LLB (Hons) Law

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus details

We zullen u voorzien van een goed begrip van de juridische systemen, regels en praktijken die de samenleving en onze commerciële en sociale relaties regelen en reguleren. Je krijgt ook de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van analyse, juridisch redeneren, evalueren en pleiten. Als een kwalificerende graad in de rechten, wordt deze cursus door de Solicitors Regulation Authority en de Bar Standards Board erkend als zijnde in overeenstemming met de academische vereisten van uw juridische opleiding, en met afronding kunt u verder studeren om een advocaat of advocaat te worden.

Deze cursus biedt de mogelijkheid om een 'sandwich'-jaar te volgen - een jaar van betaald werk in de industrie dat je vaardigheden en ervaring zal vergroten. Dit wordt meestal gedaan tussen het tweede en derde jaar van je opleiding, waardoor je cursus meestal in totaal vier jaar duurt. Studenten die de sandwichroute kiezen, vinden dat dit helpt bij zowel hun studie als het vinden van een baan na het afstuderen. Het kan je zelfvertrouwen, contacten en natuurlijk je CV opbouwen. Leeds Beckett adverteert met veel plaatsingsmogelijkheden en biedt ondersteuning bij het vinden van de juiste plaatsing voor u.

Veranderingen in juridische opleiding en training
Juridische opleiding en training wordt momenteel gedetailleerd beoordeeld door professionele toezichthouders in de juridische sector. De beoordeling onderzoekt de onderwijs- en opleidingsroutes in de advocatuur en de kwalificaties en beoordelingen die moeten worden uitgevoerd en behaald om een advocaat of advocaat te worden. De uitkomst van de beoordeling omvat voorstellen om bestaande routes te verwijderen en nieuwe te maken.

De evaluatieresultaten worden nog steeds afgerond. In de tussentijd blijven de LLB-programma's en de GDL aangeboden door Leeds Law School voldoen aan de wettelijke vereisten die momenteel van kracht zijn voor de academische fase van juridische opleiding voor kwalificatie als advocaat of advocaat.

De Solicitors Regulation Authority (SRA) en de Bar Standards Board (BSB) hebben een gemeenschappelijk protocol voor richtlijnen uitgegeven. Dit is te vinden op de SRA-website.

Voordelen van de cursus

We hebben sterke banden met lokale, regionale en nationale advocatenkantoren, dus u zult netwerken met potentiële werkgevers door gastcolleges en de mogelijkheid krijgen om begeleid te worden door een expert in de sector. U kunt deelnemen aan wedstrijden om uw juridische vaardigheden op het gebied van stemmen, onderhandelen, bemiddelen, debatteren, interviewen en adviseren aan te scherpen. Dit zal u helpen uw persoonlijke en inzetbaarheidsvaardigheden te ontwikkelen en verdere mogelijkheden bieden om juridische professionals aan te spreken.

Onze reeks gastcolleges, met leidende figuren uit de advocatuur, zal je leren verbeteren. De lezingen zijn digitaal beschikbaar, dus je kunt er zelfs bij als je niet op de campus aanwezig bent. Eerdere sprekers waren politicus en mensenrechtenactivist Shami Chakrabarti en Catherine Dixon, de chief executive van The Law Society.

We hebben een actieve Student Law Society die sociale evenals netwerk- en carrière-gerichte evenementen organiseert. We hebben ook een populaire Street Law Society waar onze studenten naar lokale scholen en gemeenschappen gaan om presentaties over juridische onderwerpen te geven.

Ons toegewijde inzetbaarheid- en plaatsingsbureau ondersteunt u en biedt u toegang tot een breed scala aan vacatures van lokale, nationale en internationale werkgevers. Begeleiding en seminars voorafgaand aan plaatsing zijn beschikbaar over onderwerpen zoals CV en schrijven van brieven, hoe te slagen bij sollicitatiegesprekken, beoordelingscentra en psychometrische tests.

Toelatingseisen

UCAS-tariefpunten: 120 punten vereist. (Minimaal 80 van twee A-niveaus of gelijkwaardig, exclusief algemene studies).

Als u via UCAS solliciteert, lees dan meer over hoe uw kwalificaties in het UCAS-tarief passen.

GCSE's:GCSE Engelse taal en wiskunde in graad C of hoger (klasse 4 voor degenen die vanaf 2015 hun GCSE volgen) of gelijkwaardig. Sleutelvaardigheden Niveau 2, Functionele vaardigheden Niveau 2 en het certificaat inzake alfabetiseringscapaciteit / rekenvaardigheid worden geaccepteerd in plaats van GCSE's.
TOEGANG TOT HIJ DIPLOMA:Pass overall met een minimum van 120 UCAS tariefpunten.
SCHOTSE AWARDS:Minimaal 5 vakken in niveau B op hoger niveau.
IERS VERLATEN CERTIFICAAT:Minimaal 5 vakken in Grade C1 of hoger op hoger niveau, waarvan minimaal 3 op B2 moeten staan.
SELECTIECRITERIA:

We kunnen selectiecriteria gebruiken op basis van uw persoonlijke kenmerken; ervaring en / of betrokkenheid bij het studiegebied. Deze informatie zal worden afgeleid van uw persoonlijke verklaring en referentie en zal alleen worden gebruikt als u voldoet aan de algemene toegangseisen.

INTERNATIONALE BACCALAUREATE

25 punten

IELTS:

IELTS 6.0 zonder vaardigheden onder 5.5, of een gelijkwaardige kwalificatie. De universiteit biedt uitstekende ondersteuning voor elke sollicitant die mogelijk aanvullende Engelse taalcursussen moet volgen.

