LL.M. Internationaal ondernemingsrecht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Al 20 jaar lang is de LL.M. International Business Law biedt een unieke en waardevolle ervaring aan afgestudeerden in de rechten, rekening houdend met de complexe juridische behoeften van de wereldeconomie die geavanceerde studies willen volgen. Met meer dan 200 jaar ervaring staat de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Zürich wereldwijd bekend om de excellentie van haar faculteit en haar juridische onderwijsprogramma's. De locatie van de school, Zürich, is de economische hoofdstad en meest levendige stad van Zwitserland en ligt in het hart van Europa, waardoor studenten gemakkelijk de Europese landen kunnen ontdekken en de prachtige natuur van Zwitserland kunnen verkennen.


Ursula Meisser / Ursula Meisser

De aanhoudende vraag en positieve feedback van afgestudeerden van het programma weerspiegelen de aantrekkelijkheid en praktische toepasbaarheid van dit afstudeerprogramma. De volgende cursus loopt van 2019 tot en met 2020. Net als in het verleden zal de cursus een zeer uitdagend praktijkgericht duaal programma met zich meebrengen. Een internationaal team van docenten zorgt ervoor dat de leerstof niet beperkt blijft tot nationale kwesties, maar ook een groeiend corpus van internationaal ondernemingsrecht omvat. Academische modules die in de VS, maar ook in China en Genève worden gegeven, dragen bij aan het internationale karakter van het programma.

Een van de sterke punten die afgestudeerde studenten aan de Universiteit van Zürich vinden, is de mogelijkheid om een brede studie te volgen en de mogelijkheid om hun interessegebieden in de specialisatiecursussen te verkennen. Studenten zullen profiteren van onze LL.M. programma speciaal ontworpen en ontwikkeld voor advocaten die in een internationaal veld werken.

Deelnemers

De LL.M. Programma International Business Law is primair gericht op advocaten die voor hun huidige of toekomstige loopbaan diepere kennis in het internationaal ondernemingsrecht willen verwerven.

Structuur van het programma

De LL.M. programma duurt een jaar (8 maanden hoorcollege plus scriptie) en wordt voltijds uitgevoerd. Het programma bestaat uit basiscursussen en een specialisatiecursus. Om de LL.M. titel, alle basiscolleges, een specialisatiecursus en een afstudeerscriptie moeten met succes zijn afgerond.

De hele cursus omvat ongeveer 410 lezingen. De lessen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag in de ochtend, vrijdagmiddag en zaterdagochtend (aanwezigheid is verplicht). De hoorcolleges worden in het Engels gehouden.

De basiscursussen leren de basis van het internationaal zakendoen en belangrijke buitenlandse rechtsgebieden. Verder ligt de focus op Europees en internationaal ondernemingsrecht (met name EU-ondernemingsrecht, mededingingsrecht, WTO-recht, ondernemingsrecht, fiscaal recht, handelsstrafrecht, burgerlijk procesrecht, contractenrecht, arbitrage).

De volgende specialisaties zijn mogelijk:

 • Internationaal bank-, financieel en verzekeringsrecht
 • Internationaal sportrecht

Parttime LL.M. Programma's

Programma's
 • Internationaal economisch en ondernemingsrecht
 • Internationaal bank-, financierings- en verzekeringsrecht
 • Internationale zakelijke transacties en technologieoverdracht
 • Aziatisch ondernemingsrecht
 • Fusies & Overnames en Ondernemingsrecht
 • Internationaal sportrecht
Begin datum Inschrijving elk semester mogelijk
Duur van de Cursus 2 jaar werkgericht
Hoorcolleges werkprogramma (lessen vinden plaats op vrijdagmiddag en zaterdagochtend)
Excursies
 • EU-excursie, VS-excursie en China-excursie (niet inbegrepen in de prijs)
Taal van instructie Engels en Duits

Voltijds LL.M. Programma's

Programma's
 • Internationaal bank-, financierings- en verzekeringsrecht
 • Aziatisch ondernemingsrecht
 • Internationaal sportrecht
Begin datum Herfst semester
Duur van de Cursus 1 jaar
Hoorcolleges Voltijds programma. De lessen vinden plaats van maandag tot en met zaterdag
Excursies
 • EU-excursie (inbegrepen in de prijs)
 • Amerikaanse excursie en China-excursie (niet bij de prijs inbegrepen)
Taal van instructie Engels

Toepassing en geschiktheid

Voor toelating tot de opleiding moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

 • Licentiaat in de rechten op masterniveau (uitzonderingen worden van geval tot geval bekeken)
 • Professionele ervaring
 • Goede mondelinge en schriftelijke kennis van de onderwijstaal (Engels)

Kosten

Ongeveer CHF 32.800

Inbegrepen in het lesgeld zijn de kosten voor cursusmateriaal, examengeld en alle intensieve weekenden en bepaalde aanvullende evenementen. Niet inbegrepen zijn kosten voor excursies, extra literatuur en kosten van levensonderhoud.

De locatie

Zwitserland heeft veel te bieden: culturele diversiteit, meertaligheid, prachtige landschappen en natuurlijk de mensen. Er wonen nu ongeveer 8,1 miljoen mensen in Zwitserland die vier officiële talen spreken: Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans. Ondanks het feit dat Zwitserland geen natuurlijke hulpbronnen heeft en de Zwitserse economie sterk afhankelijk is van de export, is de economische situatie in de afgelopen jaren zeer stabiel gebleven; het BBP per inwoner is hoger dan in de meeste geïndustrialiseerde landen. De Zwitserse bevolking heeft over het algemeen een hoog levensniveau en Zwitserland verdient zijn reputatie van hoge kwaliteitsnormen en diensten in alle sectoren (gezondheid, industrie, openbaar vervoer, onderwijs, enz.).

Studentenleven

Studeren in Zürich betekent wonen in de bruisende en opwindende culturele hoofdstad van Zwitserland, die veel meer is dan een zakelijk en financieel centrum. Zürich staat bekend als de "kleine grote stad" en biedt alle voordelen van het stadsleven en tegelijkertijd een aantrekkelijk recreatiegebied met zijn verbluffend mooie meer en nabijgelegen bergen.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

With its 28,000 enrolled students, the University of Zurich (UZH) is Switzerland's largest university. Founded in the year 1833, UZH was Europe's first university to be established by a democratic pol ... Lees meer

With its 28,000 enrolled students, the University of Zurich (UZH) is Switzerland's largest university. Founded in the year 1833, UZH was Europe's first university to be established by a democratic political system; today, UZH is one of the foremost universities in the German-speaking world. Lees Minder