Het Europa-Institut aan de Saarland-universiteit biedt een eenjarige masteropleiding in Europees en internationaal recht met zes modules: Module 1: Europese integratie en modules 2-6 met de studie-eenheden Europees zakenrecht, internationale handel, internationale geschillenbeslechting, Europees en internationaal Bescherming van de mensenrechten en IT-wetgeving (vanaf winter semester 2019/2020, aanvankelijk alleen in het Duits).

Voorbeeld: Focus op buitenlandse handel en investeringen Law

Deze prioriteit is om de globalisering van de economie, met name op het gebied van handel, investeringen en kapitaal, een. Hij gemedieerd door uitgebreide algemene evenementen, zoals de internationale handel, investeringen en grondstoffen Law en andere geselecteerde delen van het internationaal economisch recht specialistische kennis en kunde op nucleair gebied van internationaal economisch recht. Bijzondere nadruk wordt gelegd op het van essentieel belang voor het begrip van de internationale en Europese juridische praktijk erkenning van de transdisciplinaire samenwerking van recht en economie. Een bevoegde training aangeboden door de keuzes voor de buitenlandse handel recht van de Europese Unie en haar lidstaten, om het gehele materiaal WTO-recht (in het bijzonder de GATT, GATS en TRIPS-overeenkomst) aan de harmonisatie van de nationale merkrechten en juridisch gebied, die in verband vermeerderd met de internationale handel speciale betekenis te komen (zoals het recht op het financieel toezicht), en de internationale monetaire beleid en het recht van de internationale economische sancties.

Belangrijke feiten

 • Eenjarige masteropleiding in Europees en Internationaal Recht
 • Het programma kan in het Duits en / of het Engels worden ingevuld
 • Zes modules worden aangeboden: Module 1: Europese integratie en modules 2-6 met de studie-units Europees zakenrecht, internationale handel, internationale geschillenbeslechting, Europese en internationale mensenrechtenbescherming en IT-recht (vanaf Winter Semester 2019/2020, aanvankelijk alleen in het Duits)
 • Internationaal erkende titel "Master of Laws" (LL.M.)
 • Hooggekwalificeerde specialisten uit wetenschap en industrie
 • Hands-on onderwijs met hoge academische standaarden
 • 75 studenten uit bijna 40 landen
 • Excursies naar Europese en internationale instellingen
 • Intensieve begeleiding door het team van het Europees Instituut
 • eV internationaal netwerk via de Alumni Association OOIT
 • Specifieke voorbereiding op de Europese en internationale arbeidsmarkt

specialisatie

Het programma is onderverdeeld in een basismodule (module 1) en vijf modules met focusgebieden (modules 2 - 6). Module 7 omvat het schrijven van de scriptie.

 • Module 1 - Europese Integratie
 • Module 2 - Focus Area Europees economisch recht
 • Module 3 - Focus Area Buitenlandse Handel en Investeringen Law
 • Module 4 - Focus Area Dispute Resolution
 • Module 5 - Focus Area Europese en internationale bescherming van de mensenrechten
 • Module 6: IT-wetgeving (vanaf winter semester 2019/2020, aanvankelijk alleen in het Duits)
 • Module 7 - Masterproef

Elke unit biedt een hoge mate van specialisatie in snelgroeiende professionele velden binnen Europees en internationaal recht. Het is mogelijk om naast het masterdiploma tot twee specialisaties te verwerven, bijvoorbeeld een LL.M. in buitenlandse handel en investeringswetgeving of in internationale geschillenbeslechting.

 • m buitenlandse handel en investeringsrecht.

credit Points

Over het algemeen, het verwerven van het academische programma minstens 45 studiepunten. zijn opnieuw voor de master's thesis 15 studiepunten en bekroond met een totaal van 60 studiepunten.

toelatingseisen

Toelatingseisen voor een toepassing op het Europa-Institut zijn voor de masteropleiding in Europees en Internationaal Recht

 • een gesloten juridische of soortgelijke hoge mate (Economie, Sociale Wetenschappen) aan een Duitse of buitenlandse universiteit
 • Bewijs goede kennis van het Duits en / of Engels.

Meer informatie is te vinden op www.europainstitut.de/bewerbung

procedures en termijnen Application

De studie begint in beide gevallen voor het wintersemester. De deadline voor aanmelding is 15 juli van elk jaar. Late aanvragen zijn mogelijk tot 30 september. Het aantal studieplaatsen is beperkt. De selectie van kandidaten is gebaseerd op criteria van professionele kwalificatie en geschiktheid.

collegegeld

Collegegeld 5.600 euro per academisch jaar (2.800 euro per semester).

een bijkomende administratieve vergoeding moet worden betaald aan de Universiteit van het Saarland. Zodat studenten hebben recht op een kaart waarmee gratis gebruik van het openbaar vervoer in Saarland en ongevallenverzekering mogelijk maakt. Bovendien bevestigt de status van student en kan dus worden gebruikt voor student kortingen.

online applicatie

Het Europa-Institut heeft een online applicatie:

www.europainstitut.de/onlineapplication

gecertificeerde excellence

Het Europa-Institut wordt ondersteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Onderwijs en Onderzoek, de Europese Commissie en de Duitse Academic Exchange Service. Het wordt gekenmerkt door een hoge educatieve normen, nauwe contacten en regelmatige uitwisseling met de instellingen van de Europese Unie, de Raad van Europa en met het ministerie van Buitenlandse Zaken uit.

Als onderdeel van het accreditatiestelsel van de Universiteit van Saarland is Europa-Institut uitvoerig onderzocht door de internationale accreditatie agentschap ACQUIN en gecertificeerd. Met de accreditatie-programma was het Europa-Institut officieel verklaart dat het staat voor excellent onderzoek en onderwijs van hoge kwaliteit.

Het Europa-Institut heeft ook voor zijn succesvolle internationalisatie strategie van zijn meester programma van de "Certificate for Quality Internationalisering (Cequint)".

De Universiteit van Saarland

Wij zijn een moderne universiteit in de dynamische driehoek van Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Onze internationale traditie: De stichting van de Universiteit van Saarland in 1948 was een Frans-Duitse joint venture. Vandaag in Saarbrücken en Homburg studie rond 17.300 jongeren, ongeveer 18 procent van hen komen uit het buitenland. De campus is omgeven door groen, sportieve en culturele activiteiten, alsmede cafés en restaurants te bieden in aanvulling op de studie en onderzoek voor ontspanning en recreatie. En door ICE te krijgen in iets minder dan twee uur van Saarbrücken naar Parijs.

Opleiding te volgen in:
 • Engels
 • Duits
Europa-Institut

Zie 4 andere vakken van Europa-Institut »

Laatst bijgewerkt op Juli 20, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 2020
Duration
1 jaar
Voltijd
Prijs
5,600 EUR
Op locaties
Op datum
Begindatum
okt 2020
Aanmeldingslimiet

okt 2020