LL.M. Recht in een digitale context

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Algemeen

 • Locatie: Católica Global School of Law
 • Alle locaties: Lissabon, Portugal
 • Duur: 1 jaar
 • Vroegste startdatum: Verzoek om informatie
 • Deadline van aanvraag: Info aanvragen
 • Alle talen: Engels
 • Studietype: Campus
 • Tempo: Voltijds
 • Collegegeld: 14 000 EUR

132679_01_CGSL_Cursos_LLM-03.jpg

LL.M. Recht in een digitale context

Digitale technologieën veranderen vrijwel elk rechtsgebied. De opkomst en snelle ontwikkeling van technologieën zoals kunstmatige intelligentie, cloud computing, blockchain en het internet der dingen hebben de grenzen van bestaande wettelijke regels op de proef gesteld en hebben geleid tot discussie over de vraag of ze geschikt zijn voor hun doel. Het doel van dit programma is om studenten voor te bereiden om deze uitdagingen te begrijpen en erop te anticiperen en om bekwame beoefenaars te worden in een digitale economie.

Waarom recht in een digitale context

Met dat doel voor ogen is het programma ontworpen om studenten de nodige technische kennis te bieden over het functioneren van opkomende technologieën. We zijn van mening dat onze afgestudeerden alleen competent kunnen communiceren met de belanghebbenden van een digitale economie - of het nu gaat om regelgevers, startende ondernemers of grote technologiebedrijven - als ze begrijpen hoe de technologische context de juridische problemen waarmee ze worden geconfronteerd vormgeeft.

Technologieadvocaten moeten ook opereren in de context van meerdere rechtsgebieden en zich op hun gemak voelen bij het werken met juridische bronnen van verschillende oorsprong. In overeenstemming met de aanpak van de andere programma's die worden aangeboden door Católica Global School of Law , worden de cursussen binnen de LL.M. 'Law in a Digital Economy' zal een mondiale focus hebben, in plaats van een strikt binnenlandse of regionale.

Bovendien zijn dit cursussen waarvoor studenten volledig voorbereid naar de klas moeten komen en actief moeten deelnemen. Proactief leren is essentieel om het kritische denken en het aanpassingsvermogen van studenten te ontwikkelen - twee vaardigheden die cruciaal zijn voor degenen die oefenen in een rechtsgebied dat zich in een meedogenloze evolutie bevindt.

Programma-informatie

 • Aanwezigheid en ECTS: deze LL.M. is een eenjarig voltijds programma dat loopt van september tot juli.
 • De academische kalender is onderverdeeld in drie termen.
 • Studenten moeten in totaal 60 ECTS voltooien om aan de LL.M. diploma vereisten.
 • Semester in het buitenland: studenten worden aangemoedigd om te profiteren van de uitwisselingsovereenkomsten met de beste Amerikaanse en Europese rechtsscholen en een extra semester in het buitenland bij te wonen.
 • Masterproef: Studenten die zijn goedgekeurd in een Master of Laws-scriptie ontvangen een Master-diploma, volgens de Bologna-verklaring.
 • Braziliaanse studenten die zijn goedgekeurd in een Master of Laws Thesis, ontvangen een Master Diploma dat in Brazilië kan worden erkend als een "Diploma de Mestrado".

Dubbele graden

 • Een daarvan is opgericht bij het King´s College in Londen. Na het voltooien van de breedbandcurriculaire fase van de LL.M. bij CGSL krijgt de student de kans om zich te specialiseren in een bepaalde tak van mondiaal recht, door cursussen te volgen en te profiteren van de bibliotheekmiddelen aan King's College, waardoor hij of zij een stukje geavanceerde wereldwijde juridische wetenschap kan produceren.
 • Studenten hebben ook de mogelijkheid om hun studie voort te zetten in het Master of Laws (LL.M.) -programma aan de Cornell University Law School. Ze zullen een sterke internationale academische ervaring opdoen, evenals twee graden van geavanceerde wereldwijde instellingen. Met deze aanvullende graad van een Ivy League University kunnen studenten (die voldoen aan bepaalde vereisten in de LL.M.) ook deelnemen aan het New York Bar-examen.
 • Studenten hebben de mogelijkheid om hun studie voort te zetten in het MASTER OF LAWS (LL.M.) -programma van de University of Michigan Law School. Ze zullen een sterke internationale academische ervaring opdoen, evenals twee graden van geavanceerde wereldwijde instellingen. Met deze aanvullende graad kunnen studenten (die voldoen aan bepaalde vereisten in de LL.M.) ook deelnemen aan het New York Bar-examen. Geaccepteerde studenten krijgen 1/3 korting in de Michigan LL.M. belangrijk collegegeld.
 • LL.M. studenten hebben nu de mogelijkheid om hun studie voort te zetten aan de Boston University School of Law. Ze zullen een sterke internationale academische ervaring opdoen, evenals twee graden van twee wereldwijde instellingen. Met deze aanvullende graad kunnen studenten (die voldoen aan bepaalde vereisten in de LL.M.) ook deelnemen aan het New York Bar-examen.

Beurzen en collegegeld

 • Beurzen kunnen op basis van verdienste aan een beperkt aantal studenten worden verleend. Om te solliciteren, stuur dan een verzoekbrief waarin u uw specifieke omstandigheden beschrijft.
  • Elsa Scholarship: Católica Global School of Law biedt een volledige beurs voor één ELSA-lid. De aanvraag moet rechtstreeks worden ingediend bij Católica Global School of Law .

Naast de LL.M. aanvraag, moet u een motivatiebrief indienen bij ELSA International waarin wordt uitgelegd waarom u de juiste aanvrager bent voor de beurs.

Collegegeld

 • LL.M Law in een digitale context: 14.000 EUR / jaar
 • Masterproef € 1.700
 • Extra semester in het buitenland € 2.250
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Católica Global School of Law was established in 2009 at the Law School of the Catholic University of Portugal and has become the center of the Católica's growing focus on international legal educatio ... Lees meer

Católica Global School of Law was established in 2009 at the Law School of the Catholic University of Portugal and has become the center of the Católica's growing focus on international legal education. Since its founding, Católica Global School of Law has been successful in achieving a series of goals: it has attracted a remarkable group of scholars and classes of graduate students, both coming from prestigious law schools from all over the world; it has launched three states of the art programs (an LL.M. Law in a European and Global Context, an Advanced LL.M. in International Business Law and a Global Ph.D. in Law); and it is becoming an important center of graduate teaching and research in law from a global perspective in Lisbon. The quality of its programs has been consistently recognized by the Financial Times, which has selected Católica Global School of Law as one of the most innovative law schools in the world, with its LL.M. programs being included for the fourth consecutive year in this prestigious selection. Lees Minder