Lees de Officiële Beschrijving

Overzicht

Ons Graduate Diploma in Law (GDL) is een conversiecursus. Als je een niet-wetse undergraduate-graad hebt, kan het je helpen snel je eerste juridische kwalificatie te behalen. In slechts één jaar legt u de basis vast die u nodig hebt om een ​​juridische carrière te smeden.

Er is een sterke focus op het ontwikkelen van je praktische juridische vaardigheden. We helpen je ook de fundamentele juridische kennis te ontwikkelen die je nodig hebt om in de sector te werken.

Het is een geweldige kennismaking met de wet en een opstap naar verdere juridische kwalificaties, zoals de juridische praktijkcursus om een ​​advocaat te worden of de Bar Professional Training Course om een ​​advocaat te worden.

Juridische kennis

Je behandelt kerngebieden van de wet, waaronder crimineel, publiek en grondrecht. Er zijn ook specifieke eenheden om je praktische vaardigheden te ontwikkelen, in het bijzonder om te oefenen.

Veel van ons team beoefenen juridische professionals en begrijpen wat er nodig is om te slagen in het veld. We hebben experts op verschillende rechtsgebieden die hun passie en enthousiasme met u delen.

Ondersteuning van je studies

Tijdens deze cursus heb je voldoende ondersteuning van je docenten. Er is een hoog niveau van face-to-face onderwijs en een open-deur beleid voor advies en academische ondersteuning.

Kenmerken en voordelen

  • Snelle juridische kwalificatie - converteer uw bestaande niet-wetse undergraduate-graad in een jaar in een juridische kwalificatie. Het is ook geschikt als je een uitgebreide werkervaring hebt maar geen formele kwalificaties hebt.
  • Law School-ervaring - studie omringd door andere rechtenstudenten en ondersteund door een deskundig docententeam. Word lid van de Law Society voor netwerken, gastcolleges en sociale evenementen.
  • Bloeiend juridisch centrum - Manchester heeft een dynamische juridische sector. We hebben nauwe banden met het noordelijke circuit en onze cursussen worden door nationale advocatenkantoren goed gerespecteerd.
  • Pro bono werk - leg uw juridische vaardigheden en kennis op de proef door vrijwilligerswerk te doen met onze partners. Krijg waardevolle ervaring voordat u aan het werk gaat.
  • Mogelijkheden om te spelen - wij zijn een toonaangevend centrum voor lobby en pleitbezorging in het Verenigd Koninkrijk. Doe mee met de Mooting Society om deel te nemen aan reguliere debatten en competities.
  • Juridische experts - leer van ervaren professionals en zorg voor een goede start van uw juridische opleiding. Ze weten wat er nodig is om te slagen.
  • Top juridische faciliteiten - maak gebruik van onze 24-uurs bibliotheek, een onechte rechtszaal en een toegewijd loopbaan- en employability-hub.
  • Klaar voor werk - u ontwikkelt de professionele vaardigheden die u nodig hebt om een ​​carrière in de wet te smeden. Je vooropleiding en ervaring zullen een extra dimensie aan je cv toevoegen.

Cursus details

Ons Graduate Diploma in Law (GDL) is een conversiecursus waarmee je een juridische toekomst in kaart kunt brengen - of je nu een bachelordiploma hebt in een ander vakgebied, of je hebt je carrière in een ander beroep doorgebracht.

In slechts een jaar (of twee, als je in deeltijd studeert) kun je de kennis en vaardigheden opbouwen om een ​​kwalificatie te behalen en je voorbereiden op een carrière in verschillende juridische beroepen. Hoewel je meer te weten komt over de grondbeginselen van de wet, is het ook een cursus met een focus op vaardigheden. Het gaat dus niet alleen om de theorie, maar ook om de praktijk van de wet.

Voordat je de cursus in september begint, sturen we je een introductiepakket met een link naar onze bronnen voor online revisie en zelftesten. Met het introductieprogramma kun je beginnen met een goed begrip van het Engelse rechtssysteem, samen met een inleiding tot essentiële juridische onderzoekstechnieken en de wetgerelateerde IT-systemen die we aanbieden aan de Manchester Law School.

Als u klaar bent met uw introductie, bent u klaar om de zeven grondslagen van juridische kennis te verkennen, van contract- en strafrecht tot aandelen en trusts. Met deze kerneenheden ontwikkel je niet alleen het begrip dat fundamenteel is voor iedereen die in de rechten werkt, maar ook de basis leggen voor toekomstige trainingen, zoals werken om een ​​advocaat of advocaat te worden.

