JD / MSW Dual-Degree-programma

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

De Juris Doctor (JD) en Master in Social Work (MSW) Dual-Degree Program werd in 1996 opgericht in samenwerking met de School of Social Work van de San Diego State University. Het biedt studenten de mogelijkheid om de twee graden in vier te verdienen, in plaats van de gebruikelijke vijf jaar. Het programma biedt kansen om zich te concentreren op gebieden waar recht en sociaal werk elkaar regelmatig kruisen, zoals kinderwelzijn, geestelijke gezondheid, ouder worden en huiselijk geweld.

Het programma benadrukt een interdisciplinaire aanpak die samenwerking en communicatieve vaardigheden waardeert. De culminerende ervaring voor de student is de afronding van een scriptie of een wetenschappelijke paper die geschikt zou zijn voor publicatie in een tijdschrift voor juridische beoordeling of een andere geschikte wetenschappelijke publicatie.

programma beschrijving

Het schema van cursussen voor het JD / MSW Dual-Degree-programma dompelt de student onder in de programma's op elke school.

  • Het eerste jaar van het vierjarige programma wordt volledig besteed aan California Western School of Law in California Western School of Law . Studenten doen mee aan het curriculum van het eerste jaar, net als alle eerstejaarsstudenten. Er zijn mogelijkheden om andere studenten te ontmoeten die deel uitmaken van het programma, met alumni en met de faculteit en beheerders van het programma.
  • Het tweede jaar van het programma wordt volledig besteed aan de School of Social Work aan de San Diego State University (SDSU). Studenten nemen deel aan een practicum van 16 uur per week als onderdeel van het eerste jaar van het MSW-programma.
  • Het eerste semester van het derde jaar wordt besteed aan beide instellingen. Studenten volgen twee cursussen bij SDSU en de rest van hun cursussen is in California Western. Studenten gaan op dit moment aan de slag met hun scriptie of alternatief voor wetenschappelijk schrijven. De vereiste van deze master is een interdisciplinair werk dat gezamenlijk wordt begeleid door professoren van beide instellingen.
  • Het tweede semester van het derde jaar wordt geheel doorgebracht in California Western, waar studenten voortdurend toezicht houden op hun schrijfvereiste. Veel studenten nemen deel aan ons Clinical Externship Program, waarbij ze tot 40 uur per week werken in een echt advocatenkantoor of agentschap.
  • Het vierde jaar van het programma wordt besteed aan beide instellingen. Studenten nemen deel aan een ander practicum door middel van de School of Social Work, in een plaatsing geselecteerd voor de interdisciplinaire praktijk, het werken met advocaten en maatschappelijk werkers. Studenten voltooien hun vereiste schriftelijke werk.

Er zijn verschillende interdisciplinaire cursussen in het Californische westerse curriculum. Deze cursussen zijn nuttig bij het integreren van de twee disciplines. De cursus Child Welfare biedt leerlingen bijvoorbeeld de mogelijkheid om problemen met kinderwelzijn vanuit verschillende professionele invalshoeken te onderzoeken. Studenten ontvangen begeleiding van hun facultaire adviseurs met betrekking tot passende cursussen.

Overschrijving

  • Studenten storten 12 studiepunten van cursussen van SDSU naar California Western in de richting van hun afstudeereisen.
  • Ze dragen 6 kredieteenheden over van California Western-cursussen gerelateerd aan het Social Work-curriculum naar SDSU.
  • Studenten ontvangen 3 units Independent Study in California Western voor werk aan het werk van hun meester (scriptie of "law review" alternatief).
  • Studenten kunnen ook bij California Western tot 5 studiepunten verdienen voor hun vierdejaars baanplaatsing, waar ze juridische en sociale werkervaring opdoen.
  • Het schriftelijke werk dat vereist is voor het SDSU-masterdiploma voldoet ook aan de wetenschappelijke schrijfvereiste bij California Western.

Van toepassing zijn

Studenten moeten afzonderlijk een aanvraag indienen bij California Western School of Law en San Diego State University.

Zodra ze zijn toegelaten tot beide scholen, zullen kandidaten worden geselecteerd voor deelname aan het programma door een speciale toelatingscommissie bestaande uit vertegenwoordigers van beide instellingen. De toelating tot het Dual-Degree-programma zal gebaseerd zijn op de GPA, LSAT score, relevante praktijk en andere criteria van de kandidaat.

Studenten moeten financiële steun aanvragen via California Western.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

California Western School of Law is committed to using the law to solve human and societal problems. Our mission is to train ethical, competent and compassionate lawyers, representative of our diverse ... Lees meer

California Western School of Law is committed to using the law to solve human and societal problems. Our mission is to train ethical, competent and compassionate lawyers, representative of our diverse society, who can use the law effectively and creatively. Lees Minder