LL.M. Intellectuele eigendom en mededingingsrecht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ons programma

De MIPLC biedt een echt internationale en interdisciplinaire ervaring, dankzij de vier partners die het instituut, de internationale faculteit en de studenten van over de hele wereld exploiteren.

Met slechts 38 studenten (maximaal) per jaar is ons programma veel kleiner dan andere. Dit garandeert een intensieve interactie tussen studenten, professoren en personeel, evenals persoonlijke ondersteuning. Onze cursussen zijn speciaal ontworpen voor ons programma en onze studenten.

Ons programma is:

 • Gespecialiseerd en volledig geaccrediteerd
 • Geschikt voor rechtenstudenten en studenten met andere achtergronden
 • Volledig in het Engels gedoceerd
 • Multi-jurisdictie: elk vak wordt onderwezen vanuit Europees en Amerikaans perspectief
 • Divers met een grote verscheidenheid aan modules om uit te kiezen
 • Interdisciplinair, waarbij alle aspecten van intellectuele eigendom worden besproken vanuit juridisch en relevant economisch oogpunt
 • Hands-on, waarbij de praktische aspecten van IP aan bod komen in simulaties, case-studies en een optionele stage
 • Aangevuld met studiebezoeken aan het Europees Octrooibureau en andere IP-organisaties en gastcolleges en lezingen gedurende het hele jaar
 • Een lid van het EIPIN-netwerk
 • Gelegen in Europa's IP Capital München

Onze faculteit

De MIPLC is bijzonder trots op zijn voorname faculteit.

Onze ongeveer 60 actieve faculteitsleden zijn zeer gerespecteerde onderzoekers en praktijkmensen die onder hen een schat aan ervaring hebben. Ze zijn thuis in verschillende professionele omgevingen. De meerderheid bestaat uit hoogleraren en onderzoekers die werken bij een van de vier instellingen die de MIPLC of bij andere gerenommeerde universiteiten zoals de University of Oxford, de London School of Economics, de University of California en Columbia University. Anderen werken als advocaten voor gerenommeerde en internationaal actieve advocatenkantoren, waaronder Bird

De leden van de MIPLC projectraad geven ook ten minste één cursus per academisch jaar. Als onderdeel van onze voortdurende beoordeling van het curriculum, werven we regelmatig nieuwe faculteitsleden van over de hele wereld om de diversiteit van ons programma verder te vergroten.

Ons Curriculum

Ons curriculum is zeer uitgebreid en bestrijkt een breed scala aan onderwerpen, onderwerpen en jurisdicties.

We willen onze studenten een uitgebreide selectie cursussen geven zodat ze hun voorkeursgebied (en) van interesse zo breed en diep mogelijk kunnen bestuderen. Voor elke cursus zijn uitgebreide lees- en studiematerialen beschikbaar.

Cursussen en modules

De cursussen die worden aangeboden op de MIPLC zijn opgesplitst in vier soorten modules:

 • De inleidende module: dit is een voorbereidende module zonder tegoed. Deelname is optioneel maar wordt ten zeerste aanbevolen aan alle studenten, vooral in klassen die onbekende onderwerpen behandelen.
 • De basismodules: er zijn vier basismodules die verplicht zijn voor alle studenten en die worden afgerond met één examen per module. Deze modules bestrijken de kerngebieden van IP-patenten, auteursrecht, handelsmerken en ontwerp, maar ook elementaire horizontale onderwerpen, zoals Europees recht of jurisdictie en conflicten van wetten.
 • De keuzemodules: met 12 gespecialiseerde keuzemodules kunnen studenten hun studie richten op onderwerpen waarin ze bijzonder geïnteresseerd zijn. Vanwege de gevarieerde interesses van de studenten is de klasgrootte in de keuzevakken meestal klein.
  Hoewel de meerderheid van de keuzemodules werkt op basis van een examen per cursus, worden drie modules afgesloten met één examen per module. Hierdoor kunnen studenten bij het selecteren van hun modules rekening houden met hun favoriete studie- en examenstijl.
 • De masterproefmodule: het afronden van een masterproef is een vereiste voor alle studenten, omdat het proefschrift een centraal onderdeel is van de LL.M. programma. De voorbereiding ervan is een uitstekende gelegenheid om een ​​bepaald onderwerp diepgaand en op een zeer geavanceerd niveau te verkennen. Studenten beginnen al vroeg aan hun masterproef in het programma. Ze kunnen hun onderwerp vrij kiezen om te corresponderen met persoonlijke interesses en carrièredoelen. Elke student krijgt een scriptiebegeleider toegewezen met wie hij zaken kan bespreken die in de loop van zijn onderzoek aan de orde komen. Het afstudeerscriptie, ongeveer zes weken na de voltooiing van de zomertijd, moet ongeveer 55-75 pagina's bevatten.
  Bij het selecteren van een onderwerp voor de masterproef, kunnen studenten profiteren van de deelname van MIPLC aan het European University Network, opgezet door het European Intellectual Property Office (EUIPO). In het kader van dit netwerk kunnen studenten van deelnemende universiteiten hun masterscriptie schrijven over een onderwerp dat wordt voorgesteld door een van de aangewezen EUIPO "onderzoeksadviseurs." De adviseurs zijn ervaren EUIPO-medewerkers die de studenten extra begeleiding en ondersteuning bieden. Een onderzoeksessie vindt plaats in het gebouw van EUIPO in Alicante in juli. Aanwezigheid van deze sessie is verplicht voor deelnemende studenten, die een tien minuten durende mondelinge presentatie geven over hun onderzoek.

