LLB in de rechten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Oba Erediauwa College of Law bleek zijn eerste jaargang van de afgestudeerden in 2004. De elfde partij afstuderen vandaag is al bij de Law School.

De wet-programma is afgestemd na de richtlijnen van de National University Commissie, die de noodzaak voor Recht afgestudeerden kennis in andere gebieden van de menselijke inspanning, zoals psychologie, economie, filosofie, enz. Te zijn, om zo ten volle te waarderen analyseren en te begrijpen de belangrijke rol te benadrukken die wet speelt in de Nigeriaanse samenleving in het bijzonder en de hele mensheid in het algemeen.

Toelatingsvoorwaarden

 1. Een kandidaat die wilden overbrengen van een andere universiteit moet de minimale toelatingseis voor toelating aan het College of Law te bezitten. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij de Admission Office van de universiteit. Aanvraag voor transfer naar het college zal worden behandeld op zijn eigen verdienste.
 2. Aanvragen voor de cursus die leidt tot de eerste graad (dat wil zeggen ten aanzien van "a" boven) moet op de verboden formulieren verkrijgbaar bij de griffier, Joint toelatingscommissie en Matriculation Board, Abuja.
 3. In aanvulling op de A en C boven, zullen geschikte kandidaten worden verplicht om zich in te dienen voor een schriftelijke test, gevolgd door een mondeling interview.
 4. Na toelating, zal studenten betalen aan de universiteit alle kosten door de universiteit voorgeschreven, en al deze in acht te nemen als zijn gerelateerd aan de registratie en inschrijving.

Toelatingsexamen en registratie

 • Toelatingsexamen: Alle nieuwe studenten worden formeel toegelaten tot de universiteit op toelatingsexamen. Bij deze ceremonie, moeten nieuwe studenten de Matriculation eed en tekenen het register van matriculated Studenten van de universiteit. Niemand kan beweren dat een student van deze universiteit te zijn, totdat hij / zij had behoren alle formaliteiten toelatingsexamen afgerond.
<li>  Registratie C / WINDOWS<ul><li>   Alle studenten moeten registreren voor hun programma's van studie op de universiteit bij het begin van elk academiejaar in overeenstemming met de regels die van tijd tot tijd door de universiteit.</li>
<li>   Een student wordt niet geacht te hebben geregistreerd voor zijn / haar opleiding als drie weken na het begin van de zitting dat hij / zij zijn / haar registratie voltooid. Alleen in de meest ongewone omstandigheden en met de speciale toestemming van de griffier of diens vertegenwoordiger, zal iedere student worden toegestaan &#8203;&#8203;om te registreren na de afgesproken datum. Onder geen beding mag een ander dan incidenteel of postdoctorale student student inschrijven vijf weken na het begin van het academiejaar. Een vergoeding in rekening gebracht voor late registratie. De procedure voor de registratie bevat het volgende:<ul><li>    De betaling van de vergoedingen, heffingen en andere lasten.</li>
<li>   Zorgvuldige invoeren van alle benodigde gegevens in te vullen het registratieformulier</li>
<li>    Het verkrijgen daarop de handtekening van alle passende University autoriteiten.</li>
<li>    Terugzenden van de ingevulde registratieformulieren aan hun respectieve College Officers niet later dan de uiterste datum voor de registratie benoemd.</li>

 • Wijzigingen van Cursussen / Opleidingen: Bij inschrijving, moeten studenten eerst het advies inwinnen van het hoofd van de afdelingen met betrekking tot de keuze van de cursus / programma's van de studie om frequente en onnodige veranderingen na aanmelding te vermijden. Studenten, die echte reden om cursussen te veranderen na de eerste inschrijving bij het begin van de sessie, moet dus niet later dan twee weken te doen op de voorgeschreven wijze na de laatste dag van de registratie. Voor verse studenten, mag geen verandering van de cursussen / opleidingen worden toegestaan ​​om toe te voegen en of om de koers binnen de eerste twee weken van het tweede semester te verwijderen. "Toevoegen en verwijderen formulier kan worden verkregen bij het Academisch Office na betaling van de voorgeschreven vergoeding.
 • Scheme of Study

  1. Een vijf jaar durend programma van de cursussen worden verstrekt die leidt tot de graad van Bachelor of Law, worden aangeduid met de letter LL.B., die kan worden toegekend met Honours of een pas Degree sparen voor de directe invoer studenten die vier jaar programma wordt onderworpen cursussen.
  2. Instructies in de College Board geschiedt door cursussen en studenten zullen worden verplicht om een ​​erkend combinatie van cursussen als de Senaat te nemen kan op de aanbevelingen van het College van Bestuur van tijd tot tijd te bepalen.
  3. Werkcolleges zal worden uitgevoerd in alle vakken, de aanwezigheid van die wordt gedefinieerd als een college contact per week. Dit moet worden gevormd in overeenstemming met de discussiegroepen in lijn met wat werkt in de Law School inclusief het gebruik van e-mails om lesmateriaal te doen toekomen aan de studenten.
  4. Cursussen worden geëvalueerd in termen van opleidingsonderdelen. Een opleidingsonderdeel wordt gedefinieerd als een college per week.
  5. Een student zal worden toegestaan ​​om zijn / haar examen te schrijven als hij / zij ten minste 75% (zeventig-fie procent) collegebezoek tijdens het semester.
  6. Er zijn vijf niveaus van cursussen genummerd.
  • 111-199
  <li>211-299</li>
  <li>311-399</li>
  <li>411-499</li>
  <li>511-599</li>
  

  Cursus nummers zullen worden voorafgegaan door drie karakter programma onder voorbehoud / afdeling code. Het bepalen van de klasse van de Degree wordt gebaseerd op de prestaties op alle niveaus.

  Laatst bijgewerkt op apr 2017

  Over de school

  The University commenced its academic programmes in the 1999/2000 session in five Colleges namely, Arts and Social Sciences, Business and Management Studies, Health Sciences, Law and Natural and Appli ... Lees meer

  The University commenced its academic programmes in the 1999/2000 session in five Colleges namely, Arts and Social Sciences, Business and Management Studies, Health Sciences, Law and Natural and Applied Sciences. Lees Minder