Eerste Juris Doctor (JD) -programma in China

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Peking University School of Transnational Law (STL) biedt een Juris Doctor (JD) -diploma aan, op basis van een driejarig full-time programma op basis van een JD-curriculum dat vergelijkbaar is met dat in de Verenigde Staten. De voertaal is Engels. Het programma omvat ook een keuzevak voor het vierde jaar, gewijd aan een overzicht van de Chinese wet, met instructie in het Chinees. Cursussen in Chinees recht staan voornamelijk open voor studenten van het Chinese vasteland of wiens eerste taal Chinees is.

Beide curricula benadrukken wetgevingsvaardigheden en -kennis voor de 21ste eeuw: (i) transnationaal recht en praktijk, (ii) interculturele competentie, en (iii) de professionele verantwoordelijkheden van advocaten in deze contexten. Geen enkele wetsschool rust beter uit voor afgestudeerden voor de privésector, de publieke sector of voor juridisch werk van algemeen belang in China, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of de Britse Commonwealth-landen.

Toepassingsvoorwaarden

  • Aanvragers moeten niet-Chinese burgers zijn met een geldig paspoort en een bachelor's degree hebben behaald.
  • Aanvragers wier eerste taal niet Engels is, moeten het bewijs leveren van Engelse taalvaardigheid — TOFEL- of IELTS-scores.
  • Aanvragers moeten de LSAT nemen vóór 31 maart.

Aanvraagkosten

De aanvraagkosten zijn 800 RMB, niet-restitueerbaar (verzonden met het aanvraagmateriaal per post).

Deadline van de aanvraag

Alle aanvraagmaterialen moeten uiterlijk op 31 maart 2020, 24:00 uur, China Standard Time worden ingediend. We raden aan om vóór 1 maart 2020 een aanvraag in te dienen om de aanvraagkosten en de haast van last-minute aanvragen te voorkomen.

Collegegeld en kosten

Collegegeld is 120.000 RMB per jaar en betaalbaar in de eerste week van elk academiejaar. Bovendien worden de kosten voor kost en inwoning van een student die op de campus woont geschat op 9.600 RMB / jaar voor eenpersoonskamers en 3.600 RMB / jaar voor tweepersoonskamers.

Laatst bijgewerkt op Augustus 2019

Over de school

Over STLPeking University School of Transnational Law ("STL") is uniek in China en uniek in de wereld en biedt een JD-graad in Amerikaanse stijl volledig in het Engels, naast een Chinese JM-graad. Bei... Lees meer