LL.M. in internationaal zakenrecht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Algemeen programma

UNIL introduceert een nieuw postdoctoraal programma in de rechten (LL.M. in International Business Law) met een interdisciplinaire, vergelijkende en praktijkgerichte benadering van het ondernemingsrecht, waarmee jonge advocaten de juridische uitdagingen in de mondiale zakelijke omgeving van vandaag het hoofd kunnen bieden.

Het programma biedt de hoogste kwaliteit van het lesgeven in kleine groep instellingen geleverd door een internationaal team van vooraanstaande academici en praktijkmensen. Het stelt 5 specialisaties voor (internationaal ondernemingsrecht en innovatie, internationaal ondernemingsrecht en sport, internationale zakelijke geschillen, internationale zakelijke transacties en internationale zakelijke regelgeving) of een op maat gemaakt programma in internationaal ondernemingsrecht waarmee studenten cursussen kunnen selecteren op basis van aan hun persoonlijke interesses en behoeften. Verschillende cursussen die in het buitenland worden aangeboden, vullen het programma aan.

  • Het curriculum wordt gegeven op basis van 60 ECTS-credits.
  • De meeste cursussen zijn geblokkeerd gedurende 2-3 dagen of een week. Een klein aantal optionele cursussen wordt wekelijks aangeboden.
  • Het programma is daarom ook geschikt voor afgestudeerde studenten en jonge professionals die zich willen specialiseren in internationaal ondernemingsrecht.
  • De instructietaal is Engels.

Startdatum: september 2019

Prijs: 18.000 CHF, gedeeltelijke beurzen zijn beschikbaar

Cursussen kunnen worden gespreid over 3-4 maanden met de meeste cursussen onderwezen in blokken van twee tot drie dagen (3 studiepunten); blokken van vier tot zes dagen (6 studiepunten); of gedurende een semester (13-14 weken). Tests en examens worden direct na elke cursus afgenomen en studenten mogen de LL.M. scriptie in hun thuisland onder toezicht van een van onze instructeurs op afstand - allemaal professoren en gerenommeerde juridische professionals.

Als een student zich wil inschrijven voor individuele cursussen in ons programma zonder de LL.M. graad, kan de student erkenning krijgen voor deze cursussen, die worden erkend en op een later tijdstip kunnen worden gebruikt in de richting van de LL.M. mate.

Competenties en perspectieven

De UNIL LL.M. programma bereidt advocaten van over de hele wereld voor op de juridische uitdagingen in een geglobaliseerde economie. Door het verwerven van kennis en competentie en het contact met de internationale juridische praktijk, zullen de afgestudeerden van dit programma bereid zijn om hoogopgeleide experts en besluitvormers te worden in een internationale omgeving - in internationale advocatenkantoren, rechtbanken, multinationale ondernemingen, internationale organisaties en academische wereld.

Over UNIL

Ideaal gelegen aan de oevers van het Meer van Genève en dicht bij het centrum van Lausanne, verenigt UNIL een dynamische gemeenschap van bijna 15.000 studenten en 5.000 medewerkers met ongeveer 120 verschillende nationaliteiten, waaronder de Nobelprijswinnaar 2017 in Chemie. UNIL deelt een campus met andere instituten met een wereldwijde reputatie, het Institut Suisse de Droit Comparé (ISDC) en de Ecole Polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL). Het herbergt ook de Cantonal en University Library (BCUL), en biedt een ideale omgeving voor gericht leren en onderzoek.

Het meer en de bergen bieden unieke sportieve activiteiten en studenten genieten van een levendige culturele scène in de eigen Grange de Dorigny van UNIL. Lausanne is de thuisbasis van sportfederaties en -instellingen, evenals het Arbitragehof voor sport (CAS) en in de nabijheid van Genève met zijn internationale organisaties en arbitragecentrum.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

General Program: International Business Law. Specializations available: International Business Law and Innovation; International Business Law and Sports; International Business Disputes; International ... Lees meer

General Program: International Business Law. Specializations available: International Business Law and Innovation; International Business Law and Sports; International Business Disputes; International Business Transactions; International Business Regulation. Lees Minder