Europees en internationaal zakenrecht LL.M.

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het doel van dit programma is om internationaal gerenommeerde juridische experts te vormen die klaar zijn om uitdagingen op een wereldwijde schaal aan te gaan en vol vertrouwen om complexe kwesties in de internationale regelgeving met een hoog niveau van vertrouwen aan te pakken.

Dit is de eerste LL.M in Europees en internationaal zakenrecht in Hongarije en biedt een diepgaande opleiding over de complexe juridische omgeving van Europese en internationale economieën.

Het Europese en internationale zakelijke recht LL.M is ontworpen om een ​​internationale groep van beoefenaars van juridische beroepen voor te bereiden op de wereldwijde uitdagingen van de eenentwintigste eeuw. Het programma combineert state-of-the-art kennis en vaardigheden met een internationale oriëntatie. Het zal helpen om de analytische en interpersoonlijke vaardigheden van de deelnemers te ontwikkelen op gebieden zoals logisch redeneren, argumenteren en geschillenbeslechting.

Het integreren van onderzoek en onderwijs op de faculteit in de Europese hogeronderwijsruimte en het bevorderen van internationale banden met het onderwijs en wetenschappers vormen de belangrijkste componenten van onze visie.

In een tijd waarin globalisering en Europese integratie op de agenda staan, een interculturele benadering van het recht en de toepassing ervan, met andere woorden, zijn vergelijkende juridische studies onmisbaar voor een gedegen analyse van juridische kwesties en de beslechting van juridische geschillen.

Het cursusconcept koppelt theorie aan real-world business. Het curriculum op hoog niveau biedt een solide basis voor de institutionele fundamenten van de Europese economische integratie en een inleiding tot het internationale ondernemingsrecht.

Kracht van het programma

Geleid door een opmerkelijke groep instructeurs, experts op hun respectieve rechtsgebieden, de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, biedt ELTE de ondersteuning en middelen die nodig zijn voor studenten om niet alleen uit te blinken in het klaslokaal, maar nog belangrijker in hun gekozen carrièrepaden. Het programma biedt een uitgebreid scala aan cursussen waardoor studenten kunnen genieten van meerdere benaderingen van het ondernemingsrecht.

Flexibiliteit is het andere kenmerk van het programma. De cursussen vinden elke tweede week plaats (vrijdag en zaterdag), waardoor professionals hun schema's kunnen aanpassen aan het curriculum.

Structuur

Het werkschema van het programma is deeltijd: correspondentieprogramma. (De lessen worden elke tweede vrijdag en zaterdag gehouden)

Semester I
 • De institutionele fundamenten van de Europese economie
 • integratie, de grondbeginselen van juridische aanpassing, inleiding tot internationaal ondernemingsrecht
 • Vrij verkeer van goederen en personen
 • Vrij verkeer van diensten en kapitaal
 • EU-concurrentierecht
 • Procesvoering bij het Europese Hof van Justitie
 • Europese wetgeving inzake consumentenbescherming
 • Huidige uitdagingen in de EU-wetgeving
Semester II
 • Internationale en Europese harmonisatie van het algemene contractenrecht, de regulering van contracten voor de internationale verkoop van goederen
 • Internationale commerciële arbitrage, de wet van multinationale ondernemingen
 • Internationale, Europese en Amerikaanse bescherming van auteursrechten en industriële eigendom
 • EU-vennootschapsrecht
 • Internationaal privaatrecht bij zakelijke transacties
 • Concentratiecontroleregels en -praktijken in de EU, toezicht op staatssteun in de EU
 • Kaapstad conventie / bedrijfsfinanciering
 • Scriptie graad

Carrièremogelijkheden

Het Europese en internationale ondernemingsrecht LL.M is bedoeld voor beoefenaars van juridische beroepen die al een master in de rechten hebben en zich willen specialiseren op gebieden zoals consumentenbescherming, sociaal beleid, e-commerce, internationaal goederenvervoer, effecten, zakelijke gerelateerde misdaden of M

Studenten met succes afgestudeerd aan het programma hebben het recht om een ​​LL.M. titel volgens de voorschriften van de wet op het nationale hoger onderwijs van Hongarije. (Wet nr. CCIV van 2011).

Vacature voorbeelden

Het doel van het programma is het vormen van goed opgeleide juridische deskundigen van beoefenaars van juridische beroepen op het gebied van internationaal ondernemingsrecht die er vertrouwen in hebben om complexe kwesties in een internationale regelgevingsomgeving te behandelen.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Aanvragers moeten in het bezit zijn van een wettelijk diploma op masterniveau, aangezien dit een tweede masterprogramma is.

Taalvereisten
 • Een minimumniveau van taalvaardigheid (mondeling) (A1-C2): B2
 • Een minimaal niveau van taalvaardigheid (schriftelijk) (A1-C2): B2

Verdere Reacties:

Het vereiste niveau van kennis van de Engelse taal is minimaal B2 volgens het gemeenschappelijk Europees referentiekader voor talen.

Documenten die bij de aanvraag moeten worden ingediend
 • Online aanvraagformulier
 • Master-niveau (een officiële Engelse versie / vertaling van het diploma van de wet (toegelaten voor toelating: juridisch masterdiploma of een juridisch diploma gelijk aan een juridisch masterdiploma))
 • Motivatiebrief (in het Engels)
 • Taalcertificaat (minimaal Engels niveau B2-certificaat)
Applicatie procedure

De applicatie start in het online applicatiesysteem. Studenten moeten zich registreren in het systeem, het online aanvraagformulier invullen, de vereiste documenten uploaden en de instructies volgen tijdens het aanvraagproces.

Er is geen toelatingsexamen, beslissingen worden genomen op de verstrekte documenten.

Materiaal verzonden per post, elektronische post of fax wordt niet in aanmerking genomen. De Faculteit der Rechtsgeleerdheid geeft in geen enkel geval aanvraagdocumenten terug of verstrekt daarvan kopieën.

De beslissingen worden binnen een maand na de indieningstermijn genomen door de toelatingscommissie van de faculteit.

Alle aanvragers worden schriftelijk op de hoogte gebracht van de uitkomst van hun aanvragen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in ... Lees meer

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in Hungary, operating continuously since its inception in 1635. As a top-ranked research university in Hungary, it is the most popular higher education institution among applicants as well as alma mater of five Nobel laureates and leading figures in technology, public policy, and culture in Hungary. Lees Minder
District V. , Szombathely , Boedapest + 2 Meer Minder