Lees de Officiële Beschrijving

De Europa-Institut in Saarland University biedt een masteropleiding van een jaar in Europees en internationaal recht met vijf modules: Module 1: Europese integratie en modules 2-5 met het onderzoek eenheden van de Europese Economisch Recht, Buitenlandse Handel, International Dispute Resolution en Europese en internationale bescherming van de mensenrechten.

Voorbeeld: de Europese en internationale bescherming van de mensenrechten

In deze focus, de deelnemers zijn intens vertrouwd met fundamentals, actuele thema's en ontwikkelingen in de bescherming van de mensenrechten en in staat om deze kennis in hun toekomstige praktijk te brengen. De betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van de mensenrechten in universeel internationaal recht en multilaterale overeenkomsten op mondiaal niveau aan de ene kant en regionaal Europees niveau aan de andere kant en hun relatie tot elkaar gebeurtenissen, de relatie tussen de Europese Unie en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en de praktijk van het verdrag organisaties die werkzaam zijn binnen de VN , het Europees Hof van Justitie, het Europees Hof voor de rechten van de mens en de Raad van Europa.

Belangrijke feiten

 • Eenjarige masteropleiding in Europees en Internationaal Recht
 • Het programma kan in het Duits en / of het Engels worden ingevuld
 • Vijf modules worden aangeboden: Module 1: Europese integratie en de modules 2-5 met een focus op Europees economisch recht, buitenlandse handel en investeringen recht, internationale geschillenbeslechting en de Europese en internationale bescherming van de mensenrechten
 • Internationaal erkende titel "Master of Laws" (LL.M.)
 • Hooggekwalificeerde specialisten uit wetenschap en industrie
 • Hands-on onderwijs met hoge academische standaarden
 • 75 studenten uit bijna 40 landen
 • Excursies naar Europese en internationale instellingen
 • Intensieve begeleiding door het team van het Europees Instituut
 • eV internationaal netwerk via de Alumni Association OOIT
 • Specifieke voorbereiding op de Europese en internationale arbeidsmarkt

specialisatie

Het programma omvat een basismodule (module 1) en vier modules met focale zones (modules 2-5). Module 6 omvat het schrijven van de scriptie.

 • Module 1 - Europese Integratie
 • Module 2 - Focus Area Europees economisch recht
 • Module 3 - Focus Area Buitenlandse Handel en Investeringen Law
 • Module 4 - Focus Area Dispute Resolution
 • Module 5 - Focus Area Europese en internationale bescherming van de mensenrechten
 • Module 6 - Master Thesis

Elke unit biedt een hoge mate van specialisatie in snelgroeiende professionele velden binnen Europees en internationaal recht. Het is mogelijk om maximaal twee specialisaties te behalen naast het masterdiploma, dat wil zeggen een LL.M.-diploma in internationale geschillenbeslechting of Europese en internationale bescherming van mensenrechten.

credit Points

Over het algemeen, het verwerven van het academische programma minstens 45 studiepunten. zijn opnieuw voor de master's thesis 15 studiepunten en bekroond met een totaal van 60 studiepunten.

toelatingseisen

Toelatingseisen voor een toepassing op het Europa-Institut zijn voor de masteropleiding in Europees en Internationaal Recht

 • een gesloten juridische of soortgelijke hoge mate (Economie, Sociale Wetenschappen) aan een Duitse of buitenlandse universiteit
 • Bewijs goede kennis van het Duits en / of Engels.

Meer informatie is te vinden op www.europainstitut.de/bewerbung

procedures en termijnen Application

De studie begint in beide gevallen voor het wintersemester. De deadline voor aanmelding is 15 juli van elk jaar. Late aanvragen zijn mogelijk tot 30 september. Het aantal studieplaatsen is beperkt. De selectie van kandidaten is gebaseerd op criteria van professionele kwalificatie en geschiktheid.

collegegeld

Collegegeld 5.600 euro per academisch jaar (2.800 euro per semester).

een bijkomende administratieve vergoeding moet worden betaald aan de Universiteit van het Saarland. Zodat studenten hebben recht op een kaart waarmee gratis gebruik van het openbaar vervoer in Saarland en ongevallenverzekering mogelijk maakt. Bovendien bevestigt de status van student en kan dus worden gebruikt voor student kortingen.

online applicatie

Het Europa-Institut heeft een online applicatie:

www.europainstitut.de/onlineapplication

gecertificeerde excellence

Het Europa-Institut wordt ondersteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Onderwijs en Onderzoek, de Europese Commissie en de Duitse Academic Exchange Service. Het wordt gekenmerkt door een hoge educatieve normen, nauwe contacten en regelmatige uitwisseling met de instellingen van de Europese Unie, de Raad van Europa en met het ministerie van Buitenlandse Zaken uit.

Als onderdeel van het accreditatiestelsel van de Universiteit van Saarland is Europa-Institut uitvoerig onderzocht door de internationale accreditatie agentschap ACQUIN en gecertificeerd. Met de accreditatie-programma was het Europa-Institut officieel verklaart dat het staat voor excellent onderzoek en onderwijs van hoge kwaliteit.

Het Europa-Institut heeft ook voor zijn succesvolle internationalisatie strategie van zijn meester programma van de "Certificate for Quality Internationalisering (Cequint)".

De Universiteit van Saarland

Wij zijn een moderne universiteit in de dynamische driehoek van Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Onze internationale traditie: De stichting van de Universiteit van Saarland in 1948 was een Frans-Duitse joint venture. Vandaag in Saarbrücken en Homburg studie rond 17.300 jongeren, ongeveer 18 procent van hen komen uit het buitenland. De campus is omgeven door groen, sportieve en culturele activiteiten, alsmede cafés en restaurants te bieden in aanvulling op de studie en onderzoek voor ontspanning en recreatie. En door ICE te krijgen in iets minder dan twee uur van Saarbrücken naar Parijs.

Opleiding te volgen in:
Engels
Duits

Zie 4 andere vakken van Europa-Institut »

Laatst bijgewerkt op August 26, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
1 jaar
Voltijd
Prijs
5,600 EUR
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019