LL.M. in Europees en internationaal recht - prioritair gebied Europees economisch recht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het Europa-Institut aan de Saarland-universiteit biedt een eenjarige masteropleiding in Europees en internationaal recht met zes modules: Module 1: Europese integratie en modules 2-6 met de studie-eenheden Europees zakenrecht, internationale handel, internationale geschillenbeslechting, Europees en internationaal Bescherming van de mensenrechten en IT-wetgeving (vanaf winter semester 2019/2020, aanvankelijk alleen in het Duits).

Voorbeeld: gebied gerichte Europees economisch recht

Het prioritaire gebied Europese Economische wetgeving voorziet in de verschillende gebieden van het recht dat in Europa en internationaal voor alle branches en voor elk type van de juridische praktijk is essentieel. Er zijn diepgaande kennis van de voorwaarden die een economische activiteit te karakteriseren in de Unie, en de specifieke regelingen die dergelijke activiteit kunnen worden onderworpen aan (Europese mededingingsrecht, economisch en mededingingsbeleid) in de Unie beschrijven of te begeleiden (Auteursrecht en Intellectuele Eigendom ) verzonken. De toenemende globalisering van de economie wordt gedreven door de gebeurtenissen rekening overstijgen de inhoud ervan buiten de grenzen van de Unie. De praktijk moet in case studies waarin de toepassing van de theoretische principes kunnen worden opgeleid om specifiek soort ontwerpen te worden beschouwd. Daarnaast is er de mogelijkheid om een ​​focus op het gebied van het Europees management te zetten.

Belangrijke feiten

 • Eenjarige masteropleiding in Europees en Internationaal Recht
 • Het programma kan in het Duits en / of het Engels worden ingevuld
 • Zes modules worden aangeboden: Module 1: Europese integratie en modules 2-6 met de studie-units Europees zakenrecht, internationale handel, internationale geschillenbeslechting, Europese en internationale mensenrechtenbescherming en IT-recht (vanaf Winter Semester 2019/2020, aanvankelijk alleen in het Duits)
 • Internationaal erkende titel "Master of Laws" (LL.M.)
 • Hooggekwalificeerde specialisten uit wetenschap en industrie
 • Hands-on onderwijs met hoge academische standaarden
 • 75 studenten uit bijna 40 landen
 • Excursies naar Europese en internationale instellingen
 • Intensieve begeleiding door het team van het Europees Instituut
 • eV internationaal netwerk via de Alumni Association OOIT
 • Specifieke voorbereiding op de Europese en internationale arbeidsmarkt

specialisatie

Het programma is onderverdeeld in een basismodule (module 1) en vijf modules met focusgebieden (modules 2 - 6). Module 7 omvat het schrijven van de scriptie.

 • Module 1 - Europese Integratie
 • Module 2 - Focus Area Europees economisch recht
 • Module 3 - Focus Area Buitenlandse Handel en Investeringen Law
 • Module 4 - Focus Area Dispute Resolution
 • Module 5 - Focus Area Europese en internationale bescherming van de mensenrechten
 • Module 6: IT-wetgeving (vanaf winter semester 2019/2020, aanvankelijk alleen in het Duits)
 • Module 7 - Masterproef

Elke unit biedt een hoge mate van specialisatie in snelgroeiende professionele velden binnen Europees en internationaal recht. Het is mogelijk om naast het masterdiploma tot twee specialisaties te verwerven, bijvoorbeeld een LL.M. in European Economic Law of International Dispute Resolution.

credit Points

Over het algemeen, het verwerven van het academische programma minstens 45 studiepunten. zijn opnieuw voor de master's thesis 15 studiepunten en bekroond met een totaal van 60 studiepunten.

toelatingseisen

Toelatingseisen voor een toepassing op het Europa-Institut zijn voor de masteropleiding in Europees en Internationaal Recht

 • een gesloten juridische of soortgelijke hoge mate (Economie, Sociale Wetenschappen) aan een Duitse of buitenlandse universiteit
 • Bewijs goede kennis van het Duits en / of Engels.

Meer informatie is te vinden op www.europainstitut.de/bewerbung

procedures en termijnen Application

De studie begint in beide gevallen voor het wintersemester. De deadline voor aanmelding is 15 juli van elk jaar. Late aanvragen zijn mogelijk tot 30 september. Het aantal studieplaatsen is beperkt. Het aantal studieplaatsen is beperkt. De selectie van kandidaten is gebaseerd op criteria van professionele kwalificatie en geschiktheid.

collegegeld

Collegegeld 5.600 euro per academisch jaar (2.800 euro per semester).

een bijkomende administratieve vergoeding moet worden betaald aan de Universiteit van het Saarland. Zodat studenten hebben recht op een kaart waarmee gratis gebruik van het openbaar vervoer in Saarland en ongevallenverzekering mogelijk maakt. Bovendien bevestigt de status van student en kan dus worden gebruikt voor student kortingen.

online applicatie

Het Europa-Institut heeft een online applicatie:

www.europainstitut.de/onlineapplication

gecertificeerde excellence

Het Europa-Institut wordt ondersteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Onderwijs en Onderzoek, de Europese Commissie en de Duitse Academic Exchange Service. Het wordt gekenmerkt door een hoge educatieve normen, nauwe contacten en regelmatige uitwisseling met de instellingen van de Europese Unie, de Raad van Europa en met het ministerie van Buitenlandse Zaken uit.

Als onderdeel van het accreditatiestelsel van de Universiteit van Saarland is Europa-Institut uitvoerig onderzocht door de internationale accreditatie agentschap ACQUIN en gecertificeerd. Met de accreditatie-programma was het Europa-Institut officieel verklaart dat het staat voor excellent onderzoek en onderwijs van hoge kwaliteit.

Het Europa-Institut heeft ook voor zijn succesvolle internationalisatie strategie van zijn meester programma van de "Certificate for Quality Internationalisering (Cequint)".

De Universiteit van Saarland

Wij zijn een moderne universiteit in de dynamische driehoek van Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Onze internationale traditie: De stichting van de Universiteit van Saarland in 1948 was een Frans-Duitse joint venture. Vandaag in Saarbrücken en Homburg studie rond 17.300 jongeren, ongeveer 18 procent van hen komen uit het buitenland. De campus is omgeven door groen, sportieve en culturele activiteiten, alsmede cafés en restaurants te bieden in aanvulling op de studie en onderzoek voor ontspanning en recreatie. En door ICE te krijgen in iets minder dan twee uur van Saarbrücken naar Parijs.

Laatst bijgewerkt op jul 2019

Over de school

The Europa-Institut at Saarland University is the second oldest institution of its kind in Europe. For more than six decades, the Europa-Institut has been excellently educating young academics from al ... Lees meer

The Europa-Institut at Saarland University is the second oldest institution of its kind in Europe. For more than six decades, the Europa-Institut has been excellently educating young academics from all over the world in European and international law. Lees Minder