LL.M in internationaal en Europees recht

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Programma

Onze LL.M. programma in internationaal en Europees recht is in de eerste plaats bedoeld voor studenten die hun kennis van en kennis van het internationale en Europese recht willen ontwikkelen met de bedoeling een juridische carrière met een sterke internationale dimensie na te streven. Deze master biedt een grondige opleiding in Europees recht, inclusief mededingingsrecht, immigratierecht, externe betrekkingen, gerechtelijke bescherming en internationaal publiekrecht. Studenten krijgen een solide basis voor een internationale juridische carrière.

Waarom internationaal en Europees recht studeren aan de Radboud University ?

Radboud University programma Internationaal en Europees recht van de Radboud University was het eerste in zijn soort in Nederland. Dankzij onze lange reputatie en ons uitgebreide netwerk kunnen studenten in dit programma profiteren van verbindingen met meer dan vijftig universiteiten over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Azië, Australië en Europa.

Veel van de docenten in dit programma oefenen ook het recht, waardoor je inzicht krijgt in de letter en de praktijk van het recht. Juridische studenten van de Radboud University nemen regelmatig deel aan competities van het Europees recht voor moot court, waarmee ze hun vaardigheden kunnen opbouwen en hun theoretische kennis kunnen testen.

Het programma heeft een goede internationale mix van studenten, zodat je kunt leren van je collega's en verbindingen kunt leggen voor de toekomst. Je hebt ook de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan, hetzij voor een stage of om extra cursussen te volgen als uitwisselingsstudent aan onze academische partnerinstellingen.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van dit programma kunnen toekomstige carrières overwegen in:

 • Juridische praktijk
 • Counseling
 • voorspraak
 • Beleidsmakers
 • Lobbyorganisaties
 • NGO
 • Overheids- of intergouvernementele organisaties

specialisaties

De masteropleiding in internationaal en Europees recht aan de Radboud University is uniek omdat het niet alleen een grondige kennis van het Europese recht in het algemeen biedt, maar ook verdere specialisatie biedt. Na het voltooien van de verplichte vakken kun je je specialiseren in een van de vier tracks:

 • Internationaal en Europees recht geavanceerd
  Ontwikkel een uitgewerkte kennis van Europees en internationaal recht, inclusief grondige kennis van de externe dimensie van het EU-recht en de regels die de internationale betrekkingen van de Europese Unie beheersen.
 • Mensenrechten en migratie
  Begrijpen hoe internationale en Europese juridische instrumenten de positie en mobiliteit van burgers in de EU beïnvloeden en hoe de belangrijkste internationale documenten en rechtbanken de rechten van individuen beschermen.
 • Zakenrecht
  Een goed begrip ontwikkelen van alle aspecten van het ondernemingsrecht en de juridische werking van de EU om juridische kwesties aan te pakken bij het zakendoen in of handelen met de Europese Unie.
 • Europees recht en wereldwijde zaken
  Deze specialisatie biedt een uniek multidisciplinair programma waarin de studie van Europees recht en politieke wetenschappen wordt gecombineerd. Het richt zich op de belangrijkste uitdagingen waarmee de EU in de 21ste eeuw wordt geconfronteerd, en kijkt naar de verschillende wettelijke regels en beleidsopties die daarop kunnen worden ontwikkeld.

Toelatingseisen

Als internationale student moet je vooropleiding aan bepaalde eisen voldoen.

 1. Een afgeronde bachelor- of master in de rechten gelijk aan het Nederlandse opleidingsniveau *.
  Voor de specialisatie European Law and Global Affairs: Studenten met een diploma in Politiek, Bestuur, Internationale Betrekkingen, Liberale Kunsten of gelijkwaardig, met een aanzienlijk aantal cursussen in de rechten, komen ook in aanmerking voor toelating tot deze specialisatie. Deze studenten moeten het bewijs leveren van hun kennis van de basisconcepten van het recht.
 2. Motivatiebrief in het Engels ***
  • Leg in je motivatiebrief uit waarom je je wilt inschrijven voor de masteropleiding van je keuze binnen het internationale en Europese rechtsprogramma. Voeg ook je CV met een foto en je cijferlijst bij deze brief.
   Houd er rekening mee dat:
  • Voor degenen die niet aan de eisen voldoen , biedt de Radboud University geen pre-masterprogramma in internationaal en Europees recht. Als je wilt deelnemen aan de masteropleiding International and European Law, heb je een bachelordiploma (van een onderzoeksuniversiteit) nodig dat aan de vereisten voldoet.
  • Als je een Chinese student bent en je wilt registreren als student aan een Engelstalige opleiding aan een Nederlandse instelling voor hoger onderwijs, moet je een Nuffic-certificaat aanvragen. Meer informatie is te vinden op de website van Study in Holland.

