je Engelse taalniveau te helpen verbeteren.

Hoe te solliciteren

Op deze cursus van toepassing via UCAS. De instellingscode voor de Universiteit van Leeds is L23.

Internationale studenten solliciteren via UCAS op dezelfde manier als studenten in het Verenigd Koninkrijk / de EU. Ons netwerk van internationale vertegenwoordigers kan u helpen met uw aanvraag. Als je niet zeker bent van het sollicitatieproces, neem dan contact op met het toelatingscentrum voor hulp.

vergoedingen

Voor de meest recente informatie over vergoedingen, zie onze website: https://courses.leeds.ac.uk

De vergoeding kan in toekomstige jaren van uw cursus stijgen in overeenstemming met de inflatie, en zoals toegestaan ​​door de wet. De stijging van 2,8% in 2017/18 was bijvoorbeeld gebaseerd op de prognose van de regering voor de RPI-X-maatstaf voor de inflatie.

De Britse regering heeft bevestigd dat niet-VK-EU-studenten die in het studiejaar 2019/20 starten, de status van thuistarief hebben en in aanmerking komen voor studiefinanciering door de Britse overheid. De Britse overheid heeft de situatie voor de komende jaren niet bevestigd, dus houd onze website regelmatig in de gaten voor updates.

Als je in het buitenland of stagejaar studeert, betaal je tijdens deze periode een verlaagd collegegeld.

Financiële steun

Als je het talent en de drive hebt, willen we dat je bij ons kunt studeren, ongeacht je financiële situatie. Er is hulp voor studenten in de vorm van leningen en niet-terugvorderbare beurzen van de universiteit en van de overheid.

Carrièremogelijkheden

De LLB-wet (graduate program) biedt studenten de basis om door te gaan en zich te kwalificeren als een advocaat in Engeland en Wales en overdraagbare vaardigheden te verwerven die worden erkend in een aantal rechtsgebieden.

Internationale afgestudeerden die willen oefenen in hun eigen land, moeten mogelijk nog een landspecifieke opleiding volgen.

Als student in de rechtenfaculteit bieden we je tal van mogelijkheden om je carrièrevooruitzichten te verbeteren; van het ontwikkelen van vaardigheden bij praten en onderhandelen, horen van potentiële werkgevers tijdens gespecialiseerde gesprekken of carrièrebeurzen of deelnemen aan loopbaanbegeleiding. De ondersteuning die je op de School of Law krijgt, zal je helpen je carrière een nieuwe impuls te geven, of het nu in de wet is of op een ander gebied.

Laatst bijgewerkt op Oktober 2018

Over de school

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses.

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses. Lees Minder