IIE Bachelor of Laws (LLB)

Algemeen

8 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Overzicht

De IIE Bachelor of Laws of LLB-graad is een professionele opleiding die afgestudeerden voorbereidt op werk en praktijk op het gebied van recht in Zuid-Afrika. De graad omvat de noodzakelijke inhoudelijke juridische modules die afgestudeerden nodig hebben om, mits naleving van aanvullende wettelijke vereisten, te worden toegelaten als advocaten en advocaten van het Hooggerechtshof van Zuid-Afrika. Afgestudeerden zullen ook in staat worden gesteld om verschillende alternatieve carrières in de rechten te volgen.

De IIE LLB-graad is een vierjarige opleiding. Het academiejaar loopt van februari tot november. De modules worden fulltime geleverd met colleges en werkcolleges die overdag van maandag tot en met vrijdag worden gepland.

Lady Justice.

Toegangsvereisten

 • NSC: Bachelor pass met Engels 60%; Wiskunde / HG 50% of Math Lit / SG 60%
 • NC (V): Bachelor pass met Engels 60%; Wiskunde / HG 50% of Math Lit / SG 60%
 • SC: goedkeuring met Engels 60%; Wiskunde / HG 50% of Math Lit / SG 60%
 • SC (a): Bachelor geslaagd met Engels 60%; Wiskunde / HG 50% of Math Lit / SG 60%
 • Internationaal: een USAf-vrijstellingscertificaat om studies te behalen en te voldoen aan de relevante vereisten voor wiskunde en Engels. Een verwant Higher Certificate of 240 credit Diploma OF een Advanced Certificate of 360 credit Diploma kan voldoen aan de minimale toelatingseisen voor diplomastudies. Als discipline niet verwant is, moet ten minste 20% van de studiepunten verband houden met academische geletterdheid of rekenvaardigheid.

Opmerkingen:

Als je eenmaal bent afgestudeerd met de Bachelor of Laws en in aanmerking wilt komen om te oefenen als advocaat of advocaat van het High Court in Zuid-Afrika, moet je een burger of permanente inwoner van Zuid-Afrika zijn.

accreditatie

De IIE Bachelor of Laws-graad is geaccrediteerd door de Council on Higher Education (CHE) en is geregistreerd door de South African Qualifications Authority (SAQA) op het National Qualifications Framework (NQF) als een kwalificatie van 540 studiepunten op niveau 8 (SAQA ID: 101647).

Carrièremogelijkheden

Carrières omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 • Pleiten voor
 • Advocaat
 • Aanklager

In overeenstemming met het doel van professionele bachelors, stelt dit programma afgestudeerden (die mogelijk ook zijn toegelaten als advocaat of advocaat) in staat om een goed afgeronde theoretische en praktische kennisbasis en professionele toegangspraktijk toe te passen op een breed scala van alternatieve specialisaties, carrières, bedrijfstypes en industrieën in zowel de publieke als de private sector. Carrièremogelijkheden voor afgestudeerden van deze opleiding bestaan onder meer in:

 • Juridisch adviseur bij een van de Chapter 9-instellingen
 • Alternatieve geschillenbeslechting
 • Advisering Gemeenschapsrecht / Advies kantooradviseur
 • Ondernemingsbestuur
 • Corporate juridisch advies
 • Echtscheiding en familierechtelijke bemiddeling
 • Algemene commerciële bemiddeling
 • Juridisch adviseur in de publieke sector
 • Juridisch onderwijs / Academia
 • Juridisch onderzoeker
 • Juridische schrijver of redacteur
 • Juridisch advies van niet-gouvernementele organisaties

Onderwijs- en leerstrategie

Bij het Varsity College van The IIE zijn we trots en gepassioneerd over onze verschuiving van de 'traditionele lesmethode' naar onze blended learning-strategie - de VCBlend.

Deze blended learning-strategie breidt het leren uit tot buiten het klaslokaal en creëert kansen voor onze studenten om samen te werken, met leeftijdsgenoten en hun docenten, om hun begrip van concepten op te bouwen. Betrokkenheid van studenten wordt ondersteund door het gebruik van een leermanagementsysteem (LMS) en het online leermateriaal dat is ontwikkeld om onze onderwijsstrategie te ondersteunen.

Vanwege de VCBlend-aanpak wordt er van je verwacht dat je tijd besteedt aan het doen van je eigen onderzoek, studeren voor beoordelingen en aan opdrachten werken. Om het meeste uit de blended learning-ervaring te halen, moeten de VC's Wireless klaslokalen en campussen, studenten BYOT (Bring Your Own Technology) gebruiken, zoals mobiele apparaten, netbooks, laptops of tablets, om zo de nodige academische en digitale geletterdheid te ontwikkelen over de drie jaar van deze graad

Deze studentgerichte benadering dwingt onze studenten om verantwoordelijk te zijn voor hun leerproces en tegelijkertijd de kritische vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om te gedijen in de snel veranderende 21e-eeuwse werkomgeving.

Als zodanig is het academische leven voor onze studenten dynamisch, uitdagend en relevant.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The Independent Institute of Education is South Africa’s largest registered and accredited private provider of higher education. The IIE Varsity College, a brand of The IIE, leads in the provision of ... Lees meer

The Independent Institute of Education is South Africa’s largest registered and accredited private provider of higher education. The IIE Varsity College, a brand of The IIE, leads in the provision of these exciting learning initiatives of The IIE. The IIE is registered with the Department of Higher Education and Training as a private higher education provider, has more than 57 qualifications accredited by the Higher Education Quality Committee, and is a subsidiary of ADvTECH Ltd, a public company listed on the Johannesburg Stock Exchange. This scale and status assure our leading position in higher education. Lees Minder
Kaapstad , Durban North , Westville , Pietermaritzburg , Port Elizabeth , Pretoria , Sandton , Midrand + 7 Meer Minder