Juris Doctor

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programmabeschrijving

De ANU JD is een internationaal erkende juridische kwalificatie. Door een JD af te ronden en de vereiste praktische juridische opleiding (PLT), kun je je overal in Australië en in een aantal andere rechtsgebieden praktiseren.

ANU staat in de top 20 van de wereld voor de studie van de wet (QS World Rankings by Subject 2019/20).

Als ANU-rechtenstudent leer je van academici van wereldklasse en gastdocenten met echte professionele ervaring. Lesgeven in kleine groepen biedt postdoctorale rechtenstudenten meer mogelijkheden om te communiceren en in contact te treden met academische experts, gastsprekers en andere studenten.

Tijdens je licentiaat in de rechten van de ANU, krijg je talloze kansen om je juridische kennis in praktijk te brengen en praktische ervaring op te doen door middel van een reeks stages, klinische stages, studentenwedstrijden en uitwisselingen in Australië, Azië, het Verenigd Koninkrijk, Europa en de Verenigde Staten. Staten.

Als afgestudeerde student aan de nationale school voor rechten van Australië profiteert u van kansen die uniek zijn voor het rechtenstudie in de hoofdstad van het land, de stad waar federale wetten en beleidsregels worden opgesteld. Onze nabijheid bij het Hooggerechtshof van Australië, Commonwealth-rechtbanken en federale agentschappen biedt ongeëvenaarde toegang tot beoefenaars van juridische beroepen, leden van de rechterlijke macht en beleidsmakers van de overheid, van wie velen ANU-alumni zijn.

Degree structuur

De ANU JD combineert fundamentele juridische basisstudies met een onderscheidende sluitertijdervaring waarin praktische klinische studies, stages of een onderzoeksproject zijn opgenomen.

Tijdens je JD zul je een aantal verplichte vakken bestuderen in fundamentele rechtsgebieden, zoals internationaal recht, bestuursrecht, vennootschapsrecht, strafrecht, contracten, bewijsmateriaal en procesvoering. Je kunt je diploma ook afstemmen op je interesses en carrièredoelen door keuzevakken te kiezen uit een reeks hedendaagse juridische onderwerpen, waaronder milieu- en klimaatwetgeving, internationale handelswetgeving, financiële markten en overnames, informatietechnologie, internationale veiligheidswetgeving en mensenrechten wet.

Toelating om te oefenen

Door een ANU JD en de vereiste praktische juridische opleiding af te ronden, bent u gerechtigd om overal in Australië en in een aantal andere rechtsgebieden, waaronder Nieuw-Zeeland, India, Singapore, Vietnam, Maleisië en Hong Kong, wetgeving te praktiseren.

Carrière resultaten

Afgestudeerden van ANU zijn beoordeeld als de meest inzetbare afgestudeerden van Australië en een van de meest gewilde door werkgevers wereldwijd. De nieuwste Global Employability University Ranking, gepubliceerd door de Times Higher Education, beoordeelde ANU als de beste universiteit van Australië voor een baan voor het vierde jaar op rij.

Wanneer je afstudeert, word je deel van een zeer verbonden netwerk van meer dan 20.000 alumni van de internationale wet die huidige rechters van het Hooggerechtshof, QC's, SC's, parlementsleden, diplomaten, chief executives, wetenschappers, auteurs en leiders van internationale bedrijven omvat.

De ANU JD heeft wereldwijde erkenning en afgestudeerden treden toe tot traditionele juridische rollen, zoals een advocaat of een advocaat, en rollen in management, politiek, de openbare dienstverlening, het bedrijfsleven, handel en technologie en communicatie.

Deskundig onderwijzend personeel

Met hun bijzondere expertise op het gebied van constitutioneel en administratief recht, internationaal recht, milieurecht, bestuur en nationale veiligheid, leveren onze academische experts nationaal leiderschap op het gebied van onderzoek naar de belangrijkste juridische, regelgevende en bestuurlijke uitdagingen waarmee Australië, de regio Azië-Pacific en de wereld worden geconfronteerd.

Veel van onze medewerkers zijn bekroonde leraren die altijd toegankelijk zijn en nauw samenwerken met studenten om hen te ondersteunen bij hun studie.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

ANU is Australia’s national university with a global reputation in international, constitutional, public and private law. ANU is ranked 12th in the world for the study of law (QS World Rankings by Sub ... Lees meer

ANU is Australia’s national university with a global reputation in international, constitutional, public and private law. ANU is ranked 12th in the world for the study of law (QS World Rankings by Subject, 2018). Lees Minder