LL.M. in de Chinese wet

Algemeen

Beschrijving van opleiding

LL.M. in de Chinese wet

De LL.M. (Master of Laws) programma in Chinees recht is een afgestudeerd rechtenprogramma aangeboden door de KoGuan School of Law Shanghai Jiao Tong University, een van de oudste en meest prestigieuze universiteiten in China. Het programma richt zich op het Chinese burgerlijk en handelsrecht en biedt studenten en advocaten van buitenlands recht een uitstekende gelegenheid om Chinees recht en juridische processen te bestuderen en deel te nemen aan Chinees en rechtsvergelijkend onderzoek.

Het tweejarige programma omvat een jaar van het schoolcurriculum en een jaar van onafhankelijk onderzoek en het schrijven van scripties. Alle LL.M. cursussen (zie het curriculum) worden in het Engels gegeven en specifiek op maat gemaakt voor internationale studenten. De cursussen worden niet alleen gegeven door onze reguliere faculteit, maar ook door deskundigen uit de openbare en particuliere praktijk. Aan elke student wordt een academisch adviseur toegewezen om toezicht te houden op zijn / haar onderzoek en LL.M. scriptie schrijven. We moedigen studenten aan om een publiceerbare scriptie te schrijven.

Onze faculteit

KoGuan School of Law is gerangschikt in de top 10 van de wetsscholen in de natie. Onze faculteit staat bekend om hun academische excellentie en de toewijding aan studenten. Onze vooraanstaande faculteits- en administratief personeel heeft ook een sterke band opgebouwd met verschillende overheidsafdelingen en -agentschappen, rechtbanken, advocatenkantoren, multinationale ondernemingen en andere belangrijke instellingen in het grootstedelijke gebied van Shanghai en daarbuiten. Dit verzekert onze studenten van een verscheidenheid aan buitenschoolse aanbiedingen op een niet-voor-kredietbasis, zoals studiebezoeken en stageplaatsen. Het programma biedt u zowel unieke inzichten in het Chinese rechtssysteem als opwindende praktische ervaring in Shanghai en China.law, justice, court Activedia / Pixabay

Onze studenten

De LL.M. Programma is geïnteresseerd in het aantrekken van intellectueel nieuwsgierige en attente studenten uit verschillende rechtsstelsels en met verschillende loopbaanplannen. Als een intellectueel en cultureel divers programma verwelkomen we studenten van over de hele wereld. De diversiteit van de deelnemers aan de LL.M. programma zal aanzienlijk bijdragen aan de educatieve ervaring van al onze studenten aan KoGuan School of Law. Internationale studenten kunnen levenslange vriendschappen aangaan met KoGuan-rechtenstudenten, faculteiten en alumni, en een deel van een wereldwijd netwerk van KoGuan-rechtenstudenten opbouwen.

Graad Vereisten

Studenten zijn verplicht om minimaal 30 studiepunten (16 verplichte studiepunten) te voltooien en een scriptie te schrijven onder toezicht van een lid van de faculteit.

Om in aanmerking te komen voor de LL.M. diploma, studenten moeten:

 1. Voltooi minstens 30 studiepunten.
 2. Voltooi onafhankelijk onderzoek en schrijf een LL.M. proefschrift binnen een jaar onder toezicht van een lid van de faculteit KoGuan Law.
 3. Draag in totaal niet minder dan 14 studiepunten per semester.
 4. Breng ten minste twee semesters in residentie door.

Voor het jaar van onafhankelijk onderzoek en LL.M. scriptie schrijven, studenten zijn niet verplicht om in Shanghai te blijven.

leerplan

De LL.M. Programma vereist een minimum van 30 credit-uren van graduate cursus werk. Voor een lijst van de cursussen die worden aangeboden voor LL.M. studenten, zie Curriculum in het Engels. Momenteel worden voor elk semester ten minste zeven cursussen aangeboden, afhankelijk van de beschikbaarheid van het onderwijzend personeel.

Lijst met lezingen

Chinees bestuursrecht JIANG Hongzhen
Chinees vergelijkend financieel recht XU Donggen
Chinees mededingingsrecht HOU Liyang
Chinese milieuwetgeving ZHAO Huiyu

Toelatingseisen

In aanmerking komen voor toelating tot de LL.M. programma, moet een aanvrager een bachelordiploma hebben. We zijn vooral op zoek naar kandidaten met de volgende kwalificaties:

 1. Niet-Chinese burger;
 2. Een bachelordiploma of gelijkwaardig behalen in China of een ander land;
 3. Ingeschreven zijn in een wet of aan een wet gerelateerd programma;
 4. Bevoegd zijn om rechten uit te oefenen in een rechtsgebied buiten het Chinese vasteland;
 5. Geldig TOEFL (≥90) of academisch IELTS (≥6) rapport.

