Jd gezondheid concentratie wet

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Gezondheidsrecht is nu een ingewikkelde, heterogene domein van het recht. Het beoefenen van Health Law kan vragen om speciale vaardigheden in het ondernemingsrecht, bio-ethiek, familierecht, internet en IT-recht en aansprakelijkheidsrecht, maar ook in andere gebieden van het recht.

De Health Law concentratie programma dus erkent dat voor te bereiden studenten voor een loopbaan in de Health Law, moeten zij aanzienlijke flexibiliteit om programma's van de studie die hen in staat stellen om te profiteren van een brede curriculum van de Law School nemen ontwerpen hebben, terwijl het aanbieden van de mogelijkheid voor grotere specialisatie.

Dienovereenkomstig, kan de student kiezen tussen een algemene Concentratie in Health Law en meer gespecialiseerde opleidingen in Health Law en bio-ethiek en Gezondheidsrecht: institutionele structuren en financiering.

Faculteit Concentratie Advisors en Advisering

Hoogleraren Janet Dolgin, Jennifer Gundlach, Ashira Ostrow en Vern Walker dienen als concentratie faculteit adviseurs voor deze concentratie. Concentratie faculteit adviseurs kan de concentratie vereisten in uitzonderlijke omstandigheden na kennisgeving aan de decaan aan te passen.

Begeleiding van een leerling concentratie faculteit adviseur is een belangrijk onderdeel van de succesvolle afronding van de concentratie. Een concentratie faculteit adviseur moet inschrijving van een student te keuren in het concentratiekamp.

Studenten moeten voldoen met hun adviseur, zodra ze zich geïnteresseerd in de concentratie, maar in geen geval later dan de koers selectie termijn voor de vierde semester van de studie (of vijfde semester van de studie voor deeltijdstudenten). Tijdens de eerste bijeenkomst, zullen de studenten één spoor van de drie aangeboden te selecteren (met inbegrip van de algemene Health Law spoor.) Een adviseur kan een student in te schrijven in de concentratie op een later tijdstip mogelijk te maken, maar pas na het vaststellen dat de student kan realistisch voldoen aan de vereisten van de concentratie voorafgaand aan het afstuderen.

Eenmaal ingeschreven in de Concentratie, moeten studenten te ontmoeten met hun faculteit adviseur ten minste één keer per semester, voorafgaand aan dat semester natuurlijk selectie deadline, om hun koers selectie te plannen en de herziening van hun vooruitgang ten aanzien van de eisen van de concentratie.

Een student concentratie faculteit adviseur moet ook beoordelen en goedkeuren van de concentratie schriftelijk eis.

cursus Eisen

Vereiste Core Cursussen:

Cursussen vereist van alle studenten te concentreren in Health Law:

 • Gezondheidsrecht
 • Bio-ethiek en de wet of beide Klinische bio-ethiek I en II klinische bio-ethiek
 • Speciale Problemen Seminar: Gezondheidsrecht

Geavanceerde Cursussen:

Een student ingeschreven in de Health Law en bio-ethiek baan moet ten minste twee van de volgende cursussen:

 • Constitutionele kwesties in Law Health
 • Elder Law
 • Law and Medicine Together
 • Law and Psychiatry
 • De wet van Medical Product ontdekking, ontwikkeling en commercialisering
 • Law's Reactie op Reproductive Technology
 • Juridische besluitvorming voor Kinderen en Incompetent v. Volwassenen Vertegenwoordigen Zorgverstrekkers
 • Psychische problemen in de Criminal Justice System
 • Public Health Law, Bestuur en Ethiek
 • Seksualiteit en de wet

Een student ingeschreven in de wet Gezondheid: institutionele structuren en de financiering baan moet ten minste twee van de volgende cursussen:

 • Bestuursrecht Health
 • Constitutionele kwesties in Law Health
 • Elder Law
 • De wet van Medical Product ontdekking, ontwikkeling en commercialisering
 • Managed Care en de evolutie van de relatie arts-patiënt
 • Medisch wangedrag
 • Medicare en Medicaid Law
 • Onderhandeling en alternatieve geschillenbeslechting, An International Perspective
 • producten Aansprakelijkheid
 • Public Health Law, Bestuur en Ethiek
 • Vertegenwoordigen Health Care Providers
 • Wetenschappelijk bewijs

Een student ingeschreven in de algemene Health Law baan moet ten minste twee van de hierboven genoemde geavanceerde cursussen (in overleg met de concentratie faculteit adviseur van de student) te nemen.

Elke student concentreren in Health Law moet ten minste een extra cursus te volgen, om te worden gekozen in overleg met de student concentratie faculteit adviseur. (Dit geldt voor studenten in het algemeen spoor en aan studenten in de gespecialiseerde tracks.) De student moet minimaal 15 studiepunten in het concentratiekamp. Zo zullen sommige studenten verplicht om twee (in plaats van één) aanvullende cursussen te nemen.

Skills Cursussen:

Elke student in de Health Law concentratie moet een cursus met een "ervaringsgerichte component." Dit kan de Health Law and Policy Clinic, een Health Law demonstratieproject of een cursus die simulaties omvat (in overleg met adviseur van de student).

Daarnaast inschrijving in andere klinieken die nu bestaan ​​kan de concentratie van "ervaringsgerichte" eis te voldoen. Identificatie van relevante clinics zal afhangen van de individuele programma van de studie binnen de concentratie van een student; relevant clinics worden geselecteerd in overleg met de student concentratie faculteit adviseur.

Schrijven Eis

Een student moet een belangrijke schriftelijk project af te ronden in een cursus, of via een Journal-notitie of een onafhankelijke studie, over een onderwerp in verband met de concentratie, zoals goedgekeurd door de student concentratie faculteit adviseur.

Normaal gesproken zal het schrijven project voor deze concentratie in aanmerking te komen voor het schrijven van Credit I. Echter, met de instemming van een student concentratie faculteit adviseur, een schriftelijk project dat voldoet Schrijven Credit II kan de concentratie schriftelijk eis te voldoen.

Het is toegestaan ​​voor het schrijven gebruikt om te voldoen aan deze eis te zijn op de schrijfwijze gebruikt door de student naar een andere Law School eis te voldoen.

minimum GPA

Een minimum GPA van 3.1 is vereist op het moment van de aanvraag van de Health Law Concentratie.

Een GPA van 3,1 hoeft niet de hele tijd een leerling in de concentratie worden gehandhaafd; echter, moet een student afstuderen met een GPA van 3,1 of hoger, om krediet toe te kennen voor de concentratie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The mission of the Maurice A. Deane School of Law is to prepare, challenge and inspire our students to make a difference in the world while we advance important ideas through the legal academy, the pr ... Lees meer

The mission of the Maurice A. Deane School of Law is to prepare, challenge and inspire our students to make a difference in the world while we advance important ideas through the legal academy, the profession and society — making an impact of our own. Lees Minder