LLB (Hons) in de rechten (sociale rechtvaardigheid)

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Gepassioneerd over mensenrechten en gelijkheid?

Zet de eerste stap naar een carrière als mensenrechtenadvocaat met onze LLB (Hons) Law-graad, met een specialisme in sociale rechtvaardigheid en een jaar met sandwichplaatsingen in de industrie.

Je bouwt een sterke basis van juridische kennis op, waardoor je kunt werken aan een carrière als advocaat of advocaat.

Je zult ook een breed scala aan overdraagbare vaardigheden ontwikkelen voor de werkgelegenheid op andere gebieden als je ervoor kiest om niet door te gaan naar een professionele juridische kwalificatie.

Het programma wordt gegeven door een mix van academische experts en praktijkjuristen, die de praktijkbeleving centraal stellen in het programma. Je ontwikkelt een kritisch begrip van de wet en zijn politieke, sociale en economische context.

Na succesvolle afronding van de Bradford LLB Law-graad, bent u in staat om door te gaan naar de Legal Practice Course (voor aspirant advocaten) of de Bar Professional Training Course (voor aspirant barristers).

Professionele accreditatie

De Solicitors Regulation Authority en de Bar Standards Board hebben de Bradford LLB geaccrediteerd als een kwalificerend rechtendiploma.

Dit betekent dat als u de beoordelingen en examens in de zeven grondslagen van juridische kennis en opleiding van juridische vaardigheden met succes voltooit, u in aanmerking komt voor vrijstelling van de academische stadia van de opleiding en in staat bent om door te gaan naar de postdoctorale studie en praktijkgerichte training stages nodig om advocaat of barrister te worden in Engeland en Wales.

Toelatingseisen

112 UCAS-tariefpunten.

A-niveaus: Er zijn geen specifieke vakvereisten.

BTEC Extended Diploma: DMM - er zijn geen specifieke vakvereisten.

Aanvragers van toegangsprogramma's: er zijn geen specifieke onderwerpvereisten.

Internationale vereisten voor baccalaureaat: 112 punten om minimaal 2 HL-vakken plus HL 3 of SL 4 in wiskunde op te nemen.

Plus minimaal: GCSE Engels en wiskunde in klasse C of 4 (equivalenten geaccepteerd).

Engelse taalvereisten: minimum IELTS op 6.0 of het equivalent.

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

Dit LLB Law-programma en zijn Pathways zijn speciaal ontworpen om u een all-round juridische opleiding te geven, terwijl u zich tegelijkertijd kunt specialiseren in een bepaald gebied van juridische studie.

Houd er rekening mee dat de informatie over 2019 voor wijziging in 2019 kan worden gewijzigd.

Sandwich jaar

Dit 4-jarige programma biedt u de mogelijkheid om in uw derde jaar een stagejaar door te maken terwijl u in het bedrijfsleven werkt.

Plaatsingen zijn echte, betaalde banen in een breed scala van organisaties in de private, publieke en not-for-profit sectoren en bieden u een waardevolle gelegenheid om uit de eerste hand te ervaren hoe bedrijfs- en managementconcepten in de praktijk worden toegepast en om u direct blootstelling aan echte problemen op de werkplek. Het kan ook in het buitenland worden gedaan.

Het stagejaar is een essentieel onderdeel van je leerproces en zal aanzienlijk bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen, planning, communicatie en zakelijk inzicht. Statistieken tonen aan dat studenten die een stagejaar hebben gedaan profiteren van een betere afstudeerbaan, een hoger beginnend salaris en een beter resultaat. In een concurrerende markt voor afgestudeerden, zullen waardevolle ervaring en inzetbaarheidsvaardigheden opgedaan tijdens een stage van een jaar u onderscheiden van de duizenden andere afgestudeerden die op zoek zijn naar werk.

Plaatsingen zijn niet gegarandeerd en studenten zullen veel tijd en moeite moeten steken in hun tweede jaar door er een te behalen, met de steun van het toegewijde Careers-team.

We hebben banden met een aantal toprechtelijke organisaties in Bradford en de omgeving. Daarnaast heeft de Faculteit Management en Recht een uitstekend netwerk van organisaties die stages aanbieden, waaronder:

 • IBM
 • Vauxhall
 • NHS
 • GE Money
 • ARRIS (voorheen Pace)
 • Enterprise Rent A Car
 • Cummins
 • Peugeot

Door uw plaatsing kunt u uw kennis in de praktijk toepassen en een reële en positieve impact op het bedrijf hebben. Je ervaring zal worden gevolgd als onderdeel van je opleiding.

We vinden dat studenten terugkeren van hun stagejaar met hun zelfvertrouwen en persoonlijke vaardigheden verbeterd en klaar om hun gerichte plan voor de toekomst te implementeren.

Leren en beoordelen

Het programma wordt geleverd door een combinatie van interactieve lezingen, tutorials en workshops met behulp van state-of-the-art IT, groepswerk en individuele studie.