Als je de kennis hebt geleerd, krijg je een kans om de kloof tussen academische studies en de beroepspraktijk te overbruggen. Met onze juridische vaardigheden en praktijkeenheid ontdek je de realiteit van het toepassen van de wet op praktische scenario's. Je analyseert problemen, doet juridisch onderzoek en ontwikkelt je probleemoplossende vaardigheden. En in onze schijnvertoning kunt u uw vaardigheden verbeteren in een realistische omgeving.

Als onderdeel van Manchester Law School vindt u ook een aantal mogelijkheden om verder te gaan met uw studie. We hebben een druk programma met gastcolleges en evenementen waar u contact kunt leggen met juridische professionals. Er is een Mooting and Advocacy Society, waar je kunt concurreren en je vaardigheden op de proef kunt stellen. En met onze verschillende pro bono-schema's, kunt u echte professionele vaardigheden leren terwijl u echt een verschil maakt in de gemeenschap.

Als u niet bekend bent met de wet, biedt onze GDL-cursus de beste eerste stap. Met een degelijke basiskennis van fundamentele kennis en essentiële praktische vaardigheden, opent het een scala aan mogelijkheden en loopbaanpaden in de advocatuur.

Aanvullende informatie over deze cursus

Professionele toezichthouders in de juridische sector voeren momenteel een uitgebreide raadpleging over juridisch onderwijs en opleiding. Dit omvat een beoordeling van de routes en kwalificaties om een ​​advocaat of advocaat te worden. De huidige route van een gekwalificeerde rechtenstudent (QLD) of de GDL en het BPTC om een ​​advocaat te worden, blijft van kracht tot zomer 2019. De huidige route van een QLD en LPC om een ​​advocaat te worden, blijft van kracht tot de zomer van 2020.

Plaatsingsopties

Als onderdeel van Manchester Law School hebben onze GDL-studenten de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen via het Pro Bono-netwerk. Werken met een van onze partners om gratis expertise te bieden aan mensen in nood betekent dat je de kans krijgt om echte vaardigheden en relevante ervaring op te bouwen.

Er zijn verschillende routes voor pro bono werk, werkend aan projecten met lokale, nationale en internationale partners. Het zou kunnen werken aan een juridische advieslijn of aan het adviseren van startups in ons Business Law Café, of het zou kunnen zijn om caseworkers te ondersteunen voor daklozen of zelfs om te werken aan gevallen van overlijden in de Verenigde Staten. Het kan een uitdaging zijn, maar het is ook lonend. Hoewel je het verschil maakt voor je cv, maak je ook een verschil voor de levens van mensen.

Toelatingseisen

Je moet een onderscheiding hebben van het VK of de ROI. Internationale studenten met een diploma komen in aanmerking voor toepassing zolang de gelijkwaardigheid met een UK / ROI-graad is aangetoond.

Internationale kandidaten of studenten zonder diploma maar met werkervaring moeten contact opnemen met de wet @ MMU .ac.uk voor meer informatie over toelatingseisen. Vanwege de populariteit van de GDL wordt meestal de voorkeur gegeven aan hogere classificaties.

Internationale studenten, ga naar MMU .ac.uk / international of neem contact op met wet @ MMU .ac.uk.

Carriere vooruitzichten

De GDL heeft een zeer praktische focus. Vanaf de eerste dag wordt u aangemoedigd om te denken en u te gedragen als een juridische professional. Dat maakt het gemakkelijker om over te stappen naar een legale rol zodra je je opleiding hebt voltooid.

Dit is de eerste stap op weg naar het ontwikkelen van een juridische carrière. Na je GDL ben je klaar om te studeren voor de Legal Practice Course om een ​​advocaat te worden, of de Bar Professional Training Course om een ​​advocaat te worden.

Als je geïnteresseerd bent in wetenschappelijk onderzoek in rechten, kun je de opties voor masterstudie onderzoeken, zoals de LLM.

Onze links naar het Noordcircuit bieden u de mogelijkheid om professionele connecties te maken voordat u afstudeert.

De GDL kan ook loopbaanontwikkeling op andere gebieden aanvullen, zoals politiewerk, criminologie en de publieke sector.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 2 andere vakken van Manchester Metropolitan University »

Laatst bijgewerkt op November 2, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
1 - 2 jaar
Deeltijd
Voltijd
Prijs
9,250 GBP
Britse en EU-studenten: voltijd: £ 9.250 per jaar. Part-time: £ 4,625 per jaar. Niet-EU- en Channel Island-studenten: voltijdtarief: £ 15.500 per jaar. Deeltijdskosten: £ 7,750 per jaar.
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019