LL.M. in Comparative Common Law

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit programma is ontworpen om een solide basis te bieden in de methodologie evenals de inhoudelijke en procedurele regels van de common law-traditie. Het is met name geschikt voor juristen die zijn opgeleid in de traditie van het burgerlijk recht en die de fundamentele elementen van de common law-traditie willen begrijpen in een mondiale context waarin advocaten met een civielrechtelijke en een common law-achtergrond regelmatig contact hebben.

De vergelijkende gemeenschappelijke wet LL.M. wil voldoen aan de opleidingsbehoeften van juristen en buitenlandse studenten die geïnteresseerd zijn in een programma dat rekening houdt met de globalisering van uitwisselingen, de economische integratie van Noord- en Zuid-Amerika en de specifieke juridische behoeften die voortvloeien uit deze evenementen. Met een theoretische, kritische en pragmatische aanpak omvat het programma verschillende onderwijsmethoden, waaronder lezingen, seminars en probleemgestuurd leren.

De vergelijkende gemeenschappelijke wet LL.M. programma bevat een laatste papiervereiste met een tweeledig doel:

  1. Verbreden van common law-kennis in een stimulerende omgeving waarin theorie en praktijk worden gecombineerd; en
  2. Door de voltooiing van een paper, ontwikkel je het vermogen om een onderzoeksproject op een specifiek gebied uit te voeren en uit te voeren.

108943_25905289924_767ab954eb_k.jpg

Kwalificaties voor toelating

Afgestudeerden van een buitenlandse universiteit:

  • Bachelor in de rechten of gelijkwaardig
  • Gemiddelde van minstens 3,0 op 4,3 of gelijkwaardig.

Afgestudeerden van een Canadese universiteit:

  • JD van de Université de Montréal.
  • Heb, op JD van de Université de Montréal, een gemiddelde van minstens 3,0 op 4,3 behaald. Een Engelse toets en / of een persoonlijk interview kan nodig zijn.

108944_29532861657_d5ff2db74c_k.jpg

Collegegeld per voltijdsperiode

Het collegegeld in de onderwijsinstellingen van Québec wordt geregeld volgens de wettelijke status van de student in Canada:

  • Inwoners van Québec: ongeveer 1,227,75 CAD-gerelateerde uitgaven
  • Franstalige en Franstalige Belgen: ongeveer 1.227,75 CAD-gerelateerde uitgaven
  • Internationale studenten: voltijd: ongeveer 8.407.73 CAD
  • Collegegeld voor Canadese niet-inwoners van Quebec: $ 3,815.85 gerelateerde kosten

(prijs voor sessie , de student moet 3 sessies per jaar worden ingeschreven)

Beursreductiebeurzen beschikbaar voor internationale studenten


https://registraire.umontreal.ca/droits-de-scolarite/couts-des-etudes/exemptions-pour-etudiants-etrangers/

http://www.education.gouv.qc.ca/en/references/studying-in-quebec/exemptions/agreements-between-the-quebec-government-and-foreign-governments/

Laatst bijgewerkt op Februari 2019

Over de school

Founded in 1878, the Université de Montréal's Faculty of Law has been recognized for its excellence since the very beginning. It stands apart from other great law faculties, because of its unique comb ... Lees meer

Founded in 1878, the Université de Montréal's Faculty of Law has been recognized for its excellence since the very beginning. It stands apart from other great law faculties, because of its unique combination of intellectual pluralism and groundbreaking scientific research conducted by professors and students in numerous fields of law. Lees Minder