Beoordeling omvat grotendeels een combinatie van beoordelingen van cursussen en formele examens gehouden aan het einde van elk semester.

De Law Clinic

Onze wetkliniek biedt studenten de gelegenheid om de theorie in de praktijk te brengen. Als onderdeel van hun studie werken studenten in onze advocatenkliniek aan het adviseren van leden van het publiek in samenwerking met het Citizens Advice Bureau en CHAS @ StVincent's.

Studenten zijn getraind in het interviewen en adviseren van leden van het publiek over elk aspect van de wet. Als onderdeel van een team bespreken studenten de zaak en beslissen of de cliënt behoefte heeft aan juridisch advies. Onder begeleiding van de Clinic Director bereiden studenten vervolgens advies voor hun cliënt voor.

Studenten hebben ook de mogelijkheid om een formele opleiding over immigratiewetgeving te ontvangen, leidend tot de toekenning van OISC (Office of the Immigration Services Commissioner) niveau 1 en 2 kwalificaties door samenwerking met CHAS @ StVincent's. Dit geeft studenten de mogelijkheid om betrokken te zijn bij het geven van immigratieadviezen terwijl ze erkende kwalificaties verdienen.

mooting

Onze studenten hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een reeks interne en externe mooting-wedstrijden.

Mappen vormt een aanvulling op de juridische opleiding van studenten en is een geweldige manier om te leren hoe de wet te gebruiken om overtuigende juridische argumenten te creëren. Studenten moeten problemen analyseren, de wet onderzoeken, schriftelijke bijdragen voorbereiden en hun argumenten voorleggen aan een getrainde advocaat of rechter.

De wedstrijd imiteert de procedures die worden gevolgd in beroepshoven en is een geweldige kans voor studenten om hun vaardigheden en kennis in de praktijk te brengen.

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en afgestudeerde vacatures. Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt bij het verduidelijken van plannen door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal georganiseerde workshops.

Carrière booster

Tijdens je studie aan de Faculteit Management en Recht, krijg je de kans om deel te nemen aan ons onderscheidende carrière-boosterprogramma gedurende de hele duur van je cursus. Het programma is ontworpen om u te voorzien van de nodige vaardigheden en afstudeerkenmerken om werkklus te zijn bij het zoeken naar werk bij toonaangevende innovatieve organisaties. Het Career Booster-programma biedt u de mogelijkheid om certificaten te behalen in:

 • Het European Computer Driving Licence (ECDL) - de maatstaf voor digitale geletterdheid
 • Sage 50 Accounting and Sage 50 Payroll - training waarmee u toonaangevende accounting- en payroll-softwarevaardigheden kunt ontwikkelen
 • Project Manager Professionele certificaten - geeft u de voorsprong wanneer u Certified Project Manager wilt worden
 • Big Data-analyse en rapportagevaardigheden - met behulp van Software en Services (SAS) die zullen leiden tot certificering.

Daarnaast omvat het programma ook activiteiten ter bevordering van teamwerk, vertrouwen, communicatie en vele andere vaardigheden die door werkgevers worden gezocht.

Het ontwikkelen van een portfolio van Permanente Professionele Ontwikkeling (CPD) -certificaten zal voor werkgevers aantonen dat u niet alleen ambitieus bent maar ook verantwoordelijkheid neemt voor uw eigen professionele ontwikkeling.

Carriere vooruitzichten

Onze LLB Law-graad stelt u in staat om door te gaan naar de tweede fase van de opleiding om een advocaat of een advocaat te worden.

Het is ontworpen om u de juridische hulpmiddelen te geven die u nodig heeft voor een carrière als advocaat of advocaat, en om u te voorzien van werk in andere gebieden als u ervoor kiest om niet verder te gaan naar professionele kwalificatie in de rechten.

In ieder geval zal onze LLB-cursus waarschijnlijk uw inzetbaarheid en werkgelegenheidsvooruitzichten vergroten in een breed scala van andere beroepen, zoals algemeen management, juridische leidinggevende functies, de reclassering, de politie of het onderwijs.

Werkgelegenheidsstatistieken

86% van onze afgestudeerden in de School of Law 2017 vond werk of ging verder studeren binnen zes maanden na het afstuderen.

Salaris verwachtingen

Het gemiddelde beginsalaris voor onze afgestudeerden van de School of Law in 2017 was £ 18.333. *

* Deze DLHE-statistieken zijn afgeleid van jaarlijks gepubliceerde gegevens door het HESA (Hoger Onderwijs Statistieken Agentschap), gebaseerd op de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde afgestudeerden die beschikbaar zijn voor werk of verdere studie en wiens bestemmingen bekend zijn.

Laatst bijgewerkt op Oktober 2019

Over de school

Geïnspireerd door ons verleden om je toekomst vorm te gevenMet 50 jaar academische excellentie achter ons als universiteit, zijn we onze internationale reputatie en cursusaanbod blijven uitbreiden. We... Lees meer