Doctor in de juridische wetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

SJD-programma

The Doctor of Juridical Science (SJD; in het Latijn, Scientiae Juridical Doctor) Programma, gemodelleerd naar de Ph.D. programma's in andere disciplines, is ontworpen voor diegenen die een academische carrière willen nastreven als leraren en rechtsgeleerden. Dit zeer selectieve programma staat alleen open voor aanvragers die beschikken over een vooraanstaand academisch staat van dienst, een uitstekende belofte tonen en een groot potentieel laten zien voor het voltooien van een wetenschappelijk proefschrift van de vereiste kwaliteit. De SJD Het programma biedt een unieke gelegenheid voor uitstekende afgestudeerden in internationaal recht om te studeren aan de KoGuan School of Law. Studenten met uitstekende academische referenties zijn welkom om zich aan te melden voor ons SJD-programma.

SJD-kandidaten moeten een SJD-programmadiploma of gelijkwaardig hebben behaald in China of in het buitenland. Elke SJD-kandidaat krijgt een primaire facultair begeleider toegewezen met expertise op het onderzoeksgebied van de student en twee extra faculteitsleden die de doctoraatscommissie van de student vormen.

Het SJD-programma duurt normaal minimaal drie jaar. Het gaat natuurlijk om een tot twee semesters werk. De student moet met succes slagen voor mondelinge examens in het algemene vakgebied vóór formele toelating tot de kandidatuur. De student wordt gevraagd een onderzoeksvoorstel op te stellen, dat moet worden aanvaard voordat het onderzoek naar het proefschrift begint. De faculteitscommissie van de SJD-student beoordeelt de voortgang van de student, doet aanbevelingen en houdt een mondeling examen over de definitieve versie van het proefschrift.

Het SJDProgram (The Doctor of Juridical Science) is afgestemd op mensen die academische carrières willen nastreven als leraren- en wetenschapswet. De programmaduur is 3-4 jaar. Het staat open voor aanvragers die over een vooraanstaand academisch staatsrecht beschikken, een uitstekende belofte tonen en een groot potentieel laten zien voor het voltooien van een wetenschappelijk proefschrift van de vereiste kwaliteit.

Het collegegeld van het SJD-programma is CNY45500 / jaar voor doctoraatsprogramma (ongeveer USD 7350 / jaar).

Onze faculteit

KoGuan School of Law is gerangschikt in de top 10 van de wetsscholen in de natie. Onze faculteit staat bekend om hun academische excellentie en de toewijding aan studenten. Onze vooraanstaande faculteits- en administratief personeel heeft ook een sterke band opgebouwd met verschillende overheidsafdelingen en -agentschappen, rechtbanken, advocatenkantoren, multinationale ondernemingen en andere belangrijke instellingen in het grootstedelijke gebied van Shanghai en daarbuiten. Dit verzekert onze studenten van een verscheidenheid aan buitenschoolse aanbiedingen op een niet-voor-kredietbasis, zoals studiebezoeken en stageplaatsen. Het programma biedt u zowel unieke inzichten in het Chinese rechtssysteem als opwindende praktische ervaring in Shanghai en China.lady justice, legal, law jessica45 / Pixabay

Onze studenten

Het SJD-programma is geïnteresseerd in het aantrekken van intellectueel nieuwsgierige en attente studenten uit verschillende rechtsstelsels en met verschillende loopbaanplannen. Als een intellectueel en cultureel divers programma verwelkomen we studenten van over de hele wereld. De diversiteit van de deelnemers aan het SJD-programma zal aanzienlijk bijdragen aan de educatieve ervaring van al onze studenten aan KoGuan School of Law. Internationale studenten kunnen levenslange vriendschappen aangaan met KoGuan-rechtenstudenten, faculteiten en alumni, en een deel van een wereldwijd netwerk van KoGuan-rechtenstudenten opbouwen.

Graad Vereisten

Studenten zijn verplicht om minimaal 16 studiepunten (16 verplichte studiepunten) te voltooien en een scriptie te schrijven onder toezicht van een lid van de faculteit.

Om in aanmerking te komen voor het SJD-programma moet de student:

 1. Voltooi minstens 16 studiepunten.
 2. Succesvol afgerond: eerstejaars vakken, tweedejaars scriptievoorstel, derde en vierde jaar onafhankelijk onderzoek en een SJD programmascriptie onder toezicht van een lid van de faculteit KoGuan Law.
 3. Breng ten minste twee semesters in residentie door.

Voor het jaar van onafhankelijk onderzoek en het schrijven van SJD-programma's hoeven studenten niet in Shanghai te blijven.

leerplan

De SJD-programma vereist een minimum van 26 credit-uren van graduate cursus werk. Zie Curriculum in het Engels voor een lijst van de cursussen die worden aangeboden voor SJDprogram-studenten. Momenteel worden voor elk semester ten minste zeven cursussen aangeboden, afhankelijk van de beschikbaarheid van het onderwijzend personeel.

