Jd concentratie energie en milieurecht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In een wereld die geconfronteerd verhoogde ecologische en economische uitdagingen, energie en milieurecht hebben genomen op een hernieuwde betekenis. Studenten in de Energy and Environmental Law Concentratie (de concentratie) zal instructie en training krijgen in vakgebieden van fundamenteel belang voor de praktijk van energie en milieurecht en in gespecialiseerde cursussen die verband houden met hun individuele carrière doelen. De concentratie geeft een robuust kader voor studenten op zoek naar de inhoudelijke juridische kennis, vaardigheden, werkervaring en professionele contacten belangrijk voor het aanbreken van een carrière in de energie en / of milieu-veld (en) te verwerven begeleiden.

Faculteit Concentratie Advisors en Advisering

Hoogleraren James Hickey en Katrina Kuh zal dienen als faculteit concentratie adviseurs voor deze concentratie. Concentratie faculteit adviseurs kan de concentratie vereisten in uitzonderlijke omstandigheden na kennisgeving aan de decaan aan te passen.

Begeleiding van een leerling concentratie faculteit adviseur is een belangrijk onderdeel van de succesvolle afronding van de concentratie. Een concentratie faculteit adviseur moet inschrijving van een student te keuren in het concentratiekamp. Studenten moeten voldoen met hun adviseur, zodra ze zich geïnteresseerd in de concentratie, maar in geen geval later dan de koers selectie termijn voor de vierde semester van de studie (of vijfde semester van de studie voor deeltijdstudenten). Studenten die geïnteresseerd zijn in het inschrijven in de concentratie sterk aangemoedigd om Milieurecht te nemen tijdens hun derde semester van de studie (of vierde semester van de studie voor deeltijdstudenten). Een adviseur kan een student toestaan ​​in te schrijven in de concentratie na de cursus selectie termijn voor de vierde semester van de studie (of vijfde semester van de studie voor deeltijdstudenten), maar pas na het vaststellen dat de student realistisch kan voldoen aan de eisen van de concentratie voorafgaand aan het afstuderen.

Eenmaal ingeschreven in de Concentratie, moeten studenten te ontmoeten met hun faculteit adviseur ten minste één keer per semester, voorafgaand aan dat semester natuurlijk selectie deadline, om hun koers selectie te plannen en de herziening van hun vooruitgang ten aanzien van de eisen van de concentratie. Een student concentratie faculteit adviseur moet ook beoordelen en goedkeuren van de concentratie schriftelijk eis.

cursus Eisen

Informele tracks binnen de Concentratie begeleiden keuze natuurlijk het werk van de student. Tabel 1 geeft Vereiste Core Cursussen en keuzevakken per spoor. Studenten moeten ten minste twee keuzevakken uit tabel 1 naast hun Vereist Core Courses. Eén van de keuzevakken moet vaardigheden cursus. Alle studenten worden verder verplicht om een ​​hoogtepunt ervaring compleet, hetzij via een erkend Externship of kliniek. Deelname aan een erkende kliniek kan worden gebruikt om zowel de vereiste vaardigheden en het vereiste van een hoogtepunt ervaring voldoen.

De vier informele titels worden hieronder beschreven:

  • Regulatory Counselor track (federale, staats regelgevende agentschappen (bijvoorbeeld US EPA, US PERC, NYSDEC), advocatenkantoren, in-house counsel);
  • Transactionele Advocaat track (advocatenkantoren met het bedrijfsleven en vastgoed transactionele praktijken, in-house counsel);
  • Beleid en Advocacy track (overheid, niet voor de winst, en politieke organisaties); en,
  • Geschillen en Handhaving track (federale, staats- handhavingsinstanties (bijvoorbeeld US DOJ, staat procureurs-generaal), procederen openbaar belang niet voor de winst (bijvoorbeeld Natural Resources Defense Council (NRDC), Earth rechtvaardigheid), advocatenkantoren (Superfund kostendekking, giftig onrechtmatige daden practices).

Deze informele tracks zijn gidsen en zijn niet verplicht. Ze zijn ontworpen om studenten te helpen bij het nadenken over sequencing en selectie van cursussen. Studenten zullen werken met hun faculteit concentratie adviseur ambachtelijke een passende mix van werk natuurlijk.

Schrijven Eis

Een student moet een schriftelijk eis dat beide Schrijven eis zou voldoen I of II in een cursus, of via een Journal-notitie of een onafhankelijke studie, op een energie- of milieurecht onderwerp of onderwerpen, zoals goedgekeurd door de student concentratie faculteit adviseur te voltooien. Het is toegestaan ​​voor het schrijven gebruikt om te voldoen aan deze eis te zijn op de schrijfwijze gebruikt door de student naar een andere Law School eis te voldoen.

Professional Development Eis

De Professional Development Voorwaarde is bedoeld om de mogelijkheden te benadrukken voor studenten om blootstelling te krijgen van en / of ervaring in de energie- en milieu-gebieden buiten het klaslokaal en te verzekeren dat de studenten gebruik maken van ten minste een dergelijke kans. Om de Professional Development eis te voldoen, studenten moeten:

  • Deelnemen als student lid van een plaatselijke, provinciale of landelijke energie en / of milieu-Bar commissie;
  • Deelnemen aan een milieu- of energie pleitwedstrijd;
  • Neem deel aan de Environmental Law Society; of
  • Bezighouden met andere professionele ontwikkeling activiteit van een door de faculteit concentratie adviseur goedgekeurd soortgelijk type.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The mission of the Maurice A. Deane School of Law is to prepare, challenge and inspire our students to make a difference in the world while we advance important ideas through the legal academy, the pr ... Lees meer

The mission of the Maurice A. Deane School of Law is to prepare, challenge and inspire our students to make a difference in the world while we advance important ideas through the legal academy, the profession and society — making an impact of our own. Lees Minder