LLB (Hons) Engelse / NI-wet

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dundee is een echt unieke rechtenstudie . We bieden een moderne, toekomstgerichte benadering van leren en een rigoureuze voorbereiding op de professionele wereld, zowel op juridisch gebied als elders.

We bieden twee volledig kwalificerende juridische graden voor de advocatuur in Schotland of in Engeland en Wales en Noord-Ierland. Dundee is de enige rechtsschool in het Verenigd Koninkrijk die deze keuze biedt.

Voor studenten van de Scots-stream van de LLB in Dundee is er ook een unieke en intellectueel veeleisende optie om een ​​dubbele kwalificatie te behalen. Na het behalen van dit diploma hebben studenten de keuze uit verschillende rechtsgebieden waar ze kunnen studeren voor hun postdoctorale professionele kwalificatie, waardoor onze afgestudeerden een aanzienlijk concurrentievoordeel op de markt hebben.

Dundee Mooting Society

Een debat is een juridisch debat en de Dundee Mooting Society is een van de meest succesvolle in het Verenigd Koninkrijk. De Society leidt trainingen en interne wedstrijden voor studenten en teams uit Dundee concurreren in de meeste van de grote mooting-wedstrijden in het Verenigd Koninkrijk en internationaal.

Law Clinic

De Law School heeft ook een Law Clinic, die studenten praktische ervaring biedt in het omgaan met cliënten en problemen in het echte leven, en die de banden met het beroep versterkt. De Law Clinic biedt ook modules voor kredietwaardigheid.

Bibliotheekfaciliteiten

De Universiteitsbibliotheek heeft een grote verzameling materiaal voor alle jurisdicties in het VK, inclusief materiaal van de EG, evenals aanzienlijke collecties van overzee materiaal. De bibliotheek is ook volledig aangepast voor draadloze communicatie, huisvest een IT-suite en biedt een breed scala aan elektronische bronnen, waaronder toegang tot vele belangrijke juridische databases.

Joint degrees en andere prijzen

 • LLB (Hons) Law (Eng / NI) met Frans
 • LLB (Hons) Law (Eng / NI) met Duits
 • LLB (Hons) Law (Eng / NI) met Spaans

Toelatingseisen

Hieronder volgen de minimale, actuele toegangseisen.

Er is geen geavanceerde toegang tot de rechten-graden op basis van Advanced Highers, A-niveaus of HND.

Selectie notities

 • Aanvragers die bieden SQA Highers twee examens van examens en aanvragers die bieden Advanced Highers aan te vullen aan te vullen cijfers behaald in de eerste zittingsperiode van de examens zullen naar verwachting iets hogere cijfers.
 • Aanvragen van studenten met niet-standaard onderwijsachtergronden en kwalificaties zijn welkom en worden op hun merites beoordeeld. Deze aanvragers moeten bewijs van recente academische prestaties kunnen tonen. Bepaalde beroepskwalificaties of twee of drie recente Highers (of gelijkwaardig) kunnen voldoende worden geacht.
 • De wet is gebaseerd op logisch denken, daarom worden aanvragers geadviseerd om een ​​reeks literaire en logica-gebaseerde onderwerpen aan te bieden.
Cursussen vanaf 2018 en 2019

Engelse taalvereisten

Voor niet-EU-studenten

IELTS algemeen

Careers

We hebben nauwe banden met werkgevers en we bieden programma's om de inzetbaarheid van onze studenten te ondersteunen en te ontwikkelen. Onze uitstekende reputatie in het hele beroep en nauwe banden met werkgevers helpen afgestudeerden van Dundee werk te vinden.

De Law School beheert een jaarlijkse Law Fair, die advocatenkantoren en werkgevers uit het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten aantrekt. Advocatenkantoren bezoeken ook regelmatig de rechtenstudie voor wervingsdoeleinden.

Hoewel veel studenten rechten studeren om zich te kwalificeren om te oefenen, zijn de vaardigheden die in een rechtsdiploma zijn verworven ook aantrekkelijk voor veel potentiële werkgevers en is de LLB een ideale basis voor een carrière in beroepen zoals:

 • de politie
 • bank
 • Journalistiek
 • Beheer
 • Openbare dienst

Voor diegenen die de Schotse advocatuur willen betreden, heeft ons Diploma in Legal Practice (PEAT 1) een uitstekende staat van dienst bij afgestudeerden in het Verenigd Koninkrijk en wordt het gegeven door praktiserende advocaten.

Studenten die een aanvraag indienen bij het Instituut voor Professionele Juridische Studies in Belfast krijgen een examenvoorbereiding voor het toelatingsexamen.

Een aantal afgestudeerden gaat door om postdoctorale opleidingen te volgen binnen de School op gebieden zoals commerciële, internationale, mensenrechten en milieurecht.

Laatst bijgewerkt op Mei 2019

Over de school

De University of Dundee is een van 's werelds top 200 universiteiten volgens de Times Higher Education World University Rankings 2018.We houden ook een Gold-prijs - de hoogst mogelijke beoordeling - i... Lees meer