Certificaat in professionele juridische studies (CILEx)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Een legal executive is een juridische professional die gewoonlijk met of onder toezicht van een advocaat werkt. Dit kan in de privépraktijk of in de openbare dienst. Ons certificaat in professionele juridische studies is speciaal op maat gemaakt voor studenten die willen oefenen als Legal Executive in de Republiek Ierland. Het werk van een jurist is net zo gevarieerd als dat van de advocaat met wie hij werkt. Dit werk kan worden opgevat als controversieel (bijvoorbeeld letselschade, incasso en familierecht) of niet-inhoudelijk (bijvoorbeeld adviseren over het maken van een testament of overbrengen). Juridische leidinggevenden behandelen regelmatig klanten, dossierbeheer, procesvoering, aanwezigheid in de rechtbank, het voorbereiden van documenten om naar de advocaten te gaan, het bijwonen van consultaties en schikkingsbijeenkomsten. Deze cursus is ontworpen door onze programmaleider om te voorzien in een behoefte in de professionele context die zij tijdens haar carrière als barrister heeft geïdentificeerd.

Independent College Dublin programma voor professionele juridische studies van Independent College Dublin leidt tot de toekenning van een certificaat in professionele juridische studies (Legal Executive) na fase één. Het programma is speciaal op maat gemaakt voor studenten die willen oefenen als Legal Executive in de Republiek Ierland.

Deze cursus wordt onderschreven door het Chartered Institute of Legal Executives. Studenten die het Stage One-certificaat behalen, komen in aanmerking om door te gaan naar Stage Two, het Diploma in Professional Legal Studies (Legal Executive).

Duur & levering

Dit is een cursus van 20 weken die begint op 12 februari 2020. De cursus wordt gegeven via lezingen van drie uur die elke woensdag van 18.30 uur tot 21.30 uur worden gegeven. Binnen de periode van 20 weken zijn er ongeveer vier zaterdagworkshops, die lopen van 9.30 uur tot 12.30 uur.

Plaats

Onze lessen vinden plaats bij Independent College Dublin , Block B, The Steelworks, Foley Street, Dublin 1.

Blended Learning

De cursus wordt zowel in de klas als via blended learning gegeven. Dit zal studenten helpen die buiten Dublin wonen en de cursus willen volgen. Hoorcolleges worden opgenomen en online geplaatst zodat studenten er toegang toe hebben.

Er zullen gedurende de 20 weken een aantal zaterdagworkshops zijn die je moet bijwonen als onderdeel van de blended learning-aanpak.

Maak kennis met de docenten

Anastasia Ward, BCL; Advocaat

Anastasia Ward BL studeerde af aan UCD met BCL (Hons) en kwalificeerde zich als advocaat in 1994 en oefende meer dan 20 jaar aan de balie. Sinds 1995 heeft Anastasia lezingen gegeven in uiteenlopende instellingen zoals de stad Dublin VEC (1997-2004), DIT (1999-2001), Griffith College Dublin (2001-2010) en de Law School namens de Law Society of Ireland (1995-2009). In de Law Society trad ze, naast haar rol als geassocieerd faculteitslid, onder meer op als verhuurder en huurder, civiele en strafrechtelijke advocatuur, praktijkontwikkeling, onderhandelingstheorie en -praktijk, als examinator in burgerlijke en strafrechtelijke advocatuur. Anastasia bekleedt momenteel de functies van Programmaleider voor de Master of the Arts in Dispute Resolution en het Certificate and Diploma in Irish Legal Studies. Daarnaast geeft ze lezingen in geschillentheorie en dynamiek, onderhandelingstheorie en -praktijk, arbitragerecht en geschillenbeslechting op de werkplek over het MA-programma; terwijl op CILEX en DILEX doceert ze in juridische systemen, contracten- en onrechtmatig recht, theorie en praktijk van burgerlijke rechtszaken, landrecht en transport, testamenten en successie en vennootschapsrecht.

Nadia Bhatti

Nadia Bhatti studeerde af met een LLB-graad aan het Trinity College Dublin. Ze is momenteel een PhD-kandidaat bij de Law School aan het Trinity College Dublin. Nadia heeft meer dan zes jaar ervaring in het lesgeven aan rechtenstudenten op niet-gegradueerd en professioneel niveau. Nadia geeft lezingen over Independent College's LLB (Hons) -programma in constitutioneel recht en administratief recht. Ze verzorgt de EU- en constitutioneelrechtelijke cursussen over de FE-1 voorbereidingscursus, evenals de modules Arbeids- en Strafrecht over het CILEx-diploma. Ze heeft vroeger bijles gegeven aan de Law School in Trinity College Dublin in arbeidsrecht, en behaalt ook het Independent Law's Employment Law Diploma.

accreditatie

Deze cursus wordt onderschreven door het Chartered Institute of Legal Executives (CILEx). CILEx is de beroepsvereniging van meer dan 20.000 Chartered Legal Executive-advocaten, paralegals en andere beoefenaars van juridische beroepen in Ierland, Engeland en Wales. Al meer dan 50 jaar bieden ze een Pathway naar een flexibele carrière in de rechten.

Cursusbeschrijving

  • Unit 1: Inleiding tot het Ierse rechtssysteem; Juridisch onderzoek
  • Unit 2: Law of Torts; Contractrecht
  • Unit 3: Civil Litigation
  • Unit 4: Land Law & Conveyancing

Elke unit heeft een examen van 2 uur.

Wat we aanbieden

Het Chartered Institute of Legal Executives (CILEx) is de beroepsvereniging voor meer dan 20.000 Chartered Legal Executive-advocaten, paralegals en andere beoefenaars van juridische beroepen in Engeland en Wales. Al meer dan 50 jaar bieden ze ongeëvenaarde toegang tot een flexibele carrière in de rechten.

Het Institute of Legal Executives, opgericht in 1892, werd in 1963 een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met de steun en medewerking van de Law Society. Op 30 januari 2012 werden ze opgericht door Royal Charter en staan ze nu bekend als het 'Chartered Institute of Legal Executives'.

Toelatingseisen

De cursus is open en er zijn geen toegangseisen.

Vergoedingen en betaling

Het collegegeld is € 1.850 voor studenten in Ierland en de EU. Betaling wordt geaccepteerd via overschrijving, cheque, bankcheque of creditcard / bankpas.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Independent College Dublin has the perfect location for student life in Dublin: we are right in the very centre of the city, surrounded by cultural, academic and leisure attractions. Independent Colle ... Lees meer

Independent College Dublin has the perfect location for student life in Dublin: we are right in the very centre of the city, surrounded by cultural, academic and leisure attractions. Independent College Dublin’s primary goal is to bring our students through learning programmes that are relevant, stay with you forever, are the foundations of your future success and result in qualifications that are highly respected in your chosen field. Upon completion, your undergraduate, postgraduate or professional award in the various disciplines will be recognised wherever you go, both in Ireland and overseas. We are a goal-focused, career-orientated college. We pride ourselves on our personalised tuition, delivered to the highest academic standards in an interactive learning environment by highly qualified and friendly teaching staff. Lees Minder