Internationaal en Europees handels- en investeringsrecht (LL.M / MA)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over het programma

Dit is een gespecialiseerd programma voor afgestudeerden in de rechten of sociale wetenschappen. Afhankelijk van het soort diploma biedt onze postdoctorale opleiding twee stromen: de eerste voor afgestudeerden in de rechten [Master of Laws (LL .M.) In internationaal en Europees handels- en investeringsrecht], en de tweede voor niet-juridische afgestudeerden (juridisch adviseur in internationaal en Europees handels- en investeringsrecht). Het programma biedt studenten inzicht in de gebieden Investeringen, Zaken en Handel met betrekking tot de EU en haar relatie tot de internationale economie.

Studenten ontvangen nuttige kennis over de bovengenoemde hoofdvakken in de context van Europese en internationale economische betrekkingen. Ons programma biedt ook toegepaste onderwerpen, zoals International Business, het opstellen van juridische documenten, internationale onderhandelingen, internationale communicatie, internationaal financieel management, vergelijkend vennootschapsrecht, internationaal belasting- en bankrecht. Begeleiding door experts met praktijkervaring maakt het programma levendiger. Van aanvragers wordt verwacht dat ze vloeiend Engels spreken, maar in de loop van het programma zullen ze ook een specifieke vocabulaire ontwikkelen die verband houdt met het gebied van investeringen, handel en handel. Afgestudeerden beginnen hun loopbaan in de advocatuur, hetzij in de publieke of in de particuliere sector, als advocaat of als juridisch adviseur. Er is ook de mogelijkheid om verder te studeren aan de faculteit of elders aan de universiteit.

  • Niveau van het programma: Master
  • Duur van het programma: 3 semesters
  • Geregistreerd in: EU
  • Credits: 90

Wie zou moeten solliciteren?

We verwachten dat studenten geïnteresseerd zijn in economische relaties en de bijbehorende wettelijke voorschriften, en het is een voordeel als de aanvrager ervaring heeft in de rechten of een diploma op het gebied van sociale wetenschappen. Degenen die een BA-diploma hebben ontvangen een certificaat aan het einde van het programma. Studenten die een masterdiploma hebben ontvangen een nieuw juridisch masterdiploma.

Aanvraagvereisten: volledig ingevuld online aanvraagformulier met de nodige bijlagen, BA of MA of LL M graad, een aangetoonde bekwaamheid in het Engels (TOE FL, IELT S of GRE), Academic Records * en een online interview.

Start van het programma

Elk jaar september

vergoedingen

Collegegeld per semester: 1600 EUR in het eerste jaar; 500 EUR in het derde semester

Inschrijvingsgeld: 85 EUR

  • Aanvraagkosten: 35 EUR
  • Entree examengeld: 50 EUR

Aanvraagprocedures: aanvragers moeten een uitstekende beheersing van de Engelse taal aantonen. Aanvragers moeten een internationaal erkend taalcertificaat indienen (bijvoorbeeld TOE FL / IELT S / GRE).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Szeged (SZTE) with a history dating back to 1581, is located in the sunniest city of Hungary attracting thousands of young people due to its lively, urban lifestyle and colorful fest ... Lees meer

The University of Szeged (SZTE) with a history dating back to 1581, is located in the sunniest city of Hungary attracting thousands of young people due to its lively, urban lifestyle and colorful festivals. Considering international rankings SZTE usually appears around the outstanding 550th position globally, and in 2017 it was ranked the best Hungarian university (QS). Lees Minder