LL.M. Master in de rechten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het LL.B.-programma is een mogelijkheid voor een student om dieper in te gaan op een onderwerp, zowel in de belangrijkste rechtsgebieden als in bepaalde gespecialiseerde gebieden.

 • LL. M. Ondernemingsrecht
 • LL. Mr. International Law
 • LL. M. Technologie- en informatierecht
 • LL. M. Belasting
 • LL. M. Notariële wet
 • LL. Mr. Law - Onderzoek

108945_27699527262_fe6d6690a8_k.jpg

Toelatingscriteria

 • Houder zijn van een diploma in de rechten aan de Université de Montréal of een gelijkwaardig diploma;
 • Heb in de 1e cyclus het microprogramma of de DESS behaald, een gemiddelde van ten minste 3,0 van de 4.3 of het equivalent.

Kandidaten met een gemiddelde van 3,0 tot 3,3 of het equivalent moeten aanvullende exposities leveren die vermeld staan op de website van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid op admission.umontreal.ca/programs/ Meesterschap-2-toelating-en-regelgeving;

 • Heb een goede kennis van het Frans en het Engels.
 • In het geval van LL. M. in het notarieel recht, kandidaten die geen bachelordiploma in Quebec en Canadese wet behalen, moeten eerst de opfriscursussen gevolgd door de Chambre des notaires du Québec volgen.

Bovendien is het gemiddelde vereiste 2,7 van 4,3 of het equivalent.


studenten

Maria Godoy (Brazilië) LL. M. 2018
Wat op de faculteit het meest indruk op me maakt, is de mogelijkheid om 'twee keer te leren'. Niet alleen heb ik de kans om mijn Franse en Engelse vaardigheden te verbeteren, maar het naast elkaar bestaan van common law en het burgerlijk recht in Quebec maakt het een van de meest onderscheidende ervaringen die een rechtenstudent kan hebben. hoop. Ten slotte spreekt het voor zich dat Montreal een zeer gastvrije stad is die een dynamische studieatmosfeer biedt.

Grégory Lancop (Canada) Student bij LL. Dhr.
Het was een zeer lonende ervaring. Ik kon cursussen volgen die mijn ogen openden voor specifieke juridische kwesties. Ik kreeg ook de kans om contact te maken met ervaren leraren die me konden laten nadenken over de verschillende juridische aspecten. Ik beveel Mastery ten zeerste aan aan studenten die hun juridische kennis willen vervolmaken.

Cursussen in deze programma's worden alleen in het Frans aangeboden. Na toestemming kunnen studenten hun dissertatie in een andere taal dan het Frans schrijven.

108946_40660551801_7e90effb39_k.jpg

Collegegeld per kwartaal voltijds

Het collegegeld in de onderwijsinstellingen van Québec wordt geregeld volgens de wettelijke status van de student in Canada:

 • Inwoners van Quebec: ongeveer $ 1,227.75 CAD
 • Frans en Franstalige Belgen: ongeveer 1,227.75 CAD plus bijbehorende uitgaven
 • Internationale studenten: voltijd: ongeveer 8.407,73 CAD
 • Collegegeld voor Canadese niet-inwoners van Quebec: $ 3.815,85 gerelateerde kosten

Collegering Reduction Scholarships beschikbaar voor internationale studenten


https://registraire.umontreal.ca/droits-de-scolarite/couts-des-etudes/exemptions-pour-etudiants-etrangers/

http://www.education.gouv.qc.ca/en/references/studying-in-quebec/exemptions/agreements-between-the-quebec-government-and-foreign-governments/

Laatst bijgewerkt op feb 2019

Over de school

Founded in 1878, the Université de Montréal's Faculty of Law has been recognized for its excellence since the very beginning. It stands apart from other great law faculties, because of its unique comb ... Lees meer

Founded in 1878, the Université de Montréal's Faculty of Law has been recognized for its excellence since the very beginning. It stands apart from other great law faculties, because of its unique combination of intellectual pluralism and groundbreaking scientific research conducted by professors and students in numerous fields of law. Lees Minder