ONZE VERPLICHTING OM ELKE STUDENT TE HELPEN SLAAT:

Leeds Beckett University streeft ernaar dat elke student met het potentieel om te slagen aan onze universiteit dit kan doen, ongeacht hun achtergrond. Om deze reden hanteren we een contextueel toelatingsbeleid, wat betekent dat we rekening houden met een aantal extra factoren bij het beoordelen van de aanvraag van een student. Kandidaten die voldoen aan ten minste één van onze criteria voor contextuele toelating krijgen een plaats in deze cursus aangeboden met lagere (voorspelde of behaalde) UCAS-tariefpunten dan ons gepubliceerde tarief (hierboven).

Onze contextuele toelatingscriteria zijn:

  • De postcode van het huis is in een gebied waar weinig mensen naar de universiteit gaan (gebied POLAR4 quintile 1 of 2. Dit kan worden gecontroleerd op de Office for Students-website)
  • Verklaarde handicap op het UCAS-aanvraagformulier (of directe aanvraag voor deeltijdaanvragers)
  • Boven de 21 jaar op 1 september voordat de cursus begint
  • Aangegeven als zorgverlater op het UCAS-aanvraagformulier (of directe aanvraag voor deeltijdaanvragers)
ONZE PLAATS ALS ANKERINSTELLING:

Leeds Beckett University staat landelijk in de top 10 van universiteiten voor het vertegenwoordigen van onze lokale gemeenschap. Om onze positie als een belangrijke leverancier van onderwijs en training voor West Yorkshire verder te versterken, passen we een Anchor Institution Policy toe in ons toelatingsproces. Studenten die zich bij ons aanmelden vanuit een van de vijf Local Authority-gebieden in West Yorkshire (BD, HD, HX, LS, WF) krijgen een plaats in deze cursus aangeboden met lagere (voorspelde of behaalde) UCAS-tariefpunten.

Volwassen aanvragers:

Onze universiteit verwelkomt aanvragen van volwassen aanvragers die academisch potentieel aantonen. Alle studenten worden in aanmerking genomen via het hierboven beschreven contextuele toelatingsbeleid. Als u niet voldoet aan de vereisten via het contextuele toelatingsbeleid, kunnen we u mogelijk nog steeds een aanbieding doen als u recente relevante werkervaring hebt via ons beleid 'Erkenning van eerder leren'. Zorg ervoor dat u zowel uw kwalificaties als alle relevante werkervaring in uw aanvraag vermeldt, zodat we u, indien van toepassing, onder beide regelingen kunnen behandelen. .

Alle kandidaten voor onze universiteit moeten voldoen aan onze standaard Engelse taalvereiste van GCSE graad C of gelijkwaardig, we accepteren bijvoorbeeld enkele functionele vaardigheidstests.

Baanperspectieven

Onze afgestudeerden zijn verder gekwalificeerd als advocaten en advocaten, of ze hebben carrières gesmeed bij de politie, bij de lokale en nationale overheid en bij bedrijven en financiën. Deze cursus is een kwalificerend diploma in de rechten, erkend door de toezichthouders van de advocatuur en met een succesvolle afronding kun je doorgaan naar de professionele fasen van de opleiding om advocaat te worden. Uw volgende trainingsfase kan onze Juridische Praktijkcursus zijn, of u kunt verder gaan met het Professional Diploma in Legal Executive Practice als u de CILEx-modules in uw derde jaar nog niet hebt gevolgd. Bezoek www.cilex.org.uk voor meer informatie. Andere postacademische studieopties zijn onder meer onze LLM International Business Law, MRes en MPhil. We bieden ook mogelijkheden om te promoveren.

  • Stagiair-advocaat
  • Juridisch secretaresse
  • Juridische uitvoerende
  • Legale assistent

Carriere advies

Ons toegewijde team voor banen en carrières biedt deskundig advies en een groot aantal middelen om u te helpen bij het kiezen en verkrijgen van werk. Of u nu in uw eerste of laatste jaar zit, u kunt met medewerkers van ons Carrièrebureau praten die u advies kunnen geven bij het schrijven van een CV voor het zoeken naar een baan.

Vergoedingen en financiering

VK & EU

Het collegegeld voor het jaar voor studenten is £ 9250. Het bedrag dat u betaalt, kan elk jaar stijgen om rekening te houden met de gevolgen van inflatie.

Internationale

Het collegegeld voor het jaar voor studenten is £ 12000. Het bedrag dat u betaalt, wordt voor elk jaar van uw cursus op dit niveau vastgelegd.

Sandwichjaar

Normaal gesproken zult u een heel jaar in plaatsing doorbrengen. Voor dit jaar betaalt u een verlaagd tarief van £ 1385.

uitrusting

Portland

Leeds Law School is gevestigd in Portland, dicht bij de legale wijk van de stad. Onze studenten kunnen hun juridische expertise in speciaal gebouwde faciliteiten, waaronder onze eigen rechtszaal, aanscherpen.

Rechtszaal

Onze studenten kunnen hun juridische expertise in speciaal gebouwde faciliteiten, waaronder onze eigen rechtszaal, aanscherpen.

Bibliotheek

Onze bibliotheek is 24 uur per dag, zeven dagen per week, elke dag van het jaar geopend en biedt u toegang tot gespecialiseerde boeken en tijdschriften, leerruimtes, computers, multimediafaciliteiten en verhuur van media-apparatuur. Tienduizenden digitale bronnen van onze bibliotheek, waaronder e-boeken, ejournals en databases, kunnen online worden geopend op een tijd en plaats die bij u past.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future.

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future. Lees Minder
Leeds , UK Online + 1 Meer Minder