Graad Vereisten

Om te MIPLC de MIPLC , moeten studenten 60 studiepunten (CP) behalen:

 • 24 CP van de basismodules
 • 18 CP van de keuzemodules
 • 18 CP van de masterproefmodule.

Onze studenten

Bij de MIPLC zijn we trots op onze uitstekende studenten!

Ons programma is echt internationaal en interdisciplinair, net als onze studenten. Ze hebben achtergronden op het gebied van rechten, economie, techniek, natuurwetenschappen en andere gebieden. Ze komen naar de MIPLC van over de hele wereld om zich voor te bereiden op ambitieuze carrières in de IP-sector, vooral als advocaten, octrooigemachtigden, rechters, bedrijfsexperts, wetenschappers, ingenieurs en universitaire faculteitsleden.

Veel van onze studenten sluiten MIPLC relatief snel aan bij de MIPLC na het voltooien van hun primaire studies en het opdoen van initiële professionele ervaring. We blijven echter ook professionals aantrekken met uitgebreide praktische IP-ervaring die besluiten om verder onderzoek te doen. Daarom hebben we studenten van 21 tot 58 jaar in ons klaslokaal kunnen verwelkomen. De gemiddelde leeftijd van elke klas studenten is ongeveer 30 jaar.

Waarom MIPLC aan de MIPLC ?

Op de MIPLC vindt u:

 • Internationale faculteit van academici, advocaten, rechters en bedrijfsmatige IP-beoefenaars
 • Internationaal en zeer divers studentenlichaam in termen van nationaliteit, leeftijd en achtergrond
 • Kleine klassen die exclusief voor onze studenten zijn ontworpen en worden onderwezen
 • Individuele zelfstudiesessies
 • Toegang tot de IP-bibliotheek van het Max Planck Institute, bestaande uit meer dan 200.000 volumes, en tot de eigen bibliotheek van de MIPLC
 • Directe links naar de internationale onderzoeksgemeenschap die werkt bij het Max Planck Instituut voor innovatie en competitie
 • Toegang tot juridische databases, zoals LexisNexis, Westlaw en Juris
 • Studentenverdieping met gedeelde kantoorruimte en supersnelle internetverbindingen
 • Persoonlijke ondersteuning van het MIPLC
 • Financiele assistentie

Na het afstuderen, heb je:

 • Een wereldwijd toepasbare vaardighedenset
 • Een internationaal netwerk van professionele contacten en vrienden
 • Een internationaal erkende academische graad (LL.M.)
 • Uitstekende loopbaanperspectieven
 • Toegang tot Ph.D. programma's, bijv. rechtstreeks bij MIPLC

Trouwens, je zult een jaar van leven hebben gehad in München, een van 's werelds mooiste en meest verbazingwekkende steden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Munich Intellectual Property Law Center (MIPLC) is a unique academic institution jointly operated by the Max Planck Institute for Innovation and Competiton, the University of Augsburg, the Technic ... Lees meer

The Munich Intellectual Property Law Center (MIPLC) is a unique academic institution jointly operated by the Max Planck Institute for Innovation and Competiton, the University of Augsburg, the Technical University of Munich (TUM) and The George Washington University, Washington DC, USA. At its premises in downtown Munich, it offers the one-year LL.M. program "Intellectual Property and Competition Law" taught entirely in English. Lees Minder