Executive LLM

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ontdek het reilen en zeilen van het Anglo-Amerikaanse common law voordat je leert hoe je het toepast op een zakelijke context. Met de expertise van twee vooraanstaande internationale instellingen (Northwestern Pritzker School of Law en IE Law School ) krijgen deelnemers een uitgebreid overzicht van de praktijk van het ondernemingsrecht.

The Executive LL.M. joint-degree-programma is gebaseerd op de kennis van twee internationale topscholen: Northwestern Pritzker School of Law en IE Law School . Deze LL.M. gaat dieper in op het Anglo-Amerikaanse common law, met betrekking tot de internationale toepassing ervan en de fundamentele managementvaardigheden in verband met de praktijk van het recht voor het bedrijfsleven.

The Executive LL.M. studieplan is ontworpen om reeds bewezen professionals uit te dagen hun vaardigheden op een hoger niveau te brengen. In het programma verken je een aantal belangrijke gebieden die je algehele inzicht in de huidige juridische ontwikkelingen en specifieke sectorvaardigheden zullen verbeteren, evenals een diepgaand overzicht van de zakelijke praktijken van je klanten.

Snelle feiten

 • Formaat: intensieve on-campus periodes Online sessies
 • Intake: september
 • Campus: Online Madrid Chicago
 • Taal Engels
 • Lengte: 9 maanden
 • Opnameperiode: Rolling Admissions-proces

The Executive LL.M. is voor ... Ervaren professionals met een sterke juridische achtergrond in een niet-Amerikaans rechtssysteem. Dit programma brengt een breed spectrum van hooggekwalificeerde personen samen, met verschillende perspectieven en wereldvisies.

Kijken naar ... Breid hun netwerk uit met een cohort van gelijkgestemde presteerders. Om vooruit te komen in hun sector, moeten deelnemers klaar zijn om het Anglo-Amerikaanse rechtssysteem en de transnationale toepassing ervan te verkennen.

Om te worden ... Of je nu vorderingen maakt in je huidige functie of een nieuwe uitdaging aangaat, er zijn veel carrièrekansen, waaronder:

 • wettelijk
 • Bedrijfsjurist
 • Rechtsbijstand
 • Business development senior executive
 • Hoofd bedrijfsstrategie en onderzoek
 • Juridisch adviseur
 • Strategie, wereldwijde m

Residential Option in Chicago

Studenten die een langere tijd niet aan het werk kunnen en die meer tijd in een traditionele klasomgeving willen, kunnen de Residential Option in Chicago overwegen. Deze optie combineert het eerste semester van het traditionele executive programma met het hele voorjaarssemester (januari - mei) in residentie bij Northwestern Law. Onder deze optie kunnen deelnemers kiezen uit een breed scala aan cursussen aangeboden aan residentiële JD en LLM studenten bij Northwestern Law.

Een uniek parttime programma

Deze unieke uitvoerende LLM is flexibel voor deelnemers van over de hele wereld, zodat ze kunnen doorgaan met hun professionele en persoonlijke verplichtingen terwijl ze hun LLM-diploma en MBA-certificaat behalen. Het programma combineert intensieve on-campus periodes in Chicago en Madrid, elk ongeveer twee weken lang, afgewisseld met online cursussen met behulp van ons ultramoderne cursusplatform.

Eerste periode: zomer in Madrid (2,5 weken)

Het Executive LLM-programma start in september met een korte inleiding tot het gewoonterecht en gaat vervolgens over naar onderwerpen die van fundamenteel belang zijn voor de bedrijfsjurist.

Tweede periode: herfst in Madrid (2 weken)

Deelnemers keren in het najaar terug naar Madrid om hun studie van meer geavanceerde interessegebieden voor de internationale beoefenaar en twee extra gebieden van management en bedrijfsadministratie voort te zetten.

Derde periode: lente in Chicago (2,5 weken)

Het programma eindigt in Chicago, waar deelnemers halverwege mei bijeenkomen voor de finale op de campus, voorafgaand aan de convocatieceremonie.

Careers

Het Executive LLM-programma biedt de praktiserende advocaat van vandaag de nodige tools om door te gaan naar het volgende niveau van professioneel succes.

Het programma biedt de ongeëvenaarde mogelijkheid om zakelijke relaties en vriendschappen aan te gaan met medestudenten en alumni van een vergelijkbaar professioneel niveau van over de hele wereld. Executive LLM-studenten zullen deel uitmaken van de alumnivereniging van zowel IE- als Noordwest-instellingen. Tijdens het programma, deelnemers interactie met de top docenten die informatie geven over de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Explore a different way of understanding law that prepares you for the world, whatever it may be.

Explore a different way of understanding law that prepares you for the world, whatever it may be. Lees Minder
Madrid , Segovia + 1 Meer Minder