(Moedertaal Engels of de aanvragers met een bachelor- of masterdiploma in Engelse landen kunnen van deze vereiste worden afgeweken.)

Toelatingsprocedure

Toelatingsbesluiten worden steeds genomen vanaf september (het najaarssemester). De LL.M. De toelatingscommissie beoordeelt het hele aanvraagpakket zorgvuldig en selecteert gekwalificeerde aanvragers die het beste profiteren van en bijdragen aan de LL.M. Programma. De commissie neemt zo snel mogelijk beslissingen over individuele aanvragen.

Bij de beoordeling van aanvragen houdt de commissie rekening met factoren zoals, maar niet beperkt tot:

 1. Academisch werk, zoals cijfers, klassement, wetenschappelijke publicaties;
 2. Aanbevelingsbrieven;
 3. Professionele en persoonlijke prestaties;
 4. Eerdere juridische ervaring of carrières in rechtenonderwijs en onderzoek, overheidsdienst, de rechterlijke macht, internationale overheidsorganisaties, NGO's en particuliere praktijken;
 5. Vaardigheid in de Engelse taal.

Belangrijke datums en deadlines

 • 31 maart: Deadline voor het aanvragen van een beurs *
 • 31 mei: Deadline voor zelfhulpaanvraag *
 • Begin juni: Toelatingsmelding *
 • Begin september: herfst semester begint *

Hoe aan te vragen

Stap 1: voltooi de online applicatie

 • http://isc.sjtu.edu.cn
 • Print, onderteken en bevestig een 2-inch foto op het aanvraagformulier vanuit het online aanvraagsysteem.

Stap 2: Betaal de aanvraagkosten

De aanvraagkosten zijn CNY 800 of USD 130, niet-restitueerbaar en niet-overdraagbaar. Betaling dient te geschieden met CNY of USD

Stap 3: Verzend de aanvraagdocumenten

 • Aanvraagformulier van het online aanvraagsysteem;
 • Diploma's. Moet origineel of notarieel zijn (Chinese of Engelse notarissen zijn beide acceptabel)
  (studenten die nog niet zijn afgestudeerd, moeten een officiële brief van je universiteit overleggen met de verwachte afstudeerdatum.);
 • Officiële transcripten. Moet origineel of notarieel zijn (Chinese of Engelse notarissen zijn beide acceptabel);
 • Taalcertificaat en scorerapport;
 • Een kopie van het paspoort;
 • Twee pasfoto's;
 • Twee aanbevelingsbrieven van universitair hoofddocenten of wetenschappers met hogere academische titels. Moet het telefoonnummer en e-mailadres van de scheidsrechter bevatten;
 • Overmakingsbericht. Geef uw naam en betalingsgegevens op.

Beurzen

Type Looptijd Ondersteuning Coverage
Masters programma's type A 2,5 jaar Ongeveer CNY 70.000 / jaar Volledig gedekt collegegeld, ziektekostenverzekering en huisvesting op de campus, en een maandelijkse toelage (CNY 3.000 / maand)
Masters programma's type B 2,5 jaar Ongeveer CNY 55.000 / jaar Volledig gedekt collegegeld, ziektekostenverzekering en huisvesting op de campus, en een maandelijkse toelage (CNY 1.700 / maand)
Masters programma's type C 2,5 jaar Ongeveer CNY 40.000 / jaar Volledig gedekt collegegeld, ziektekostenverzekering en huisvesting op de campus

We bieden verschillende soorten beurzen voor aanvragers, die gebaseerd zijn op de excellentie van studenten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

On June 8, 2002, the Law School was established, and RMB 25 million yuan was earmarked to carry out the first phase of construction. The Law School thus entered into a period of rapid development. Whi ... Lees meer

On June 8, 2002, the Law School was established, and RMB 25 million yuan was earmarked to carry out the first phase of construction. The Law School thus entered into a period of rapid development. While sticking to its core mission of educating law undergraduates, the School obtained the right to confer master's degrees in 8 grade-2 disciplines and grade-1 disciplines in law, the right to confer the Juris in law specialty, as well as the right to confer the doctoral degree in constitutional law and administrative law. Lees Minder