Doctoraatsrecht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Onderzoeksoverzicht

Met goed gevestigde onderzoekscentra en links naar toonaangevende instellingen over de hele wereld, is de School of Law een dynamisch centrum voor promotieonderzoek.

Een doctoraat is de meest geavanceerde vorm van postdoctorale studie. Het wordt toegekend voor de succesvolle afronding van gesuperviseerd onderzoek, verbaal examen en afstudeerscriptie.

In de school bevorderen we onderzoeksexcellentie, waarbij we erkennen dat hoogwaardig juridisch onderzoek vele verschillende vormen kan aannemen. We gebruiken verschillende onderzoeksmethoden voor onze projecten.

Je krijgt twee supervisors toegewezen die over de juiste expertise beschikken om je onderzoeksproject te ondersteunen. De school biedt begeleiding in de meeste vakgebieden en voor interdisciplinaire projecten die een juridisch aspect hebben.

Onderzoeksgebieden voor wetgeving omvatten:

 • Handelsrecht
 • Strafrecht
 • Milieuwet
 • Europese wetgeving
 • Mensenrechten
 • Intellectuele eigendomsrechten
 • Internationaal recht
 • Zeerecht
 • Overheidsopdrachten

We promoten een levendige en diverse academische en sociale gemeenschap, waaraan momenteel ongeveer 80 onderzoekstudenten van over de hele wereld deelnemen.

Onderzoeksstudenten en academici zijn allemaal bezig met dezelfde inspanningen en kunnen veel van elkaar leren. We moedigen onze promovendi actief aan om deel te nemen aan de bredere gemeenschap van de school en een volledige rol te spelen in haar onderzoeksactiviteiten.

Hoewel juridisch onderzoek vaak een individuele activiteit is, vinden veel gezamenlijke onderzoeksactiviteiten plaats, waaronder co-auteurschap van publicaties, seminarseries en lees- en discussiegroepen. Daarnaast organiseren onze onderzoekstudenten hun eigen seminarserie, waarmee ze hun presentatievaardigheden kunnen oefenen en ontwikkelen.

U profiteert van:

 • een uitgebreide introductie tot de school
 • een jaarlijkse onderzoeksdag waarbij alle onderzoekstudenten betrokken zijn, met alle uitgenodigde academici
 • een module voor wettelijke onderzoeksmethoden die methodologische kennis ondersteunt en insluit
 • een jaarlijkse evaluatie van uw voortgang voor monitoring en ondersteuning
 • een minimum van 10 supervisiebijeenkomsten per jaar voor voltijdstudenten, en zes voor deeltijdstudenten
 • financieringsmogelijkheden voor een conferentie, zomercursus en aanwezigheid bij de workshop
 • mogelijkheden om uw betaalde onderwijservaring op te bouwen door het leveren van niet-uitgewerkte tutorials
 • toegang tot gratis cursussen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling aangeboden door de Graduate School

Meer te weten komen.

Zoek een supervisor

U krijgt twee supervisors toegewezen die geschikt zijn voor uw vakgebied. Zorg ervoor dat we een supervisor hebben die geïnteresseerd is in uw voorgestelde onderzoeksgebied voordat u zich aanmeldt. Details van onderzoekstoezichthouders van de universiteit zijn ook te vinden op ons onderzoek van A tot Z.

De school biedt begeleiding in de meeste vakgebieden en voor interdisciplinaire projecten die een juridisch aspect hebben.

Toelatingseisen

LLM of masterdiploma in een relevante discipline, met een gemiddeld en een proefschrift van 65% of hoger; plus een 2: 1 (of internationaal equivalent)

Engelse taalvereisten

IELTS: 7.0 (niet minder dan 7.0 schriftelijk, 6.5 in lezen en 6.0 in spreken en luisteren)

Careers

Veel promovendi gaan door met het veiligstellen van academische functies in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld. Sommigen gaan de advocatuur in of keren terug naar hun eerdere carrière met verbeterde vooruitzichten. Anderen werken voor overheidsinstellingen en niet-gouvernementele organisaties.

Laatst bijgewerkt op Februari 2019

Over de school

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, poli ... Lees meer

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, politics and international relations, and sociology and social policy. Lees Minder