Lijst met lezingen

Chinees bestuursrecht JIANG Hongzhen
Chinees vergelijkend financieel recht XU Donggen
Chinees mededingingsrecht HOU Liyang
Chinese milieuwetgeving ZHAO Huiyu

123113_photo-1531545514256-b1400bc00f31.jpgMimi Thian / Unsplash

Toelatingseisen

Om in aanmerking te komen voor toelating tot het SJD-programma, moet een aanvrager een bachelordiploma hebben. We zijn vooral op zoek naar kandidaten met de volgende kwalificaties:

 1. Niet-Chinese burger;
 2. Voltooi een LL.M. diploma of gelijkwaardig in China of een ander land;
 3. Ingeschreven zijn in een wet of aan een wet gerelateerd programma;
 4. Bevoegd zijn om rechten uit te oefenen in een rechtsgebied buiten het Chinese vasteland;
 5. Geldig TOEFL (≥90) of academisch IELTS (≥6) rapport.

(Moedertaal Engels of de aanvragers met een bachelor-masterdiploma in Engelse landen kunnen worden vrijgesteld van deze vereisten.)

Toelatingsprocedure

Toelatingsbesluiten worden steeds genomen vanaf september (het najaarssemester). De toelatingscommissie van het SJD-programma beoordeelt het hele aanvraagpakket zorgvuldig en selecteert gekwalificeerde aanvragers die het beste profiteren van en bijdragen aan het SJD-programma. De commissie neemt zo snel mogelijk beslissingen over individuele aanvragen.

Bij de beoordeling van aanvragen houdt de commissie rekening met factoren zoals, maar niet beperkt tot:

 1. Academisch werk, zoals cijfers, klassement, wetenschappelijke publicaties;
 2. Aanbevelingsbrieven;
 3. Professionele en persoonlijke prestaties;
 4. Eerdere juridische ervaring of carrières in rechtenonderwijs en onderzoek, overheidsdienst, de rechterlijke macht, internationale overheidsorganisaties, NGO's en particuliere praktijken;
 5. Vaardigheid in de Engelse taal.

Belangrijke datums en deadlines

 • 31 maart: Deadline voor het aanvragen van een beurs *
 • 31 mei: Deadline voor zelfhulpaanvraag *
 • Begin juni: Toelatingsmelding *
 • Begin september: herfst semester begint *

Hoe aan te vragen

Stap 1: voltooi de online applicatie

 • http://isc.sjtu.edu.cn
 • Print, onderteken en bevestig een 2-inch foto op het aanvraagformulier vanuit het online aanvraagsysteem.

Stap 2: Betaal de aanvraagkosten

De aanvraagkosten zijn CNY 800 of USD 130, niet-restitueerbaar en niet-overdraagbaar. Betaling dient te geschieden met CNY of USD.

Stap 3: Verzend de aanvraagdocumenten

 • Aanvraagformulier van het online aanvraagsysteem;
 • Diploma's. Moet origineel of notarieel zijn (Chinese of Engelse notarissen zijn beide acceptabel);
  (studenten die nog niet zijn afgestudeerd, moeten een officiële brief van je universiteit overleggen met de verwachte afstudeerdatum.);
 • Officiële transcripten. Moet origineel of notarieel zijn (Chinese of Engelse notarissen zijn beide acceptabel);
 • Taalcertificaat en scorerapport;
 • Een kopie van het paspoort;
 • Twee pasfoto's;
 • Twee aanbevelingsbrieven van universitair hoofddocenten of wetenschappers met hogere academische titels. Moet het telefoonnummer en e-mailadres van de scheidsrechter bevatten;
 • Overmakingsbericht. Geef uw naam en betalingsgegevens op.

Beurzen

Type Looptijd Ondersteuning Coverage
Doctoraatsprogramma's type A 4 jaar Ongeveer CNY 100.000 / jaar Volledig gedekt collegegeld, ziektekostenverzekering en huisvesting op de campus, en een maandelijkse toelage (CNY 4.000 / maand)
Doctoraatsprogramma's type B 4 jaar Ongeveer CNY 80.000 / jaar Volledig gedekt collegegeld, ziektekostenverzekering en huisvesting op de campus, en een maandelijkse toelage (CNY 2500 / maand)
Doctoraatsprogramma's type C 4 jaar Ongeveer CNY 55.000 / jaar Volledig gedekt collegegeld, ziektekostenverzekering en huisvesting op de campus

We bieden verschillende soorten beurzen voor aanvragers, die gebaseerd zijn op de excellentie van studenten.

Laatst bijgewerkt op okt 2019

Over de school

On June 8, 2002, the Law School was established, and RMB 25 million yuan was earmarked to carry out the first phase of construction. The Law School thus entered into a period of rapid development. Whi ... Lees meer

On June 8, 2002, the Law School was established, and RMB 25 million yuan was earmarked to carry out the first phase of construction. The Law School thus entered into a period of rapid development. While sticking to its core mission of educating law undergraduates, the School obtained the right to confer master's degrees in 8 grade-2 disciplines and grade-1 disciplines in law, the right to confer the Juris in law specialty, as well as the right to confer the doctoral degree in constitutional law and administrative law. Lees Minder