LL.M. in internationaal ondernemingsrecht en sport

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Lausanne is het centrum voor wereldwijde sport en de thuisbasis van het Court of Arbitration for Sport (CAS). UNIL werkt samen met experts op het gebied van sportrecht en vertegenwoordigers van internationale instellingen om twee certificaten in wereldwijd sportrecht en wereldwijde sportregelgeving aan te bieden die gekoppeld zijn aan het LL.M-programma. Studenten kunnen dus verschillende cursussen op deze gebieden volgen, waaronder sportcontracten, EU-recht en sport, mededingingsrecht en sport en CAS-arbitrage om specialistische kennis op te doen in het ondernemingsrecht en sport.

Om de specialisatie Ondernemingsrecht en Sport te verwerven, moeten studenten 18 studiepunten behalen en een masterproef indienen in hun geselecteerde vakgebied. Van de 18 studiepunten, moeten 6 noodzakelijkerwijs de cursus Global Sports Eco-System of de regelgevende en onderzoeksproblemen in de wereldwijde sportcursus omvatten. De resterende credits kunnen vrij worden gekozen.

De volgende cursussen vallen binnen de specialisatie:

Reguliere cursussen

  • Sportcontracten
  • Sportarbitrage
  • Stichtingen Internationaal vennootschaps- en mededingingsrecht
  • Global Sport Eco-System * Het kiezen van een van deze twee cursussen is verplicht om de specialisatie te verwerven.
  • Regelgevende en onderzoeksproblemen in wereldwijde sport * Het kiezen van een van deze twee cursussen is verplicht om de specialisatie te verwerven.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

General Program: International Business Law. Specializations available: International Business Law and Innovation; International Business Law and Sports; International Business Disputes; International ... Lees meer

General Program: International Business Law. Specializations available: International Business Law and Innovation; International Business Law and Sports; International Business Disputes; International Business Transactions; International Business Regulation. Lees Minder