Taalvereisten

Om aan dit programma deel te nemen, moet je voldoende kennis van het Engels hebben. Niet-moedertaalsprekers van het Engels ** moeten hun bekwaamheid aantonen door een van de volgende tests in te dienen:

 • Een TOEFL-certificaat met een algemene score van minimaal 90 (op internet, met een minimum van 23 voor schrijven) of 575 (op papier). De institutionele TOEFL-code voor de Radboud University is 3387; of
 • Een IELTS met een minimale score van 6.5 algemeen (met een minimale score van 6.0 minimum voor de componenten luisteren, lezen en spreken en een 6.5 minimum voor schrijven); of
 • Een Cambridge Certificate of Advanced English (CAE) met klasse C of hoger of Certificate of Proficiency in English (CPE) met klasse C of hoger.
  • Houd er rekening mee dat de geldigheid van de IELTS- en TOEFL-certificaten 2 jaar is en de geldigheid van de CAE / CPE 5 jaar.
  • Studenten uit EU-landen (inclusief Nederlandse studenten) die een LL.B (bachelor diploma in de rechten) hebben behaald in een andere taal dan het Engels, kunnen de RATEr-test afleggen bij ons taalinstituut Radboud In'to Languages op 4 juni 2019 of 9 augustus 2019 , locatie: Erasmusbuilding, Erasmusplein 1, kamer 00.28 in Nijmegen.
   Voor de intake van februari 2020 kunnen studenten de test afleggen in Wageningen In'to Languages, Droevendaalsesteeg 2, gebouw 102, kamer 2.67, Wageningen op 7 november 2019 of bij Radboud In'to Languages, Nijmegen, op 9 januari 2020.
   De Faculteit der Rechtsgeleerdheid zal de RATEr-test betalen.
   We accepteren ook TOEFL-, IELTS-, CAE- en CPE-certificaten met de hierboven genoemde scores. De rechtenfaculteit vergoedt echter niet de kosten voor deze tests.

* Studenten die hun diploma in Nederland hebben behaald, moeten een bachelordiploma hebben behaald aan een onderzoeksuniversiteit (universiteit). Studenten die een bachelordiploma van een hogeschool (hbo) hebben behaald, kunnen niet worden toegelaten.

Studenten die hun diploma in Indonesië hebben behaald, moeten een master in de rechten hebben behaald (Sarjana Hukum II).

** Aanvragers worden als native speaker Engels beschouwd als ze een staatsburger zijn van Australië, Canada (met uitzondering van Quebec), Ierland, Nieuw-Zeeland, Singapore, Verenigd Koninkrijk, VS of Zuid-Afrika, of als ze een LL hebben behaald. B (bachelor rechten) in een van de bovengenoemde landen. Studenten van de European Law School Bachelor aan de Radboud University zijn ook vrijgesteld van een taaltoets.

*** Studenten van de European Law School Bachelor aan de Radboud University zijn vrijgesteld van een motivatiebrief.

deadlines

Voor programma's die in september beginnen

 • Niet-EER-studenten: 1 april
 • EER-studenten: 1 mei

Voor programma's die in februari beginnen

 • Niet-EER-studenten: 1 november
 • EER-studenten: 1 december

Kwaliteitslabel

Zowel de Keuzegids Masters als de informatiegids Keuzegids Universiteiten hebben de Radboud University inmiddels uitgeroepen tot de 'Beste Algemene Universiteit' in Nederland.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 r ... Lees meer

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 research university. We offer 11 English-taught Bachelor's programmes and 35 English-taught Master’s programmes with many specialisations which will give you the necessary skills and insights into research and practice within your own subject area. You will benefit from our personal teaching style, our top research institutes, and a green and friendly student city. Lees Minder