Bucerius Master in de rechten en het zakenleven (LLM / MLB)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Doel van het programma

De eenjarige Bucerius Master of Law and Business (LLM / MLB) in samenwerking met WHU - Otto Beisheim School of Management is het ideale programma voor jonge professionals die ernaar streven om op het snijvlak van recht en bedrijfsleven te werken. De afgestudeerden zijn uitgerust met een indrukwekkende reeks vaardigheden en kennis die direct relevant is voor werk in internationale bedrijven, advocatenkantoren en andere organisaties. Ze behoren tot een groep geavanceerde professionals die systematisch zijn opgeleid om een interdisciplinaire benadering van juridische en managementvragen te volgen. Afgestudeerden van het Master of Law and Business-programma begrijpen complexe juridische situaties, begrijpen hun economische dimensies en presteren effectief in een interculturele omgeving. Ze komen tegemoet aan de toenemende vraag naar bedrijven, advocatenkantoren en non-profitorganisaties voor interdisciplinair opgeleide en internationaal georiënteerde jonge professionals.

Uniek curriculair concept: de levenscyclusbenadering

Het unieke curriculum van de Master of Law and Business volgt de levenscyclus van een onderneming en streeft zowel naar de juridische als zakelijke aspecten van haar ontwikkeling. Dit omvat de oprichting van de onderneming, het bedrijf veranderen in een openbaar bedrijf, internationaal gaan, fuseren met of het verwerven van een ander bedrijf, en herstructurering van een bedrijf met financiële problemen.

Door de ontwikkeling van een onderneming als structurele ruggengraat te gebruiken, creëert de Master of Law and Business synergieën tussen de verschillende modules. Dientengevolge, bestuderen de studenten efficiënter en verkrijgen een beter algemeen begrip van de onderlinge relatie van wet en zaken. Studenten analyseren de realisatie van een ondernemersidee, onderzoeken de oprichting van een onderneming en evalueren de internationale groei en ontwikkeling van die onderneming.

Keuzemodules stellen studenten in staat om hun kennis te verdiepen in andere gebieden van recht en bedrijfskunde. Een verplichte stage en het schrijven van een masterscriptie voegen praktijkgerichte en onderzoekscomponenten toe aan het programma. Afhankelijk van de focus van hun studie en hun academische achtergrond, worden afgestudeerden toegekend hetzij een Master of Laws (LLM) of een Master of Law and Business (MLB).

13758_2015_9_Program_Structure.jpg

Toelating

Om voor toelating in aanmerking te komen, moeten aanvragers aan de volgende vereisten voldoen:

 • Een 3-4-jarige undergraduate degree *
 • Ten minste 1-3 jaar post-graduate werkervaring
 • Bewezen interesse of ervaring op het gebied van recht of bedrijf
 • Bewezen buitenschoolse belangen
 • Uitstekende Engelse taalvaardigheid
 • Internationale ervaring heeft de voorkeur maar is niet verplicht.

* Het bachelordiploma moet worden beoordeeld op 240 ECTS (4 jaar) of gelijkwaardig. Een studiepuntengraad van 210 EC kan worden overwogen als de aanvrager minstens twee jaar postuniversitaire werkervaring heeft.

Overzicht

 • Aangeboden door Bucerius Law School , Duitslands top gerangschikte wetenschool
 • in samenwerking met WHU - Otto Beisheim School of Management
 • Interdisciplinair curriculum en internationale studentenorganisatie
 • Eenjarig full-time programma dat volledig in het Engels wordt gegeven
 • Voor jonge professionals met een bachelor diploma of hoger en enige werkervaring
 • Opties van twee graden: LLM (Master of Laws) of MLB (Master of Law and Business)
 • Sterke carrièreservice en ondersteuning voor stages
 • Gerenommeerde faculteit van de academische wereld en de praktijk
 • Uitstekende administratieve ondersteuning
 • Focus op arbeidsrelevante kennis en vaardigheden
 • Volledige en gedeeltelijke beurzen beschikbaar
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

In Germany, it is the first choice of law students and law firms alike. The academic community at Bucerius Law School distinguishes itself by its courage to endeavor in new and innovative directions a ... Lees meer

In Germany, it is the first choice of law students and law firms alike. The academic community at Bucerius Law School distinguishes itself by its courage to endeavor in new and innovative directions as well as its common goal of striving for unparalleled excellence in legal education. Lees Minder