Juris Doctor (JD)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Melbourne JD (Juris Doctor) wordt op graduaatsniveau gegeven en biedt afgestudeerden een leidende rol in de hedendaagse juridische praktijk, het bedrijfsleven, de overheid of maatschappelijke organisaties.

Een diploma behalen met een diploma in de rechten van de wereldberoemde Melbourne Law School betekent dat, waar je carrière je ook brengt, je diploma als uitzonderlijk wordt erkend - zowel nationaal als internationaal. Met het JD-curriculum kun je de kernvaardigheden opbouwen die essentieel zijn voor een breed scala aan juridische en professionele carrières. Het geeft je ook de mogelijkheid om je studie aan te passen aan interessegebieden via keuzevakken.


Als JD-student zul je:

  • Vergezel andere verloofde en enthousiaste studenten in discussiegroepen en verrijk elkaars opleiding
  • Bouwen aan werkvaardigheden door samen te werken en te communiceren met andere studenten in groepswerk en door de praktische leermogelijkheden in het keuzeprogramma
  • De mogelijkheid hebben om in het buitenland te studeren, en de kans krijgen om te leren van een curriculum dat de wereldwijde juridische ontwikkelingen volgt en hierop reageert
  • Maak deel uit van een hechte community van afgestudeerden en leer samen met je ondersteunende klasgenoten
  • De mogelijkheid hebben om zich aan te sluiten bij samenlevingen, dagboeken te bewerken, openbare lezingen bij te wonen en deel te nemen aan culturele evenementen, moots en wedstrijden
  • Bouw een netwerk voor het leven door connecties met je studentgenoten, alumni van de rechtenacademie, mentoren en universiteitsmedewerkers.

Graadstructuur

De JD-cursus bestaat uit 24 vakken, waaronder 17 verplichte vakken die vereist zijn voor toelating tot de juridische praktijk in Australië. Je hebt de flexibiliteit om bepaalde interessegebieden na te streven door middel van keuzevakkeuze. Het JD-programma biedt elk jaar meer dan 45 keuzevakken en blijft evolueren om de huidige ontwikkelingen in het recht en de juridische praktijk te weerspiegelen. Je hebt ook de mogelijkheid om een keuzevak uit te voeren bij de Melbourne Law Masters, waar je een klas zal delen met beoefenaars van de vooraanstaande Australische organisaties en instellingen, in speciale interessegebieden zoals internationale en mensenrechtenwetgeving.

Inkomende uitwisselingsmogelijkheden

Als je een student bent aan een internationale rechtenschool, zijn er inkomende uitwisselingsmogelijkheden beschikbaar.

Eén vakstudie voor buitenlandse gekwalificeerde kandidaten

Een beperkt aantal onderwerpen is beschikbaar als afzonderlijke vakken voor kandidaten met een buitenlandse kwalificatie van een erkende instelling met een academische opleiding in de rechten (LLB of gelijkwaardig). Individuele onderwerpen zijn niet beschikbaar voor studenten met een Australische kwalificatie.

Ervaring

Melbourne Law School studenten van de Melbourne Law School zijn zeer gemotiveerd en betrokken, met uiteenlopende educatieve achtergronden, ervaringen en perspectieven

Internationaal studeren

Er zijn een aantal mogelijkheden open voor JD-studenten die in het buitenland willen studeren of zich willen richten op wereldwijde juridische praktijk. Mogelijk komt u in aanmerking voor een aanvullende graad via onze partnerschappen met vele wereldberoemde universiteiten in het buitenland, waaronder: de universiteit van Cambridge, de universiteit van Oxford, de universiteit van New York en de nationale universiteit van Singapore.

Ontdek de verbinding tussen technologie en de wet

Kies uit een groeiende reeks keuzevakken die gericht zijn op verstoring van de wet en ontwikkel de technische vaardigheden om door de complexe ethische, wettelijke en sociale implicaties van nieuwe technologieën te navigeren.

Bouw je vaardigheden op het gebied van werk

Neem deel aan een stage om je carrièrevooruitzichten op te bouwen en ervaring te ontwikkelen die in verschillende omgevingen werkt. Werk samen met echte klanten om echte juridische problemen op te lossen via het Melbourne Law School Initiatief van Melbourne Law School . Deze reeks klinische onderwerpen stelt u in staat uw juridische vaardigheden aan te scherpen en tegelijkertijd de gemeenschap te voorzien van de broodnodige middelen voor de oorzaken van het algemeen belang.

Laat je leiden door iemand die in jouw schoenen staat

Melbourne Law School mentorprogramma van Melbourne Law School biedt persoonlijke begeleiding van een ervaren juridische professional die op uw persoonlijke interessegebied werkt.

109878_2.Law_Interest.jpg

Vereisten

Kandidaten voor de Melbourne JD moeten een undergraduate-diploma hebben in een andere discipline dan de wet of een diploma in de rechten van een ander rechtsstelsel. We moedigen studenten uit een breed scala aan disciplines en achtergronden aan om zich aan te melden. Melbourne Law School beschouwt elke aanvraag afzonderlijk en in zijn geheel. Selectie is gebaseerd op prestaties op twee gebieden:

  1. Academische prestaties van alle voorgaande tertiaire studies
  2. Law School Admission Test (LSAT) score en essay

Alle aanvragers moeten ook voldoen aan de Engelse taalvereisten van de Universiteit van Melbourne. De LSAT Als onderdeel van het aanvraagproces voor de Melbourne JD, moeten aanvragers zich registreren voor en zitten, de LSAT beheerd door de Law School Admission Council (LSAC). Het is een onafhankelijke, internationale schriftelijke test, ontworpen om de geschiktheid voor een afgestudeerde juridische studie te meten. Het richt zich op het lezen en verbaal redeneren, en geen kennis van de wet is vereist. Aanvragers worden aangemoedigd zo vroeg mogelijk in de LSAT te zitten om tijd te laten voor het opnieuw invoeren van de test, indien nodig. In het verleden heeft het JD-selectiecomité gezien dat aanvragers hun LSAT-score aanzienlijk verbeterden in de tweede vergadering. Er zijn strikte deadlines voor de LSAT-registratie en vaste testdata. De LSAT kan worden meegenomen in elke hoofdstad van Australië en in veel landen over de hele wereld. LSAT-scores zijn vijf jaar geldig en de LSAT kan drie keer in twee jaar worden gezeten. Melbourne Law School gebruikt uw hoogste LSAT bij het beoordelen van uw aanvraag. Melbourne Law School organiseert ook informatiesessies over de LSAT.

Carrière resultaten

De Melbourne JD leidt tot toelating tot de advocatuur in alle Australische jurisdicties en kan worden gebruikt als basis voor het zoeken naar toelating in vele rechtsgebieden overzee. De Melbourne JD-kwalificatie wordt goed gewaardeerd door een veelzijdige reeks werkgevers. Het is belangrijk op te merken dat werkgevers van afgestudeerden van onze wet niet alleen advocatenkantoren zijn - het zijn ook managementadviesbedrijven, financiële instellingen, niet-gouvernementele organisaties (NGO's), hulporganisaties en overheidsdiensten zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken en Handel, om er een paar op te noemen.

Diversen

Ja, stuur me nu gratis info!

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Melbourne Law School is a leader and innovator in legal education, and a vibrant place of learning that values ideas, excellence and intellectual exchange. Its rich history spans over 150 years.

Melbourne Law School is a leader and innovator in legal education, and a vibrant place of learning that values ideas, excellence and intellectual exchange. Its rich history spans over 150 years. Lees Minder