LL.M. Specialisaties voor internationale advocaten (focus op technologie en mondiale intellectuele eigendommen)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Southwestern Law School nodigt uit van buitenlandse advocatenkantoren en individuele internationale beoefenaars op het gebied van technologie, entertainment en intellectueel eigendom voor gespecialiseerde trainingsvoorstellen die leiden tot de toekenning van de LL.M.

In een door leeftijdscategorie versnelde informatie en communicatie wordt de praktijk van de wet steeds mondialer. Southwestern Law School , gevestigd in de meest cultureel diverse stad van de VS, en een centrum van entertainment- en technologie-industrieën, biedt geïndividualiseerde expertise en domeingebonden kennis op deze en andere gebieden. Naast kerncursussen op het gebied van intellectueel eigendom en contractenrecht, biedt Southwestern het grootste aantal keuzevakken op het gebied van entertainment- en technologiewetgeving, wat specialistische specialisaties voor internationale beoefenaars mogelijk maakt. Wat zijn de gevolgen van opnieuw onderhandelde internationale handelsovereenkomsten tussen de VS en haar buren? Wie zijn de winnaars en verliezers van het netneutraliteitsdebat in de VS? Hoe zal de EU-wetgeving inzake gegevensbescherming van invloed zijn op innovatie en concurrentie? Wat is China's evoluerende positie in bedrijfsgeheimen? Hoe werkt Hollywood samen met internationale filmindustrieën in China, India, Nigeria (en meest recent Saoedi-Arabië)? In een wereld waarin de vragen net zo snel veranderen als de antwoorden, leidt het zuidwesten haar studenten op om fundamentele juridische concepten en branchespecifieke bedrijfspraktijken onder de knie te krijgen, door hen de relevante context en vaardigheden te bieden om te voldoen aan de nieuwe behoeften van hun werkgevers en klanten.

Southwestern biedt geavanceerde expertise op nieuwe gebieden zoals technologierecht en ondernemerschap, intellectueel eigendomsrecht (inclusief octrooien, handelsmerken en auteursrechten), onderhandeling en geschillenbeslechting, en Amerikaanse recht en juridische systemen. Studenten kunnen zich specialiseren in deze en andere goedgekeurde gebieden met 12 speciale eenheden binnen een 24-eenheidsprogramma (tot een maximum van 30). Cursussen omvatten lessen die zijn geïntegreerd met Amerikaanse JD-studenten, evenals kleinere speciale seminars voor internationale graduate studenten, en kunnen ook speciale stages omvatten met transnationale artsen in Californië. Southwestern heeft talloze relaties met buitenlandse universiteiten en organisaties (waaronder de Jindal Global Law School in India, het NACLE-consortium van Noord-Amerikaanse scholen en de David en Raymond Intellectual Property Group in Shanghai), waardoor de snel evoluerende eisen van een wereldwijde juridische praktijk worden vergemakkelijkt .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Diverse, Engaged, Inspiring - this is Southwestern Law School—a history of public service, innovative teachers, brilliant scholars, and trailblazing alumni. Prepare to succeed through our innovative c ... Lees meer

Diverse, Engaged, Inspiring - this is Southwestern Law School—a history of public service, innovative teachers, brilliant scholars, and trailblazing alumni. Prepare to succeed through our innovative curriculum and experiential learning opportunities. The vibrant mid-city campus provides the ideal setting for the study of law, fostering an emphasis on community, diversity, and public service. Lees Minder