Gezondheidszorgrecht en ethiek LLM

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Of u nu geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over de juridische en ethische aspecten van uw baan, erken de impact die een kwalificatie met een wettelijke en ethische basis kan hebben op de vooruitzichten op promotie of gewoon geïnteresseerd is in gezondheidszorgwetgeving, deze cursus is voor u.

De cursus is bedoeld om u begrip en waardering te bieden voor de wet en ethiek die van toepassing zijn op de beroepspraktijk. Het zal u helpen juridische en ethische concepten, terminologie en rechtsbronnen te begrijpen.

De cursus laat je toe om te studeren op een tijdstip en plaats naar keuze en in een tempo dat comfortabel is voor jou en de meeste van onze afgestudeerden hebben hun studie voltooid terwijl ze fulltime werkzaam zijn als zorgprofessionals.

 • Ontworpen voor drukke zorgprofessionals.
 • Specifiek ontworpen voor diegenen wiens eerste graad in een gezondheidszorgvak is en niet de wet.
 • Toepassingen aangemoedigd door degenen die geneeskunde, verpleegkunde, apotheek, tandheelkunde, enz. Hebben gestudeerd.
 • Het programma staat ook open voor mensen zonder een eerste graad maar met relevante werkervaring, waaronder NHS-managers.
 • Kan volledig in uw eigen land worden voltooid, reizen naar Dundee is niet essentieel.

57380_medical-appointment-doctor-healthcare-40568.jpeg

Hoe je wordt onderwezen

De modules worden geleverd door een combinatie van studentenwerkboeken en online ondersteuning via een online virtuele leeromgeving genaamd My Dundee. Dit geeft je toegang tot alle materialen en opdrachten die je nodig hebt voor deze cursus.

Hoe je beoordeeld wordt

Personen die deze cursus volgen, worden beoordeeld door schriftelijke opdrachten en online examens.

Wat ga je studeren

Een totaal van 180 credits is vereist om de LLM in Healthcare Law and Ethics te voltooien. In het eerste jaar zijn er twee verplichte modules, die elk 30 credits waard zijn. Er zijn twee semesters die lopen van september tot december en van januari tot april. Studenten kunnen aan het begin van elk semester met het programma beginnen.

Jaar 1

De 2 verplichte modules in het eerste jaar zijn:

 • Inleiding tot recht en ethiek (30 studiepunten)
 • Juridische aspecten van de gezondheidszorg (30 studiepunten)

Jaar 2

Je hebt de keuze om twee modules te bestuderen uit een lijst die momenteel bestaat uit:

 • Controverse in de Gezondheidswet & Ethiek (30 studiepunten)
 • Juridische en ethische kwesties met betrekking tot farmaceutische producten (30 studiepunten)
 • Kinderen en kwetsbare volwassenen behandelen (30 credits)

Jaar 3

Om de LLM-graad te behalen, neem je in je derde en laatste studiejaar een module met de titel "Legal Research Skills" (ter waarde van 10 studiepunten) en schrijf je een dissertatie.

Eerdere afstudeerders van dit programma hebben hun dissertatie geconcentreerd op vakgebieden die omvatten: euthanasie, stamcelonderzoeksmateriaal / foetale conflicten, risicobeheer, klinische proeven en aansprakelijkheid voor farmaceutische producten.

Uw proefschriftthema is uw keuze, onder voorbehoud van goedkeuring door een aangewezen supervisor. Uw supervisor geeft richtlijnen voor ethische goedkeuring (indien nodig), structuur, inhoud en mijlpaaltijden.

Careers

Deze cursus is bedoeld voor mensen die al in een zorgomgeving werken en hun carrièremogelijkheden willen verbeteren.

Toelatingseis

U zou moeten beschikken over: ofwel een medisch of tandheelkundig diploma, OF een diploma hoger secundair onderwijs of hoger in een ander gezondheidszorgonderwerp, inclusief verpleegkunde, farmacie, fysiotherapie, met ten minste 2 jaar postkwalificerende ervaring, OF een minimum van 5 jaar praktijk in een gezondheidszorgberoep PLUS twee referenties van collega's of werkgevers die geloven dat u geschikt bent voor inschrijving voor het programma PLUS basic IT Skills (surfen op het web, woorddocumenten en vertrouwdheid met PowerPoint)

Engelse taalvereisten

IELTS totaal 6.5

 • Luisteren 6.0
 • Het lezen van 6.0
 • Schrijven 6.0
 • Spreken 6.0

Engelse taalprogramma's

We bieden Pre-sessie en Foundation-programma ('s) het hele jaar door. Deze zijn ontworpen om u voor te bereiden op universitaire studie in het VK als u nog niet hebt voldaan aan de taalvereisten voor directe toegang tot een opleiding.

Over Dundee

Fantastische cultuur, prachtige landschappen en beroemd vriendelijke mensen, Schotland heeft passie en innovatie in het hart en dit zijn slechts enkele van de redenen waarom het een geweldige plek is om te wonen en te studeren.

Dundee ligt aan de oevers van de rivier de Tay aan de oostkust van Schotland. Het verschijnt regelmatig aan de bovenkant van 'kwaliteit van leven' enquêtes in het Verenigd Koninkrijk - biedt alles wat geweldig is aan het stadsleven, maar is vriendelijk, compact en gemakkelijk te navigeren.

The Wall Street Journal heette Dundee als een van hun tien warme bestemmingen voor 2018.

De bevolking van Dundee is ongeveer 150.000. Met studenten die 1 op 5 van de bevolking vormen, richt onze stad zich op het studentenleven.

Onze campus ligt in het hart van het bruisende en leuke West End van Dundee, met winkels, cafés en restaurants allemaal op een steenworp afstand.


“Schotse mensen zijn aardig en vriendelijk. Ik herinner me dat de eerste dag dat ik aankwam, de kerel die mij moest ontmoeten nog niet was. De taxichauffeur zette me af, ik klopte op de deur en hij was er niet, dus ik zat buiten te wachten. Iemand kwam en vroeg of het goed met me ging en nodigde me uit terwijl ik wachtte. Hij verwelkomde me en gaf me eten en drinken, dus vanaf de eerste dag dat ik kwam begon ik van de mensen in Dundee en Schotland te houden. '
Willy William Mrema komt uit Tanzania en studeert MSc Geotechnical Engineering.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Lees meer

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Lees Minder