LL.M in Europees recht

Radboud University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

LL.M in Europees recht

Radboud University

Onze LL.M. programma in Europees recht is voornamelijk bedoeld voor studenten die hun begrip en kennis van het recht van de Europese Unie willen ontwikkelen met de bedoeling een juridische carrière met een sterke internationale dimensie na te streven. Deze master biedt een gedegen opleiding in Europees recht, waaronder mededingingsrecht, immigratierecht, wetgeving inzake externe betrekkingen, rechtsbescherming en internationaal publiekrecht. Studenten krijgen een goede basis voor een internationale juridische carrière.

Experts

Een student van de master European Law profiteert van de uitgebreide ervaring en expertise van onze wetenschappelijke staf. Ongeveer twintig jaar geleden begon de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud University als eerste in Nederland met een Europees rechtsprogramma. De afgelopen decennia heeft de faculteit een internationale reputatie opgebouwd op het gebied van Europees (mededingings-) recht, vreemdelingenrecht en privaatrecht. Haar benadering van lesgeven is kleinschalig, persoonlijk en interactief. Masterstudenten hebben nauw contact met zowel docenten als medestudenten, omdat klassen bewust klein worden gehouden. De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud University is de nummer één in Nederland op het gebied van studenttevredenheid.

804_NSM-students.jpg

Internationale oriëntatie

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft een internationale oriëntatie en maakt deel uit van een groot netwerk van meer dan vijftig universiteiten in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Alle medewerkers en studenten spreken Engels.

Programma

De masteropleiding Europees recht aan de Radboud University is uniek omdat het niet alleen een goed begrip van Europese wetgeving in het algemeen biedt, maar ook verdere specialisatie biedt. Na het voltooien van de verplichte vakken kun je je specialiseren in een van de vijf tracks:

Internationaal en Europees recht geavanceerd
Ontwikkel een uitgewerkte kennis van Europees en internationaal recht, inclusief grondige kennis van de externe dimensie van het EU-recht en de regels die de internationale betrekkingen van de Europese Unie beheersen.

Mensenrechten en migratie
Begrijpen hoe internationale en Europese juridische instrumenten de positie en mobiliteit van burgers in de EU beïnvloeden en hoe de belangrijkste internationale documenten en rechtbanken de rechten van individuen beschermen.

Zakenrecht
Een goed begrip ontwikkelen van alle aspecten van het ondernemingsrecht en de juridische werking van de EU om juridische kwesties aan te pakken bij het zakendoen in of handelen met de Europese Unie.

Europees recht en wereldwijde zaken
Deze specialisatie biedt een uniek multidisciplinair programma waarin de studie van Europees recht en politieke wetenschappen wordt gecombineerd. Het richt zich op de belangrijkste uitdagingen waarmee de EU in de 21ste eeuw wordt geconfronteerd, en kijkt naar de verschillende wettelijke regels en beleidsopties die daarop kunnen worden ontwikkeld.

Carriere vooruitzichten

De masteropleiding Europese wetgeving biedt een uitstekende basis voor een internationale juridische carrière. Afgestudeerden kunnen over de hele wereld werken als advocaten bij internationale advocatenkantoren, nationale overheden, Europese instellingen en agentschappen, universiteiten, multinationals en NGO's.

Kwaliteitslabel

Zowel de Keuzegids Masters als de informatiegids Keuzegids Universiteiten hebben de Radboud University inmiddels uitgeroepen tot de 'Beste Algemene Universiteit' in Nederland.

Toelatingseisen

Als internationale student moet je vooropleiding aan bepaalde eisen voldoen.

1. Een afgeronde bachelordiploma in Europees recht of een aanverwant rechtsgebied en kennis van de basisconcepten van internationaal of Europees recht (zoals vastgesteld door de examencommissie).

2. Vaardigheid in Engels

Om deel te kunnen nemen aan dit programma, moet u vloeiend Engels en Engels verstaan. Niet-moedertaalsprekers van het Engels zonder Nederlands bachelordiploma of VWO-diploma hebben een van de volgende vragen:

  • Een TOEFL-score met een minimale score van 90 in totaal. De institutionele TOEFL-code voor de Radboud University is 3387;
  • Een IELTS-score met een minimum van 6,5 overall (met een minimumscore van 6.0 minimum voor de componenten luisteren, lezen en spreken en een 6.5 minimum voor schrijven);
  • Een Cambridge Certificate of Advanced English (CAE) met een graad C of Certificate of Proficiency in English (CPE) met een cijfer van C.

3. Motivatiebrief in het Engels

* Studenten die hun diploma hebben behaald in bijvoorbeeld Indonesië, moeten een Master's Degree in Law hebben behaald (Sarjana Hukum II).

Wil meer weten?

Wilt u meer leren over de Radboud University , alles vanuit het comfort van uw eigen huis? Doe mee met onze Virtual Open Day, een uniek evenement dat plaatsvindt op 24 januari 2019. Registreer je op www.ru.nl/vod zodat je niets mist!

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op December 15, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
1 jaar
Voltijd
Price
Prijs
2,083 EUR
€ 2.083 voor EER / € 11.471 voor niet-EER-studenten
Information
Deadline
Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)
Locations
Nederlanden - Nijmegen, Gelderland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Sept. 2019
Nederlanden - Nijmegen, Gelderland
Aanmeldingslimiet Apr. 1, 2019
1 April (non-EEA students) or 1 May (EEA students)
Einddatum Vraag informatie aan