Juris Doctor Programma's

Juris Doctor Programma's

Juris Doctor programma's zijn bedoeld voor studenten die een carrière als advocaat, procureur, adviseur of een andere juridisch beroep ambiëren.

Juris Doctor programma's zijn talrijk en beschikbaar in bijna elk land. je kunt een Juris Doctor aan verschillende rechtenscholen en universiteiten volgen en je kunt deze combineren met bijvoorbeeld een MBA of PhD. Het aanbod van verschillende Juris Doctor programma's kan overweldigend zijn - laat je hierdoor niet afschrikken! Begin jouw zoektocht door naar de meest populaire Juris Doctor programma's te kijken in de lijst hieronder.

Nieuw toegevoegde Juris Doctors

California Western School of Law

Juris Doctor (JD) -programma

November 13, 2018
Ons innovatieve Juris Doctor (JD) -programma legt de nadruk op training op basis van vaardigheden en bereidt u voor op een succesvolle en bevredigende carrière in de advocatuur.

Australian National University (ANU) - Law

Juris Doctor

November 6, 2018
De ANU Juris Doctor (JD) is een onderscheidend programma dat is ontworpen voor afgestudeerden van niet-juridische disciplines (of niet-Australische wetstitels) en biedt de vereiste kwalificatie voor toelating als advocaat in Australië en enkele andere rechtsgebieden.

University of Hawai‘i at Mānoa, William S. Richardson School of Law

JD-programma

November 3, 2018
Op de Law School zijn we toegewijd om te leren als een samenwerkingsverband. Ons programma daagt studenten uit om intellectueel en professioneel te groeien.

Universiteiten in Nederlanden

Locatie wijzigen

Wat is een Juris Doctor?

Wat is een Juris Doctor?

De Juris Doctor (ook wel Doctor of Law of Doctor of Jurisprudence genoemd) is de hoogst haalbare professionele graad binnen de rechten. De Juris Doctor wordt vaak afgekort als JD, en afgestudeerden met deze titel gebruiken meestal het professionele suffix "esquire" na hun naam, in plaats van het prefix "Dr.". De Juris Doctor moet niet verward worden met een PhD in Rechten, aangezien dat een research graad is die een proefschrift vereist.

Wat zijn de voordelen van het volgen van een Juris Doctor?

Juris Doctor programma's hebben een wetenschappelijke benadering ten opzichte van recht, onderwijskundige logica en de analyse van hoor-en-wederhoor. Door de praktische aanpak van een rechtenstudie binnen Doctor of Law programma's worden studenten voorbereid op een carrière als advocaat, procureur, adviseur of een ander juridisch beroep. JD programma's bereiden studenten ook voor op slagen voor een professioneel advocatuurexamen (ook wel "bar exam" genoemd) dat in de meeste landen verplicht is om aan een rechtspraktijk uit te oefenen. Slagen voor dit juridische professionele examen is de toegangspoort tot de beroepen van advocaat, procureur of juridisch adviseur.

Wat leer je tijdens een Juris Doctor?

Juris Doctor programma's bieden kernvakken die de basis vormen voor het programma en verplichte voorbereiding zijn voor het professionele rechten-examen. Verplichte Doctor of Law vakken omvatten vaak Contractrecht, Aansprakelijkheidsrecht, Strafrecht, Professionele Verantwoordelijkheid en Civiel Recht. Daarnaast kunnen JD studenten zich inschrijven voor keuzevakken of ervoor kiezen om zich te specialiseren binnen een specifiek gebied zoals Intellectueel Eigendomsrecht, Arbeidsrecht of Internationale Mensenrechten, Wat zijn de kosten van een Juris Doctor?

De financiële kosten voor het volgen van een Juris Doctor kan sterk variëren per land en per universiteit. De tijd die een student nodig heeft om een Doctor of Law studie af te ronden kan ook invloed hebben op de totale prijs van de studie. Na het afstuderen zullen Juris Doctors een vergoeding moeten betalen aan de Orde van Advocaten of de Law Society om een professioneel examen af te leggen. Deze investering zal echter vruchtbaar blijken aangezien advocaten in de meeste landen vaak tot de best betaalde professionals behoren.

Wat zijn de vereisten voor een Juris Doctor?

Een Bachelor diaploma is de eerste basisvereiste voor elk Doctor of Law of Juris Doctor programma. Normaal gesproken is het niet verplicht om een ​​Master diploma te hebben om aan een Juris Doctor programma te mogen deelnemen. Universiteiten verschillen sterk wat betreft hun aanvullende toelatingsvoorwaarden voor aanvragers, in termen van bachelordiploma's, studie en ervaringen, dus aankomende studenten moeten contact opnemen met individuele scholen voor meer informatie. Het duurt twee tot vier jaar voltijd studie om een Juris Doctor af te ronden. Doctor of Law studenten moeten een minimum cijfergemiddelde hebben en kunnen ook gevraagd worden om bepaalde aanvullende punten te halen of vakken te volgen om af te studeren.

Waarom een online Juris Doctor volgen?

Veel universiteiten bieden online Juris Doctor programma's aan die flexibiliteit met behoud van academische standaarden combineren. Online Doctor of Law programma's zijn ontworpen om in het drukke tijdschema van een student te passen, waardoor het mogelijk is om te studeren in combinatie met werk of andere verplichtingen. Met behulp van state-of-the-art technologie kunnen professoren makkelijk met hun online JD studenten communiceren over opdrachten en studievakken, zonder dat de student naar de campus hoeft te reizen.

Waar een Juris Doctor volgen?

Juris Doctor en Doctor in Rechten programma's worden aangeboden aan universiteiten en academische instituten over de hele wereld, in USA, Japan, Canada, Australië, Hong Kong, UK, Brazilië, Tsjechië, Finland, Frankrijk, Italië en nog veel meer. Sommige universiteiten bieden Juris Doctor programma's in deeltijd, online of via afstandsonderwijs waardoor het overal ter wereld mogelijk is om een JD titel te behalen. Als je geïnteresseerd bent om meer te weten over de Juris Doctor programma's aan universiteiten over de hele wereld, kan je dat hier lezen.