De optie Innovatie, wetenschap, technologie en wetgeving stelt studenten in staat na te denken over de juridische, regelgevende en ethische kwesties met betrekking tot innovatie op uiteenlopende gebieden, waaronder biotechnologie en geneeskunde, informatietechnologie en informatica, natuurlijke hulpbronnen en het milieu.

108949_35631815201_2174c07283_k.jpg


Een degelijk curriculum dat theoretische en toegepaste perspectieven combineert

De cursussen worden gegeven door eersteklas hoogleraren en een part-time faculteit van praktiserende advocaten die vertrouwen op benaderingen die theoretische en toegepaste perspectieven combineren. Daarnaast hebben studenten de mogelijkheid om toegepast onderzoek uit te voeren of een stage te lopen in publieke of private organisaties in Canada of in het buitenland.


Internationalisering en rechtsvergelijking

Een belangrijk kenmerk van de doctoraatsoptie is de sterke internationale dimensie. Inderdaad, het brengt gerenommeerde academische partners samen, wier professoren een bezoek zullen brengen aan Montreal en zo verder bijdragen aan de internationale en rechtsvergelijkende perspectieven. Elk jaar organiseert een van de academische partners een zomerschool voor de studenten van het programma.

Een doctoraat is in essentie een diepgaand onderzoeksprogramma. Educatieve activiteiten zijn gericht op het ontwikkelen van het proefschrift van de student en studenten profiteren van de vaardigheden van specialisten uit alle belangrijke rechtsgebieden die van invloed zijn op innovatie. Gezamenlijk toezicht door twee professoren stelt de student in staat een beroep te doen op complementaire expertise waar nodig.

De cursussen in dit programma worden zowel in het Frans als in het Engels gegeven. Na toestemming kunnen studenten hun dissertatie in een andere taal dan het Frans schrijven.


Van proefschrift naar carrière

De solide basis in juridisch redeneren met betrekking tot kwesties met betrekking tot innovatie, wetenschap en technologie, in combinatie met het proefschrift, biedt studenten een uniek profiel dat hen in staat zal stellen loopbanen in de academische wereld te overwegen, openbaar beleid en advies in openbare en particuliere organisaties.


Kwalificaties voor toelating

 • Uitstekend academisch record;
 • LL. M. diploma of gelijkwaardig;
 • Gemiddelde van minstens 3,3 op 4,3, of equivalent, in de LL. M. diploma;
 • Engels / Frans testen en / of persoonlijk interview kan nodig zijn.

108950_5758209559_4929b7ac13_b.jpg

Collegegeld per trimester voltijds

Het collegegeld in de onderwijsinstellingen van Québec wordt geregeld volgens de wettelijke status van de student in Canada:

 • Inwoners van Québec: ongeveer 1,227,75 CAD-gerelateerde uitgaven
 • Franstalige en Franstalige Belgen: ongeveer 1.227,75 CAD-gerelateerde uitgaven
 • Internationale studenten: voltijd: ongeveer 8.407.73 CAD
 • Canadezen niet-ingezetenen van Quebec: $ 3815,85 gerelateerde kosten

Schrijfstatus: $ 436.70, voor alle studenten

Beursreductiebeurzen beschikbaar om als inwoner van Quebec te betalen


https://registraire.umontreal.ca/droits-de-scolarite/couts-des-etudes/exemptions-pour-etudiants-etrangers/

http://www.education.gouv.qc.ca/en/references/studying-in-quebec/exemptions/agreements-between-the-quebec-government-and-foreign-governments/

Looptijd

 • 6 full-time voorwaarden (2 jaar verplicht)
 • Schrijfstatus: na het tweede jaar
Opleiding te volgen in:
 • Engels
 • Frans

Zie 5 andere vakken van Université de Montréal Law Faculty »

Laatst bijgewerkt op Februari 24, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
1,228 CAD
Voltijds - Bewoners van Quebec: ca. 1,227.75C $ gerelateerde kosten; Frans en Franstalige Belgen: ca. 1 227,75C $ gerelateerde kosten; Internationale studenten: voltijds: ca. 8,407.73C $. Schrijfstatus: 436,70 $ Can, voor alle studenten.
Deadline
Vraag informatie aan
Rolling admission
Op locaties
Op datum
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
Rolling admission
Location
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
Rolling admission
Einddatum