LLB in de rechten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Als u een carrière in de advocatuur plant, biedt ons LLB-diploma een goed afgeronde kwalificatie die uw eerste stap kan zijn om een ​​Scots-advocaat te worden of andere prestigieuze sectoren te betreden.

De University of Stirling LLB biedt diepgaande kennis en begrip van juridische principes, theorieën, instellingen en regels - evenals de bredere sociale en politieke context waarin het recht functioneert. U profiteert van de kennis van onze deskundige docenten, wier eigen onderzoek naar de advocatuur wijdverspreid wordt gepubliceerd en terugvloeit naar het LLB-programma. U kunt er ook zeker van zijn dat alles wat u leert in overeenstemming is met de hoogste professionele normen, aangezien onze LLB Hons is geaccrediteerd door zowel de Law Society of Scotland als de Faculty of Advocates.

Excursies bieden u de gelegenheid om te ervaren hoe gerechten in de praktijk functioneren, terwijl een optionele plaatsing in een juridische organisatie u een goed begrip biedt van hoe het professionele leven eruit ziet. Onze LLB-afgestudeerden hebben een breed scala aan succesvolle carrières doorlopen en onze LLB is een rigoureuze graad die belangrijke intellectuele en persoonlijke vaardigheden ontwikkelt. Dat is de reden waarom onze afgestudeerden aantrekkelijk zijn voor werkgevers, zowel in de advocatuur als daarbuiten.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 Geaccrediteerd door de Law Society of Scotland en de Faculty of Advocates - de beroepsorganisaties voor Schotse advocaten

# 2 Leer personeel en medestudenten snel kennen in een kleine, vriendelijke rechtsschool

# 3 Verdien je LLB met deze cursus, of meer dan twee jaar met onze Accelerated Graduate LLB

Professionele accreditatie

De Stirling LLB is geaccrediteerd door de Law Society of Scotland en de Faculty of Advocates, de beroepsorganisaties voor Schotse advocaten.

Faculty of Advocates logo

Cursus details

De belangrijkste doelen van de LLB zijn:

 • bieden een grondige kennis en begrip van:
  • de principes, concepten, waarden en materiële regels van het Schotse rechtsstelsel.
  • de bredere context waarbinnen het Schotse juridische systeem functioneert.
  • de belangrijkste juridische instellingen en procedures van het Schotse rechtsstelsel.
 • ontwikkelen van probleemoplossende en juridische onderzoeksvaardigheden, evenals meer algemene overdraagbare intellectuele vaardigheden die van waarde zijn in de praktijk van de wet en een breed scala aan loopbanen.
 • bieden de diepgaande kennis en begrip die nodig zijn om verder te gaan naar studies in de rechten en een carrière als advocaat of in multidisciplinaire gebieden met betrekking tot de wet.
 • afgestudeerden voorzien van kennis, inzicht en vaardigheden die hen als individu, de Schotse advocatuur en de samenleving als geheel extra voordeel bieden.

Onderwijs

Het onderwijs wordt gegeven via lezingen en seminars. Je doet ook zelfstandig onderzoek onder begeleiding van een medewerker en presenteert een proefschrift over een juridisch onderwerp naar keuze in je laatste jaar.

Beoordeling

Beoordeling is door onderzoek en cursussen.

Stagemogelijkheden

Een populair kenmerk van onze LLB-cursus is de mogelijkheid om een ​​stagemodule in het derde jaar te studeren. Je zult worden geplaatst bij een prestigieuze advocatenpraktijk of een aan rechten gerelateerde organisatie, waardoor je de kans krijgt om leren te verbinden met oefenen en denken aan actie.

In het buitenland studeren

Als student van de University of Stirling krijg je de kans om je horizon te verbreden en in het buitenland te studeren via onze goede contacten met verschillende internationale universiteiten.

Lees meer over studeren in het buitenland.

Contact

Tikus Little, Faculteit der Letteren en Geesteswetenschappen

44 (0) 1786 466416

talittle@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

 • Overzeese studenten (niet-EU) £ 12,140.00
 • Schotse en EU-studenten £ 1.820,00
 • Studenten uit de rest van het VK £ 9.250
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder