Cursus: erkenning van buitenlandse uitspraken

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Erkenning van buitenlandse uitspraken

De 3-credit cursus "Erkenning van buitenlandse beslissingen" heeft in feite betrekking op twee verschillende procedures, de "erkenning" van een buitenlands vonnis en de "handhaving" van dat vonnis op basis van de status die het is toegekend door een nationale rechtbank. In een erkenningsprocedure wordt een rechtbank in het ene land gevraagd om een ​​rechterlijke uitspraak van een rechtbank van een "vreemd" land te aanvaarden en om een ​​uitspraak in wezen identieke vorm te geven zonder de gegrondheid van de oorspronkelijke rechtszaak opnieuw te onderzoeken. In een tenuitvoerleggingsprocedure, als het erkende buitenlandse vonnis een geldbeslissing is en de schuldenaar activa heeft in de ontvangende jurisdictie, krijgt de geslaagde schuldeiser van het vonnis toegang tot alle handhavingsmaatregelen die in het erkennende land beschikbaar zijn om het vonnis uit te voeren. De geglobaliseerde economie zorgt ervoor dat oordelen ook geglobaliseerd worden. Grensoverschrijdende activiteiten veroorzaken grensoverschrijdende geschillen. Grensoverschrijdende geschillen leiden tot grensoverschrijdende procedures voor erkenning en handhaving. Administratiekosten - $ 90.

Center for International Legal Studies

Het Center for International Legal Studies is gevestigd in Salzburg, Oostenrijk, en is er al bijna 50 jaar werkzaam. Het centrum heeft meer dan 5.000 juristen uit de hele wereld, houdt zich bezig met uitgebreide juridische publicaties en organiseert permanente juridische onderwijsprogramma's en academische programma's in Europa en Azië voor Eötvös Loránd University in Boedapest, Hongarije, Lazarski University in Warschau, Polen, Boston University in Boston, Massachusetts, en Lixin University in Shanghai, China.

Afstandsonderwijs

Er worden drie afstandsonderwijscursussen aangeboden op het e-learningplatform van het Center for International Legal Studies . Ze zijn een inleiding tot het rechtssysteem van de Verenigde Staten (1 credit), Case Study in Crossborder Litigation (2 studiepunten), en erkenning en handhaving van buitenlandse uitspraken (3 studiepunten). Eenmaal begonnen, moet een cursus binnen acht weken voltooid zijn. Elke cursus wordt aangeboden in de vorm van een PowerPoint-presentatie met video's, tekst en PDF-resultaten. De cursussen zijn "op zichzelf staand" - er zijn geen extra studieboeken of casebooks of andere bronnen vereist. Elke cursus bevat quizzen en korte essay-vragen, waarvan de antwoorden automatisch naar de cursusleider worden gestuurd. De voltooiing van alle drie cursussen leidt tot het certificaat in internationale juridische studies, uitgegeven door het Center for International Legal Studies . De administratieve kosten voor de cursussen bedragen slechts $ 30 per krediet. Studenten die het certificaat hebben voltooid (3 cursussen), mogen 6 credits naar de LL .M overdragen. in een diploma van de Transnationale Commerciële Praktijk en ontvang krediet voor reeds betaalde vergoedingen - evenals een aanvraag voor een 50% LL.M. collegegeldbeurs. Afstandsonderwijs kan in totaal 6 van de 21 studiepunten die vereist zijn voor de LL.M.

Hoe deel te nemen aan het programma

  1. Ga naar het registratieformulier.
  2. Selecteer een cursus of cursussen.
  3. Betaal de administratieve kosten met PayPal.
  4. Na registratie en betaling ontvangt u een link om uw account voor afstandsonderwijs te maken en toegang te krijgen tot uw cursus (sen).
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Center for International Legal Studies - CILS/the Center - is a non-profit law research, training, and teaching institute, established and operating as a public interest society under Austrian law ... Lees meer

The Center for International Legal Studies - CILS/the Center - is a non-profit law research, training, and teaching institute, established and operating as a public interest society under Austrian law. Its international headquarters have been in Salzburg, Austria since 1976. Its essential purpose is to promote and disseminate knowledge among members of the international legal community. Lees Minder
Salzburg , Boedapest , Warschau , Sjanghai + 3 Meer Minder