Doctoraat in juridische wetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het doctoraat in de juridische wetenschappen is in 2007 opgericht om academisch debat en de consolidatie van een academische gemeenschap in Colombia en Latijns-Amerika te stimuleren. Het hoofddoel van het doctoraat is het versterken van de capaciteiten van studenten om rigoureus onderzoek uit te voeren, kennis te genereren op het gebied van juridische wetenschappen en benaderingen en innovatieve oplossingen voor te stellen voor de problemen van de hedendaagse maatschappij, zowel lokaal als wereldwijd. Bij de ontwikkeling van de missie van de Pontificia Universidad Javeriana streven we ernaar dat het onderzoek van de doctoraatsstudenten impact genereert in het land en de regio, en bijdraagt aan het bereiken van een rechtvaardige, duurzame, inclusieve, democratische, solidaire en respectvolle menselijke waardigheidsmaatschappij.

Algemene informatie

 • Toegekende graad: doctor in de juridische wetenschappen.
 • Modaliteit: persoonlijk. Het doctoraat vereist een volledige toewijding.
 • SNIES: 53471
 • Verwachte duur: tien (10) semesters. Minimaal 3 jaar en maximaal 5 jaar.
 • Gekwalificeerde registerresolutie: resolutie 22907 van 31 december 2014, geldig tot 31 december 2021.
 • Registratiekosten: $ 17.365.000 / Semester *
 • Soort opleiding: Postgraduaat
 • Plaats waar het wordt aangeboden: Bogotá DC

* De registratiewaarde komt overeen met de kosten per periode vastgesteld voor het jaar 2019.

leerplan

Fase I

 • Initiële benadering en uiteindelijke aanpak
  30 studiepunten - 2 academische semesters

Fase II

 • Afbakening van de werkhypothese
  30 studiepunten - 2 academische semesters

Fase III

 • Schrijven en presenteren van het proefschrift
  50 studiepunten - 2 tot 6 academische semesters

Totaal aantal credits: 110

aanvrager Profiel

Het doctoraat in de juridische wetenschappen is gericht op professionals die geïnteresseerd zijn in het versterken van de nodige vaardigheden om juridisch en sociaal onderzoek op hoog niveau uit te voeren, om de maatschappelijke problemen in de publieke en private sector te analyseren. Dit programma heeft een interdisciplinaire aanpak en is daarom gericht op advocaten en professionals uit andere kennisdomeinen. De aanvrager moet:

 • Roeping voor onderzoek.
 • Kritisch, reflecterend en creatief vermogen.
 • Vaardigheden om in verschillende omgevingen te communiceren en constructieve kritiek te accepteren.
 • Professionele doelstellingen die met het programma worden gearticuleerd.

Graduate profiel

De Doctor in Legal Sciences heeft een solide integrale vorming als juridisch en sociaal onderzoeker, die hem in staat stelt projecten te leiden en ontwikkelen voor de constructie van juridische kennis, rekening houdend met ethische normen en maatschappelijke betrokkenheid. De gediplomeerde van het doctoraat is in staat om innovatieve oplossingen te formuleren voor de kritieke problemen van de samenleving in de lokale en mondiale context, vanwege de verworven vaardigheden om rigoureus onderzoek uit te voeren op basis van verschillende methoden en benaderingen.

Wat doen onze afgestudeerden?

Onze afgestudeerden zijn bereid om een academische of professionele carrière te consolideren in universiteiten, onderzoekscentra, publieke of private organisaties, niet-gouvernementele organisaties en internationale instanties of instellingen die analytische en onderzoeksvaardigheden vereisen.

Onze verschillen

 • Wereldwijde focus
  We streven ernaar dat studenten vaardigheden ontwikkelen om kennis te onderzoeken en kennis te produceren in de context van een sterk onderling verbonden en geglobaliseerde wereld.
 • Persoonlijke pedagogiek
  We bieden studenten de mogelijkheid om hun specifieke onderzoeksvragen te verkennen en zich te verdiepen in de studie van de meest effectieve methoden om ze aan te pakken. Onze cohorten zijn van maximaal vijf studenten.
 • interdisciplinariteit
  We stellen voor om concepten en methodologieën uit verschillende disciplines te integreren om een complexere benadering van het juridische fenomeen te bereiken.
 • Docenten van hoge kwaliteit
 • De faculteit juridische wetenschappen bestaat uit hoogleraren die doctrinair en dogmatisch onderzoek verrichten, evenals professoren die gebruikmaken van instrumenten uit andere disciplines en die kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden omvatten. Het team van hoogleraren weerspiegelt onze inzet voor de studie van rechten vanuit verschillende benaderingen.
 • De gemeenschap van de Pontificia Universidad Javeriana
  64 afdelingen en 14 instituten.
 • De wereldwijde netwerken van de Pontificia Universidad Javeriana
  De universiteit behoort tot het netwerk van meer dan 180 universiteiten die zijn toevertrouwd aan de Society of Jesus, die overeenkomsten voor studentenmobiliteit met andere universiteiten over de hele wereld faciliteert.
 • Dubbele diplomacontract met het doctoraat in de staat van de wet en de globale governance van de universiteit van Salamanca.

opnames

Het toelatingsproces van de universiteit is gebaseerd op drie groepen criteria: Attitude, Vaardigheden en / of Kennis. Waarvan elk van de kandidaten zal worden beoordeeld aan de hand van de activiteiten die door het programma zijn vastgesteld, zoals: interview, specifieke tests, onder andere (afhankelijk van elk programma). De aanvrager start het registratieproces voor het programma via het registratieformulier.

In de volgende tabel ziet u de specifieke waarde voor elke criteriumgroep en zijn specifieke activiteiten:

112503_Admision01.png

* In de activiteit waarnaar verwezen wordt, kunt u een van de gerelateerde examens kiezen.

Elk van de criteriumgroepen Attitude, Vaardigheid en Kennis zal specifieke activiteiten hebben die moeten worden geëvalueerd en deze activiteiten zullen op hun beurt een specifieke waarde hebben. Vergeet niet dat een activiteit herhaald kan worden in verschillende criteria, maar dit betekent niet dat u deze voor elk ervan moet herhalen. In het Kennis-criterium vindt u verschillende examens, waarvan u kunt kiezen voor uw toelatingsproces.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more ... Lees meer

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more civilized, more educated and juster society, inspired by Gospel values. Lees Minder
Bogotá , Bogotá + 1 Meer Minder